Το φόρουμ μας εξελίχθηκε σε https://kairos.snowguide.gr/
 Επισκέψου το, επέλεξε πως θες να συνδεθείς - Facebook, Twitter, Google ή Yahoo ή Github - και πες τη γνώμη σου.

Author Topic: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΝΟΜΑΡΧΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΚΟΥΠΤΣΙΔΗ  (Read 2325 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline blades

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 22772
Απριλης 2010

Δεν διαπραγματευόμαστε την παραμονή των παράνομων επιχειρήσεων


Κύριε Κουπτσίδη, ποια είναι  η άποψή σας  αλλά και η θέση σας στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει  ο Φορέας Διοίκησης  Χ.Κ.Β. με το Δίστρατο και τις εγκαταστάσεις  του;

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Φορέας Διαχείρισης του Χ.Κ.Β. με την Κοινότητα Διστράτου ξεκίνησε λόγω της εγκατάστασης του πρώτου Λίφτ, το έτος 1978-1979 από το Δ.Σ. του Χιονοδρομικού Συλλόγου Γρεβενών κατά το ήμισυ σε Ηπειρωτικό έδαφος. Με αυτό το δεδομένο, οι κάτοικοι της Κοινότητας Διστράτου θεώρησαν ότι υπάρχει συνιδιοκτησία και εγκατέστησαν στο χώρο του πάρκινκ αυθαίρετες επιχειρήσεις, με τη σύμφωνη γνώμη της Κοινότητας. Μετά την ενημέρωση που είχαμε από την τότε Διοίκηση του Φορέα για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε, αν και το Χιονοδρομικό Κέντρο υπάγεται από το 1990 στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και με δεδομένο ότι η εύρυθμη λειτουργία του Χ.Κ. μάς άφορα άμεσα, ζητήσαμε και είχαμε συνάντηση με το Νομάρχη Ιωαννίνων και το Πρόεδρο της Κοινότητας Διστράτου ώστε να βρεθεί λύση: 1ον  ως προς την αλλαγή του παλιού λίφτ με καινούργιο και 2ον την απομάκρυνση των παράνομων επιχειρήσεων.

Και στα δύο αιτήματα μας τόσο ο Νομάρχης Ιωαννίνων όσο και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διστράτου ήταν αρνητικοί.

Με ποιο τρόπο σχεδιάζετε να βοηθήσετε στην επίλυση του προβλήματος;

Το χιονοδρομικό Κέντρο αποτελεί  το πιο σημαντικό εργαλείο για την τουριστική αναβάθμιση και προβολή του Νομού μας. Για το λόγο αυτό, ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Γρεβενών, σε συνεργασία με την Αν Γρε και με την ομόφωνη απόφαση των Εμπλεκόμενων Φορέων, προωθούμε την υλοποίηση συνδυασμένων και συμπληρωματικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων, δημιουργώντας ένα εργαλείο σχεδιασμού που θα καταγράψει και θα συνδυάσει δράσεις και έργα που θα υλοποιηθούν στην περιοχή τα επόμενα χρόνια. Ο σχεδιασμός αυτός αφορά στη Σύνταξη Επιχειρησιακού Σχεδίου για την αξιοποίηση και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής του Χιονοδρομικού Κέντρου Βασιλίτσας του Νομού Γρεβενών με τη συμμετοχήα) του Ελληνικού  Δημοσίου, Υπουργείο  Πολιτισμούβ) της Περιφέρειας  Δυτικής Μακεδονίαςγ) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Γρεβενώνδ) της Κοινότητας Σμίξης καιε) της Αναπτυξιακής Γρεβενών Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. “ΑΝ.ΓΡΕ.”Αυτό  που σχεδιάζουμε, επίσης, ως Ν.Α. Γρεβενών και σε συνεργασία με τη Νέα Διοίκηση του Φορέα σε άμεσο  χρόνο είναι να στηθεί καινούργιο Λιφτ σε χώρο του Νομού Γρεβενών δίπλα στο παλιό και, βέβαια, την απομάκρυνση του παλιού Λιφτ που είναι στην πλευρά του Διστράτου. Και αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε. Όπως επίσης δεν διαπραγματευόμαστε την παραμονή των παράνομων επιχειρήσεων.

Πηγη: http://www.ditiki.gr/
« Last Edit: 25 Jul, 2010, 00:31:33 by blades »
Υπομονή, οι βάρβαροι έχουν ημ.λήξης.

Offline blades

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 22772
Λαστιχο το εχουν κανει το ΧΚΒ οπως και εμας τους χιονοδρομους.
Για τα μικροπολιτικα τους συμφεροντα :-[ κανουν μερος της κοινοτητα των χιονοδρομων να αλλαξουν στεκι σε αλλο χιονοδρομικο,που αυτο θα ζημιωσει φυσικα ΚΑΙ τα Γρεβενα ΚΑΙ τα Ιωαννινα.
αν σας αρεσει ετσι κυριε Κουπτσιδη εμας μας περισσευει
Υπομονή, οι βάρβαροι έχουν ημ.λήξης.

Offline blades

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 22772
οχι,το 1978 μπηκε το πρωτο lift,οι "παρανομες"επιχειρησεις μπηκαν εδω και 5-χρονια νομιζω
Υπομονή, οι βάρβαροι έχουν ημ.λήξης.