Το φόρουμ μας εξελίχθηκε σε https://kairos.snowguide.gr/
 Επισκέψου το, επέλεξε πως θες να συνδεθείς - Facebook, Twitter, Google ή Yahoo ή Github - και πες τη γνώμη σου.

Author Topic: Τοποθέτηση μετεωρολογικού σταθμού.  (Read 1278 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MetFM

  • Hero Member
  • ****
  • Posts: 25120
  • snowguide.gr
Αρκετά παιδιά θέλουν να αγοράσουν εναν μετεωρολογικό σταθμο , και αναρωτιούνται που να τον τοποθετήσουν.
υπάρχουν 2 λύσεις.


1. αν διαθέτει κανείς μεγάλο χώρο ακάλυπτο , τόσο ώστε τουλάχιστον 10 μέτρα περιμετρικά να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο , δέντρο , τοίχος κλπ τότε τον τοποθετεί σε αυτόν τον χώρο. ο αισθητήρας υγρασίας και θερμοκρασίας τοποθετείται 1,5 μέτρο πάνω από την επιφάνεια του εδάφους και πάντα σε ειδικό σκέπαστρο-ο μετεωρολογικός κλωβός- ώστε να μην επηρεάζεται από την άμεση ηλιακή και γήινη ακτινοβολία,και την βροχή.
η τοποθέτηση του μετεωρολογικού σταθμού στο έδαφος είναι η σωστότερη τοποθέτηση , και συμβαδίζει με τα μετεωρολογικά πρότυπα τοποθέτησης των σταθμών. αν κανείς όμως δεν διαθέτει ανοικτή έκταση υπάρχει και η δεύτερη λύση.


2. η τοποθέτηση στην ταράτσα . τοποθετούμε τον μετεωρολογικό σταθμό μας, στην άκρη της ταράτσας ,ώστε να έχουμε την λιγότερη επίδραση από την ακτινοβολία από την πλάκα της ταράτσας. σε αυτήν την τοποθέτηση όμως τον αισθητήρα θα τον τοποθετήσουμε τουλάχιστον 2 μέτρα πάνω από την ταράτσα. εδώ χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην στηριξη του σταθμούς μας, γιατί ο άνεμος όσο απομεκρυνόμαστε απο το έδαφος αυξάνεται πολύ, και υπάρχει ο κίνδυνος αν η στήριξη δεν είναι καλή, σε περίπρωση πολύ δυνατού ανέμου να δημιουργηθούν προβλήματα.
και σε αυτην την περίπτωση χρειάζεται ο αισθητήρας θερμοκρασίας και υγρασίας να τοποθετηθεί μέσα σε κλωβό προστασίας από τον ήλιο την βροχή.