Το φόρουμ μας εξελίχθηκε σε https://kairos.snowguide.gr/
 Επισκέψου το, επέλεξε πως θες να συνδεθείς - Facebook, Twitter, Google ή Yahoo ή Github - και πες τη γνώμη σου.

Author Topic: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής  (Read 92356 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #420 on: 18 Dec, 2017, 13:05:03 »
το κρύο θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού της εβδομάδας τουλάχιστον ως την πέμπτη. η θερμοκρασία αλλά και η υγρασία θα σημειώσουν πτώση, ετσι ωστε οι μέγιστες θερμοκρασίες παρ όλη την ηλιοφάνεια να μην ξεπεράσουν τους 8 βαθμούς στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές και μόλις τους 2 στα ορεινά. την νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί παγετός που κατά τόπους στα ορεινά του νομού θα είναι ισχυρός με θερμοκρασίες που θα πέσουν στους -7 βαθμούς, ενώ και στα χαμηλότερα υψόμετρα τα θερμόμετρα θα δείξουν κατά μέσο όρο -2 βαθμούς. από πλευράς φαινομένων αυτά θα είναι πολύ λίγα και θα περιόρίζονται στα ανατολικά του Αγίου όρους και τα νότια της σιθωνίας, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα έχει ήλιο με κρύο όμως. οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί στις παραπάνω περιοχές και θα φτάνουν τα 6 μποφώρ.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #421 on: 21 Dec, 2017, 19:10:44 »
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΈΝΝΩΝ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Με ήπιες γενικά συνθήκες θα περάσουν οι ημέρες των χριστουγέννων στην χαλκιδική.
Αύριο παρασκευή όμως θα συνεχιστεί ο συννεφιασμένος και ψυχρός καιρός, ενώ θα χρειάζεται προσοχή στις μετακινήσεις που θα είναι πολλές λόγω του τετραημέρου, κυρίως στα ορεινά που σήμερα σημειώθηκαν χιονοπτώσεις και το οδόστρωμα θα είναι ολισθηρο.
παρόμοιες καιρικές συνθηκες θα επικρατήσουν και το σαββατο,όπου αναμένονται κάποια τοπικά φαινόμενα ασθενών βροχών ή και χιονοπτώσεων στο Άγιον Ορος και τα νότια της σιθωνίας και της κασσάνδρας.η θερμοκρασία θα είναι χαμηλή και δεν θα ξεπερνά τους 6 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 2 μόλις στα ορεινά.
την κυριακή παραμονή των χριστουγέννων όπου τα παιδιά θα ψάλλουν τα κάλαντα τις πρωινές ώρες θα κάνει πολύ κρύο με παγετό που στα ορεινά θα είναι ισχυρός. το πρωινό της κυριακής λοιπόν δεν αποκλείονται θερμοκρασίες -7 βαθμών σε ορεινές περιοχές του νομού όπως ο Αγ, Πρόδρομος και το παλαιοχώρι, ενώ και στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τα θερμόμετρα θα είναι λίγο κάτω από το μηδέν.
μετά θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια παντού όμως θα κάνει κρύο με την θερμοκρασία να φτάνει στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τους 9 βαθμούς και του 4 στα ορεινά.
Την ημέρα των χριστουγέννων αλλά και την δέυτερη ημέρα ο καιρός θα βελτιωθεί ουσιαστικά με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας. τέλος η επιστροφή των εκδρομέων του τετραημέρου θα γίνει με ήπιο καιρό ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες που θα φτάνουν τους 14 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 9 στα ορεινά τμήματα.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #422 on: 26 Dec, 2017, 11:54:26 »
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΗΜΕΡΩΝ, Η ΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

ο υγρος και σχετικά μαλακός καιρός για την εποχή θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τουλάχιστον ως την παρασκευή.
προσοχή θα χρειαστεί από την τετάρτη και μετά που θα εχισχυθούν σημαντικά οι νοτιάδες σε στεριά και θάλασσα που θα φτάσουν τα 7 μποφώρ , και τοπικά και 8 μέσα στην θάλασσα σηκώνοντας κυμματισμό και αυτό ας το έχουν υπόψην τους όσοι δραστηριοποιούνται στην θάλλασα.
λόγω των νοτιάδων η θερμοκρασία θα φτάσει στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τους 16 βαθμούς και τους 12 στα ορεινά τμήματα.
την παρασκευή αναμένεται εξασθένιση των ανέμων ενώ παράλληλα θα σημειωθούν και λίγες βροχές με την μορφή περάσματος από τα δυτικά προς τα ανατολικά του νομού.
Αυριο τετάρτη στα νέα μουδανιά αναμένεται υγρός και μαλακός καιρός με λίγες νεφώσεις κατά περιόδους κυρίως τις πρωινές ώρες, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι τους 15 βαθμούς κελσίου.
Οσον αφορά τον καιρό της πρωτοχρονιάς αυτός αναμένεται χωρίς φαινόμενα αλλά η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε σχέση με τις σημερινές τιμές κατά 5 βαθμούς ενώ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με κρύο την νύχτα και νωρίς το πρωί και χαμηλά επίπεδα σχετικής υγρασίας,ενω η αλλαγή του χρόνου θα είναι με αίθριο καιρό αλλά και κρύο ειδικά στα ορεινά τμήματα του νομού.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #423 on: 28 Dec, 2017, 13:07:55 »
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

