Το φόρουμ μας εξελίχθηκε σε https://kairos.snowguide.gr/
 Επισκέψου το, επέλεξε πως θες να συνδεθείς - Facebook, Twitter, Google ή Yahoo ή Github - και πες τη γνώμη σου.

Author Topic: Mποτες ορειβατικου σκι και δεστρες αλπικου σκι  (Read 4190 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline vasilitsa freak

  • Full Member
  • **
  • Posts: 123
Πω πω χαμος!


Ο τεο φοραει τις ορειβατικες μποτες με τις αλπικες δεστρες??? Ειναι σιγουρος οτι οι μποτες του ειναι συμβατες με αλπικη δεστρα? Αν δεν εχει πατους να αλαζει βασικα δεν ειναι συμβατη!

Σταύρο: πως μπορώ δηλαδή να καταλάβω αν είναι συμβατές οι μπότες με την αλπική δέστρα;;; παρεπιπτόντως οι σκάρπα δεν είναι αμιγώς ορειβατικές. τις πήρα και για τις 2 δουλειές, έτσι είπαμε δηλαδή στο Βερολίνο που τις αγόρασα.

Offline drbalm

  • Sr. Member
  • ***
  • Posts: 390
Απ: Απ: Vasilitsa 2011-2012
« Reply #1 on: 11 Feb, 2012, 18:25:10 »
Ποιο μοντελο ειναι? Βαλτες διπλα στις αλπικες σου και θα καταλαβεις αν ειναι ή οχι ίδιος ο πάτος. Το πρόβλημα είναι στο μπροστά μέρος της μπότας, στις ορειβατικές είναι ποιο ψηλό το προφίλ άρα ζορίζει τα αυτάκια από την δέστρα που είναι κατασκευασμένη για χαμηλότερα προφίλ. Ακόμα ένα πρόβλημα είναι το βιμπραμ που έχει η σόλα της μπότας, θα πρέπει το μπροστινό κομμάτι της δέστρας να έχει πολύ καλό plate που να γλιστράει δεξιά αριστερά  και να είναι σχετικά λείο έτσι ώστε η σόλα να γλιστράει εύκολα όταν είναι να απελευθερωθεί. Οι δέστρες που είναι και για αλπικές και για ορειβατικές μπότες, όπως οι μαρκερ, έχουν μία βίδα στο μπροστά μέρος που αυξομειώνεις το ύψος του plate που πατάει η μπότα, για να αποφύγεις τα παραπάνω προβλήματα υπάρχει αυτό το σύστημα. Αν δεν ταιριάζουν σκι πάλι μπορείς να κάνεις απλά αν πέσεις ενδέχεται να μην ανοίξουν ποτέ οι δέστρες!