Το φόρουμ μας εξελίχθηκε σε https://kairos.snowguide.gr/
 Επισκέψου το, επέλεξε πως θες να συνδεθείς - Facebook, Twitter, Google ή Yahoo ή Github - και πες τη γνώμη σου.

Author Topic: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής  (Read 93633 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #450 on: 16 Jun, 2018, 21:17:50 »
5.1 χιλιοστά την νύχτα με μπόλικα ηλεκτρικά.
Δροσουλα την ημερα

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #451 on: 01 Jul, 2018, 14:26:06 »

Καλοκαιρία θα χαρακτηρίζει τον καιρό αυτης της εβδομάδας τουλάχιστον ως την παρασκευή.
ηλιοφάνεια καθ όλη την διάρκεια της ημέρας και η θερμοκρασία θα φτάνει στους 30 βαθμούς στα πεδινά αλλά και στα ορεινά τμήματα, ενώ η άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα το απόγευμα θα φυσά η θαλάσσια αύρα το πολύ 3 με 4 μποφώρ.
η υγρασία θα είναι σχετικά αυξημένη κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα ενώ στα ορεινά θα είναι πιό χαμηλή.
χαρακτηριστική θα είναι η απουσία νεφώσεων και βροχών την πεμπτη ίσως σημειωθούν μπόρες που θα αφορούν μόνο τα ορεινά του νομού.
προγραμματίστε άφοβα όλες τις εξωτερικές εργασίες σας.
οι θάλασσες θα είναι απολύτως κατάλληλες για μπάνιο όλες τις ώρες της ημέρας , αλλά πάντα οι πρωινές ώρες είναι οι καλύτερες γιατί η άυρα είναι εξασθενημένοι.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #452 on: 13 Sep, 2018, 21:36:46 »
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