με ήπιες καιρικές συνθήκες για την εποχή θα αλλάξουμε τον χρόνο.ο καιρο δεν αναμένεται να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα με εξαίρεση λίγες βροχές που θα σημειωθούν μέσα στην ημέρα .
Από αύριο παρασκευή ο καιρός βελτιώνεται ως προς τα φαινόμενα ενώ θα εξασθενήσουν και οι νοτιάδες , δίνοντας την θέση τους σε βοριάδες που όμως δεν θα είναι ενισχυμένοι , και θα εξασφαλίσουν ηλιοφάνεια και μικρή πτώση τηςθερμοκρασίας και της υγρασίας.
η αλλαγή του χρόνου θα γινει με καλές καιρικές συνθήκες και ψύχρα κυρίως στα ορεινά τμήματα του νομού.
Την παραμονή της πρωτοχρονιάς τα παιδιά θα ψάλλουν τα κάλαντα με ηλιοφάνεια και ψύχρα τις πρωινές μόνο ωρες.
η πρώτη ημέρα του 2018 θα είναι πολύ καλή με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις στα ορεινά μόνο .
η θερμοκρασία θα φτάνει τους 14 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 10 στα ορεινά.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #424 on: 18 Jan, 2018, 21:31:16 »
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΎΡΙΑΚΟ

εξασθένιση θα παρουσιάσουν αύριο παρασκευή οι δυνατοί άνεμοι, ενώ το ξημέρωμα θα είναι κρύο με τα θερμόμετρα να πέφτουν κάτω από το μηδέν στα ορεινά αλλά και κατά τόπους και στα πεδινά τμήματα του νομού.
κατα τ αλλα η παρασκευή θα είναι μια ευχάριστη χειμωνιάτικη ημέρα με ηλιοφάνεια και χαμηλή σχετική υγρασία. η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στους 12 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα κα τους 8 στα ορεινά.
το σάββατο μας περιμέμει μια ακόμα ευχάριστη ημέρα με μικρή περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασίας κατά την διάρκεια της ημέρας ενώ την νύχτα και νωρίς το πρωί και πάλι στα ορεινά του νομού η θερμοκρασία θα πέσει κάτω από το μηδέν.
την κυριακή όμως αναμένεται αλλαγή του καιρού με βροχές κυρίως από το μεσημέρι και μετά.ενώ η επόμενη εβδομάδα , στην αρχή της τουλάχιστον θα κάνει αρκετό κρύο.
καλες καιρικές συνθήκες και στον πολύγυρο το σάββατο με την θερμοκρασία να φτάνει τους 9 βαθμούς το μεσημέρι ενώ και εδώ την κυριακή αναμένονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #425 on: 09 Feb, 2018, 12:22:51 »
 πολλές βροχές αναμένονται το σαββατοκύριακο σε όλη την χαλκιδική.
ηδη από τις πρωινές ωρες άυριο θα βρέχει σε όλο τον νομό.
μάλιστα από τις απογευματινές ωρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα, και τα περισσότερα φαινόμενα θα είναι στο Αγιον ορος την σιθωνία και την κασσάνδρα.
γενικα απομακρύνετε αυτοκίντητα από κοίτες και χειμάρους που χρησιμοποιούνται ως πάρκιγκ σε πολλά χωριά του νομού μας.
επίσης θα χιονίσει ψηλά όμως στο Αγιο όρος και από τις βραδυνές ώρες και μετά στην κορυφή του χολωμόντα.
εξασθένιση των καιρικών φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι της δευτέρας και μετά.
η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση εξαιτίας της συννεφιάς και των φαινομένων και δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια και τους 6 στα ορεινά του νομού.
Δυνατοί θα είναι και οι βορειοανατολικοί άνεμοι που θα επικρατήσουν στιες θαλάσσιες περιοχές και στα ανατολικά και νότια του νομού οπότε χρειάζεται προσοχή και εδώ.
βροχερός το σαββατοκύριακο και στον πολύγυρο όπου θα χρειαστεί ομπρέλα για τα ψώνια της λαικής ενώ θα κάνει κρύο με την θερμοκρασία μόλις στους 6 βαθμούς και υψηλή σχετική υγρασία.υφεση των φαινομένων αναμένεται από την κυριακή το απόγευμα.

