Το φόρουμ μας εξελίχθηκε σε https://kairos.snowguide.gr/
 Επισκέψου το, επέλεξε πως θες να συνδεθείς - Facebook, Twitter, Google ή Yahoo ή Github - και πες τη γνώμη σου.

Author Topic: Κατασκευή χιονοκουβέρτας  (Read 5906 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline meteoippol

 • Newbie
 • Posts: 21
Re: Κατασκευή χιονοκουβέρτας
« Reply #10 on: 31 Dec, 2015, 11:18:01 »
Δεν το συζητώ, η ικανοποίηση όταν κάνουμε κάτι μόνοι μας, αποτελεσματικά και οικονομικά (~180$ κοστίζει η λύση davis), είναι φοβερή αίσθηση. Ανέφερα τα περί davis (δεν έχω), απλώς ως σύγκριση για τη θερμική ισχύ που απαιτείται και τη θερμοκρασία που πρέπει να επιτευχθεί. Κάποιοι άλλοι έχουν χρησιμοποιήσει θερμικό καλώδιο ερπετών (15-25 watt), και αναζητώντας τα περί wifi διακόπτη που ανέφερες είδα ότι τα συνδυάζουν με υπηρεσίες σαν κι αυτήν

Offline vaggos

 • Newbie
 • Posts: 32
Re: Κατασκευή χιονοκουβέρτας
« Reply #11 on: 31 Dec, 2015, 11:28:24 »
Άλλος τρόπος λειτουργίας στον Davis άλλο στο δικό μου. Εμένα ζεσταίνει εσωτερικά, στον Davis το περίβλημα του βροχόμετρου. Λογικό είναι να χρειάζεται περισσότερο.
Το σκεφτόμουν ως λύση το καλώδιο, αλλά δεν νομίζω να λειτουργήσει στους 0 βαθμούς. Πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν και την εξωτερική θερμοκρασία. Γι' αυτό έκανα το τέστ στην εξωτερική θερμοκρασία και στην κατάψυξη με ακραίες βέβαια συνθήκες.
Όσο για την ικανοποίηση, το ξέρεις καλά και εσυ από τα πρώτα σου βήματα.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Κατασκευή χιονοκουβέρτας
« Reply #12 on: 31 Dec, 2015, 18:44:31 »
εχω μια υποψία οτι οι σταθμοι davis ειναι πολυ ακριβότεροι απ ότι θα πρεπε.ισως εχουν καλύτερα υλικά κατασκευής αλλα μέχρι εκει για μένα. απ την αλλα το να κατακευάζεις κάτι μόνος σου δεν συγκρίνεται με τίποτα του εμπορίου.εχοντας κάνει τόσες κατασκευές στα καιρικά όλα αυτά τα χρόνια το ιδιο συναισθημα είναι πάντα.και πάντα προσπαθώ να επισκευάζω παρά να αντικαθιστώ.

Offline vaggos

 • Newbie
 • Posts: 32
Re: Κατασκευή χιονοκουβέρτας
« Reply #13 on: 01 Jan, 2016, 19:10:03 »
Αγαπητοί φίλοι, χρόνια πολλά και καλά.
Έχεις απόλυτο δίκιο. Δεν συγκρίνεται η χαρά που παίρνεις από ιδιοκατασκευές. Αρκεί να πιάνουν λίγο τα χέρια σου και να μην είσαι μαστροχαλαστής.
Κάποια στιγμή, θα αναφέρω αναλυτικά πληροφορίες για τον κλωβό προστασίας που έχω φτιάξει. Με τρία υλικά που βρίσκεις παντού, κατασκευάζεις τον κλωβό σε μία ώρα.
όσο αφορά τώρα στη χιονοκουβέρτα:
Ευτυχώς χιόνισε και ήταν καλή ευκαιρία να δω αν θα δούλευε ή αν θα έμενα χωρίς ... βροχόμετρο. Πέμπτη βράδυ, με θερμοκρασία γύρω στο -0,5. Ήδη η επιφάνεια του βροχόμετρου είχε αρχίσει να "πιάνει". Το άνοιξα για ένα μισάωρο και μετά πήγα πάλι για επιθεώρηση. Η επιφάνεια του βροχόμετρου, είχε απλώς στάλες από νερό. δείγμα ότι η αντίσταση έκανε δουλειά.
Λίγο αργότερα έγραψε τα πρώτα 0,3 μμ. 
Όταν σταμάτησε οριστικά η χιονόπτωση, έκοψα την παροχή ρεύματος.
Το πρωί, άνοιξα το βροχόμετρο για επιθεώρηση. Όλα ήταν άψογα. Απλά έβγαλα την προσθήκη με την πλακέτα γιατί δυσκόλευε στο κλείσιμο.
Η πρώτες ενδείξεις, ήταν άκρως θετικές.

Offline meteoippol

 • Newbie
 • Posts: 21
Re: Κατασκευή χιονοκουβέρτας
« Reply #14 on: 18 Jan, 2016, 22:02:31 »
vaggos σε ευχαριστώ πολύ για τις ιδέες και πληροφορίες που μοιράστηκες μαζί μας. Πειραματίστηκα όπως και εσύ, και πρίν λίγες μέρες τοποθέτησα στο σταθμό αντίστοιχη διάταξη. Τα (επιτυχή) αποτελέσματα φαίνονται στο ακόλουθο στιγμιότυπο.
Αργότερα θα κάνω και κάποια τεχνικά σχόλια.


Offline vaggos

 • Newbie
 • Posts: 32
Re: Κατασκευή χιονοκουβέρτας
« Reply #15 on: 01 Feb, 2016, 20:46:06 »
Χαίρομαι φίλε μου.
Αν δεις ότι το εξωτερικό κάλυμμα δεν κουμπώνει καλά λόγω της δεύτερης πλακέτας, μπορείς να την αφαιρέσεις.. Πιστεύω ότι αρκεί η μόνωση με την ταινία. Άλλωστε πάντα κάτω από το μηδέν τίθεται σε λειτουργία.

Επειδή ασχολήθηκα και με την αντιστοιχία υετού- χιονιού, πιστεύω ότι το 1:20 είναι οκ. Αυτό μέτρησα εξάλλου και στην πράξη, έστω παραμονές Πρωτοχρονιάς.