μπορεί να είμαστε πιά στα μέσα σεπτεμβρίου ο καιρός όμως το σαββατοκύριακο θα θυμίζει πιό πολύ καλοκαίρι.
θα επικρατήσει λοιπόν παντού ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά την διάρκεια της ημέρας, και θα φτάσει στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τους 29 βαθμούς κατά μέσο όρο και τους 26 στα ορεινά τμήματα.
δροσιά ως και ψύχρα όμως λόγω της μεγαλύτερης νύχτας με τα θερμόμετρα στα πεδινά και παραθαλάσσια να πέφτει και στους 18 βαθμούς το πρωί και τοπικά και στους 11 στα ορεινά τμήματα.
οι άνεμοι θα είναι το σάββατο γενικά ασθενείς ενώ την κυριακή θα φυσήξουν βορειοανατολικοί άνεμοι στα ανατολικά και νότια τμήματα του νομού γύρω στα 5 μποφώρ.
η θερμοκρασία της θάλασσας για όσους θέλουν να βουτήξουν είναι γύρω στους 28 βαθμούς κατά μέσο όρο στην επιφάνεια και οι καλύτερες ώρες είναι από τις 11 το πρωι ως τις 5 το απόγευμα που ο ήλιος είναι ακόμα ψηλά.
καλός χωρίς κάποια σημαντική μεταβολή φαίνεται ότι θα παραμείνει ο καιρος τουλάχιστον ως την ερχόμενη τετάρτη.
Ηλιοφάνεια φυσικά και στον πολύγυρο με ασθενείς γενικά ανέμους και το θερμόμετρο γύρω στους 25 βαθμούς το μεσημέρι.
Παρόμοιες καιρικές συνθήκες και στα Νέα μουδανιά με την θερμοκρασία εδώ να φτάνει τους 29 βαθμούς το μεσημέρι.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #453 on: 23 Sep, 2018, 23:23:45 »
την πρώτη ουσιαστικά ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΗ αλλαγή στον καιρό από την τρίτη περιμένουμε.
πάντως και αύριο ΔΕΥΤΕΡΑ μας περιμένει μια ηλιόλουστη ημέρα σχεδόν καλοκαιρινή με ηλιοφάνεια και σχετικά ζέστη αφου η θερμοκρασίες θα φτάσουν τοπικά και τους 29 βαθμούς κελσίου.εκμεταλευτείτε και την αυριανή ημέρα για μπάνιο στην θάλασσα γιατί από την τρίτη και μετά θα μυρίσει φθινόπωρο.
αργά λοιπόν το βράδυ προς την τρίτη θα αρχίσει η αλλαγή του καιρού με δυνατούς βορειοδυτικούς ανέμους που θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφώρ στην δυτική κυρίως χαλκιδική και κασσάνδρα και θα είναι ψυχροί αφου θα μας μεταφέρουν το κρύο της διαταραχής που θα μας επηρεάσει.
έτσι την τρίτη το σκηνικό του καιρού θα είναι φθινοπωρινό με πτώση της θερμοκρασίας . την τρίτη πάντα οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν θα ξεπεράσουν στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τους 20 βαθμούς κελσίου και μόλις τους 14 στα ορεινά τμήματα του νομού.
συννεφιά θα υπάρχει κατα περιόδους αυξημένη στα ανατολικα και νότια τμήματα του νομού με λίγες ασθενείς κατά βάση βροχές.
ο καιρός αυτός θα συνεχιιστεί τετάρτη και πέμπτη με πολύ ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους στο Αγίον όρος την σιθωνία και κασσάνδρα που πιθανόν να φτάνουν και τα 7 μποφώρ στα θαλάσσια τμήματα και θα είναι ψυχροί.
επίσης συννεφιά θα δίνει κάποιες βροχές στα ανατολικά και νότια του νομού ενώ η θερμοκρασία και πάλι ακόμα και στα παραθαλάσσια τμήματα δεν θα ξεπερνάει τους 20 βαθμούς και στα ορεινά τους 14 το μεσημέρι.
μεγάλη προσοχή στην θάλασσα αύριο την νύχτα και από την τρίτη και μετά οι άνεμοι θα είναι ΙΣΧΥΡΟΙ στα θαλάσσια τμηματα αλλά και στην ξηρά στα τμήματα που αναφέραμε.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #454 on: 23 Oct, 2018, 22:04:30 »
Τετάρτη αύριο και πάμε να δούμε τον καιρό των επομένων ημερών που παρουσιάζει αρκετό ενδιαφέρον λόγω των εορτών. την παρακευή του Αγ. Δημητρίου και την κυριακή η εθνική εορτη της 28ης Οκτωβρίου. Αυριο τετάρτη λοιπόν και καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος σε όλον τον νομο με κάποιες μόνο πρωινές ομίχλες στο ορεινό εσωτερικό του νομού χωρίς άλλη σημασία. ψύχρα το πρωί με θερμοκρασίες τοπικά κοντά στους 3 βαθμούς στα ορεινά , και γύρω στους 10 στα πεδινά τμήματα. το μεσημέρι γύρω στους 22 βαθμούς στα πεδινά και γύρω στους 19 στα ορεινά. την νύχτα όμως προς την Πέμπτη θα έχουμε αλλαγή στον καιρό όμως ΜΟΝΟ ως προς τους ανέμους. με την αλλαγή της ημέρας θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που θα φτάσουν στις περιοχές που δείχνει ο χάρτης τοπικά και τα 7 μποφώρ και θα είναι αρκετά ψυχροί αφου θα μεταφέρουν ψυχρές αέριες μάζες από τα βαλκάνια.οι περιοχές που δείχνει ο χάρτης θα έχει τις μεγαλύτερες εντάσεις ανέμου και στην θάλασσα τον μεγαλύτερο κυμματισμό οπότε δείξτε την ανάλογη προσοχή. Η Π έμπτη λοιπόν θα είναι μία μέρα μεν με ηλιοφάνεια αλλά με ισχυρούς ανέμους ως το μεσημέρι και ψύχρα κυρίως στα ορεινά που το μεσημέρι η θερμοκρασια δεν θα ξεπερασει τους 12 βαθμους και τους 17 στα πεδινα τμηματα με χαμηλη υγρασία λόγω των ανέμων που θα εξασθενήσουν όμως μέχρι το βράδυ . την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ανήμερα του Αγ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας την ημέρα και κρύο την νύχτα και νωρίς το πρωί και εξασθενημένους ανέμους. το ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ θα επικρατήσουν ήπιες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και τοπικές ομίχλες το πρωί ενώ από πλευράς ανέμων θα επικρατήσει νότιο ρέυμα που θα ανεβάσει τις ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας αλλά και την υγρασία. Ανήμερα λοιπόν της εθνικής εορτής δεν θα υπάρχουν προβλήματα και όλες οι εκδηλώσεις και οι παρελάσεις θα γίνουν ανεμπόδιστα από τον καιρό.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #455 on: 27 Nov, 2018, 22:17:31 »