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #426 on: 15 Feb, 2018, 15:14:44 »
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΑΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ

πάμε να δούμε τον καιρό του τριημέρου που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς γίνονται πολλές εκδηλώσεις στο τέλος της αποκριάς.
το σάββατο λοιπόν αλλά και την κυριακή ο καιρός θα είναι καλός χωρίς πιθανότητα για βροχές.
γενικά θα υπάρχει ηλιοφάνεια κυρίως την κυριακή ενώ λίγες νεφώσεις στα νότια του νομού κυρίως το σάββατο θα είναι χωρίς σημασία.
η θερμοκρασία θα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα για την εποχή και θα φτάνουν τους 13 βαθμούς κατά μέσο όρο στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 8 στις ορεινές περιοχές.
την κυριακή λοιπόν που θα έχουμε τις καρναβαλικές εκδηλώεις σε όλο τον νομό περιμένουμε τις καλύτερες καιρικές συνθηκες με ηλιοφάνεια και θερμοκρασίες παρόμοιες με του σαββάτου.
το μεγάλο καρναβάλι στον πολύγυρο θα είναι με ηλιοφάνεια και θερμοκρασία γύρω στους 8 βαθμούς το μεσημέρι.
την ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ θα έχουμε μια διαφοροποίηση στον καιρό καθώς υπάρχουν πιθανότητες για λίγες βροχές από το μεσημέρι όμως και μετά.
το πέταγμα του χαρταετού όπως δείχνουν τα στοιχεία θα γίνει με λίγες νεφώσεις.πιό ευνοικά θα είναι τα πράγματα στα παραθαλάσσια τμήματα όπου θα φυσάει ένα ελαφρύ αεράκι που θα βοηθήσει, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 2 βαθμών με τις τιμές του σαββάτου.
καλοκαιρία προβλέπεται και στα νέα μουδανιά το σάββατο αλλά και την κυριακή με τα θερμόμετρα εδώ να φτάνουν τους 13 βαθμούς το μεσημέρι.
την Καθαρά Δευτέρα που έχουμε και την γιορτή των οστράκων θα υπάρχουν νεφώσεις ενώ μέχρι και το μεσημέρι δεν φαίνεται να βρέχει.
Στην επιστροφή των εκδρομέων το απόγευμα της Καθαράς δευτέρας θα επικρατήσουν νεφώσεις και θα σημειωθούν κάποιες βροχές χωρίς όμως να φαίνεται να έχουν μεγάλη ένταση.
Καλό τριήμερο σε όλους και καλή διασκέδαση!!!

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #427 on: 22 Feb, 2018, 19:25:05 »
BΡΟΧΕΡΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Μουντό και βροχερό κατά περιόδους αναμένεται και το σαββατοκύριακο ,όπως κύλησαν και οι προηγούμενες ημέρες.
ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος καθ όλη την διάρκεια του 24 ωρου και θα σημείωνονται βροχές που θα είναι περισσότερες την κυριακή.
μάλιστα την κυριακή θα πέσουν και χιόνια ψηλά στο Αγιον όρος και στην κορυφή του χολωμόντα ενώ την δευτέρα τα χιόνια θα πέσουν και πιο χαμηλά .με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται ότι την δευτέρα θα χιονίσει σημαντικά σε πολύγυρο αρναία και σε όλα τα ορεινά του νομού, ενώ στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα θα βρέχει .
η θερμοκρασία θα είναι σε χειμερινά επίπεδα και δεν θα ξεπερνά στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τους 8 βαθμούς και τους 4 στα ορεινά του νομού.
την κυριακή αλλα περισσότερο την δευτέρα αναμένεται και νέα πτώση της θερμοκρασίας που θα φέρει τα χιόνια πιό χαμηλά στον νομό.
Βροχερό θα είναι το σαββατοκύριακο και στον πολύγυρο κατά περιόδους , όπου και εδώ την δευτέρα αναμένεται να χιονίσει.
η θερμοκρασία το σάββατο δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς ενώ την κυριακή αλλά και την δευτέρα θα σημειώσει και άλλη πτώση.

Offline weatherlover

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 2013
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #428 on: 22 Feb, 2018, 19:58:29 »
Δεν πιστευω και δεν θελω να χιονισει εδω ,ανθισμενα δεντρα και χιονι δεν κολλαει
Παντος καιρου και πασης ελλαδος

Offline MetFM

 • Hero Member
 • ****
 • Posts: 25120
 • snowguide.gr
Re: Πρόγνωση Καιρού- Χαλκιδικής
« Reply #429 on: 22 Feb, 2018, 20:10:45 »
εγω θελω. δεν ειναι χειμωνας αυτος