Aλλαγή του καιρού θα έχουμε από αύριο ΤΕΤΑΡΤΗ με κύριο χαρακτηριστικό την σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε χειμερινά επίπεδα.
πάντως μέχρι και τις προμεσημβρινές ωρες της τετάρτης ο καιρός θα είναι σχετικά καλός με λίγες νεφώσεις μόνο.
Από το μεσημέρι και μετά και από τα βορειοανατολικά προς τα νοτιοδυτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές .
θα ενισχυθούν και οι βορειοανατολικοί άνεμοι στα 5 με 6 μποφώρ και θα είναι πολύ κρύοι ενώ μετά το απόγευμα θα αρχίσει και η πτώση της θερμοκρασίας καθώς ψυχρές αέριες μάζες θα κυριαρχήσουν .
Μέσα στην νύχτα προς την πέμπτη θα χιονίσει ψηλά στο Αγιον όρος ενώ θα χιονίσει και θα το στρώσει λίγο και στην κορυφή του χολομώντα, ίσως πρόσκαιρα χιονίσει και λίγο χαμηλότερα .
τα φαινόμενα θα συνεχίσουν μέχρι το μεσημέρι της πέμπτης όπου τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ενώ αύριο το μεσημέρι και πάλι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς τοπικά την πέμπτη , ακόμα και στα πεδινά τμήματα δεν θα ξεπεράσει τους 8 βαθμούς κελσίου και μόλις τους 4 στα ορεινά τμήματα.
κρύο λοιπόν με ασθενή φαινόμενα κατά περιόδους θα παραμείνει ο καιρός ως και την κυριακή με βοριάδες που θα φτάνουν στα ανατολικά και νότια του νομού τα 6 με 7 μποφώρ.
Αυριο ΤΕΤΑΡΤΗ στα ΝΕΑ ΜΟΥΔΑΝΙΑ υπολογίστε καλό καιρό με νεφώσεις ώς το μεσημέρι.
και εδώ από το απόγευμα και μετά θα βρέξει και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.
καλό ντύσιμο λοιπόν την πέμπτη το πρωί αφού θα έχει πολύ κρύο σε σχέση με αύριο τετάρτη.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #456 on: 31 Jan, 2019, 22:44:54 »

O KΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Μας αποχαιρετάει σε λίγο ο ιανουάριος και ο φεβρουάριος θα μπεί με ήπιο καιρό.
ηλιοφάνεια λοιπόν θα έχουμε το σαββατοκύριακο και λίγες νεφώσεις θα έχουν μόνο τα ορεινά του νομού , χωρίς άλλη σημασία.
οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιες γινεκά διευθύνσεις και θα φτάνουν στην θάλασσα τα 5 μποφώρ κυρίως την κυριακή.
η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει τοπικά τους 15 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 12 στα ορεινά ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί θα κάνει κρύο-στον χειμώνα είμαστε άλλωστε- με ελάχιστες γύρω στους 5 βαθμούς στα πεδινά και γύρω στους 2 στα ορεινά τμήματα.
Εκμεταλευτείτε τον καλό καιρό του σαββατοκύριακου για μιά βόλτα ή κάποια εξωτερική εργασία γιατί από την τρίτη και μετά με τα σημερινά στοιχεία επιστρέφουν οι συννεφιές και οι βροχές.
η θερμοκρασία στην θάλασσα είναι κατά μέσο όρο γύρω στους 13 βαθμούς στην επιφάνεια πάντα.
Καλοκαιρία θα έχει αυτό το σαββατοκύριακο στον πολύγυρο με λίγες νεφώσεις κυρίως τις πρωινές ώρες , ενώ η θερμοκρασία και εδώ θα φτάσει στους 13 βαθμούς το μεσημέρι.
Καλό μήνα σε όλους!!

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #457 on: 07 Feb, 2019, 23:53:18 »

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

ήπιες καιρικές συνθήκες αναμένουμε αυτό το σαββατοκύριακο χωρίς βροχές.
το σάββατο θα παραμείνουν κάποιες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τμήματα αλλά χωρίς άλλη σημασία.
η θερμοκρασλια θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τους 12 βαθμούς και τους 8 στα ορεινά
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΉ αναμένουμε ακόμα καλύτερες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια πλέον και μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας γύρω στους 2 βαθμούς ακόμα στις μέγιστες τιμές ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί κατά τόπους στο ορεινό εσωτερικό θα φτάσει στους 0 νωρίς το πρωί.
οι άνεμοι θα είναι γενικά ασθενείς .
λίγες νεφώσεις το σάββατο στον πολύγυρο με την θερμοκρασία το μεσημέρι στους 9 βαθμούς ενώ την κυριακή ο καιρός θα είναι καλύτερος με ηλιοφάνεια.
ίδιες καιρικές συνθήκες αναμένουμε και την δευτέρα ενώ από την τρίτη και κυρίως από την ΤΕΤΑΡΤΗ και μετά ο χειμώνας επιστρέφει-με τα σημερινά στοιχεία βέβαια- με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κάποιες χιονοπτώσεις που πολύ πιθανόν να πέσουν και σε πεδινές περιοχές.
προς το παρόν θα περάσουμε ένα σαββατοκύριακο με ήπιες καιρικές συνιήκες και καλύτερη ημέρα την ΚΥΡΙΑΚΗ.

Offline weatherlover

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 2013
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #458 on: 07 Feb, 2019, 23:57:36 »
Αντε παλι , θα ξαναβαζω τα σποροφυτα στο θερμοκηπιο παλι
Παντος καιρου και πασης ελλαδος

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #459 on: 07 Feb, 2019, 23:58:13 »
ε φεβρουαριος ειναι ακομα