Το φόρουμ μας εξελίχθηκε σε https://kairos.snowguide.gr/
 Επισκέψου το, επέλεξε πως θες να συνδεθείς - Facebook, Twitter, Google ή Yahoo ή Github - και πες τη γνώμη σου.

Author Topic: Πομποδεκτες χιονοστιβάδων < ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ > /// Avalanche Transceivers Basics  (Read 4543 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline blades

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 22772

Εάν θαφτείτε  από μια χιονοστιβάδα, φορώντας έναν πομποδέκτη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να σας βρούν. Εντούτοις, δεν θα σας αποτρέψει από το θάψιμο, δεν θα σας αποτρέψει από το να πεθάνετε από το τραύμα, και δεν θα σας αποτρέψει από την ασφυξία ενώ έχετε θαφτεί. (Φυσικά, εάν σκοτωθείτε από μια χιονοστιβάδα, ένα αναγνωριστικό σήμα θα διευκολύνει τους σωτήρες να βρούν το σώμα σας.)
Πομποδέκτες χιονοστιβάδων (a.k.a. «beacons») μπορούν είτε να διαβιβάσουν είτε να λάβουν ένα σήμα (ως εκ τούτου το όνομα
πομποδέκτης). Σε κανονική λειτουργία, ο πομποδέκτης τίθεται στη θέση transmit. Εάν κάποιος θαφτεί από μια χιονοστιβάδα,οι άλλοι άνθρωποι γυρνάν τους πομποδέκτες τους στη θέση search. Σημειώστε ότι ο καθένας που δεν θάφτηκε από τη χιονοστιβάδα θα πρέπει να το γυρίσει στη θέση search ή οι ερευνητές θα ψάξουν ακούσια για κάποιο στην επιφάνεια. 
 
 Οι αναλογικοί πομποδέκτες σας αφήνουν να ακούσετε το ευδιάκριτο ηχητικό σήμα όταν τον έχετε στη θέση search. Ψάχνετε έπειτα για το ισχυρότερο σήμα. Σχεδόν όλοι οι αναλογικοί πομποδέκτες επιδεικνύουν επίσης μια οπτική ένδειξη της δύναμης σημάτων.

Οι ψηφιακοί πομποδέκτες επιδεικνύουν έναν δείκτη απόστασης που υπολογίζει την απόσταση στο θύμα στους μετρητές.  Οι ψηφιακοί πομποδέκτες με τις πολλαπλάσιες κεραίες επιδεικνύουν επίσης έναν κατευθυντικό δείκτη που δείχνει το διαβιβάζοντας αναγνωριστικό σήμα (οι πομποδέκτες με μια κεραία δεν μπορούν να επιδείξουν έναν κατευθυντικό δείκτη). Μερικοί ψηφιακοί πομποδέκτες αρχίζουν στον αναλογικό τρόπο και την αλλαγή στον ψηφιακό τρόπο (με έναν κατευθυντικό δείκτη) όταν φτάνουν πιό κοντά στο θύμα. Μερικοί πομποδέκτες μπορούν να επιλεχτούν με το χέρι μεταξύ του αναλογικού και ψηφιακού τρόπου.

Η βασική τεχνική αναζήτησης είναι να γίνεται ένα τρέκλισμα(ζιγκ-ζαγκ)   στην επιφάνεια του χιονιού έως ότου ληφθεί ένα σήμα (η αναζήτηση σημάτων) και για να ακολουθήσει έπειτα τον κατευθυντικό δείκτη προς το θύμα (η χονδροειδής αναζήτηση), και να χρησιμοποιηθεί τελικά ο δείκτης απόστασης για να εντοπίσει το θύμα (η λεπτή αναζήτηση). Η εμβέλεια ενός πομποδέκτη καθορίζει το κατάλληλο πλάτος λουρίδων αναζήτησης για το ζιγκ ζαγκ(χαρακτηριστικά 40 μέτρα).

Όταν είστε μέσα σε μερικά μέτρα από το θύμα, χρησιμοποιείτε το probe(ΣΟΝΤΑ) για να εντοπίσετε το θύμα. Όταν εντοπίσετε το θύμα με τον έλεγχό σας, χρησιμοποιείτε ένα φτυάρι για να το ξεθάψετε.
Οι ειδικές τεχνικές απαιτούνται για να εντοπίσουν τα πολλαπλάσια θύματα. Η τεχνική που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από την κατάρτισή σας και τον τύπο πομποδέκτη που εχετε. Η εντόπιση των πολλαπλάσιων θυμάτων είναι σχετικά περίπλοκη. Είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθούν οι ασφαλείς τεχνικές ταξιδιού για να περιοριστεί ο αριθμός ανθρώπων που εκτίθενται στον κίνδυνο χιονοστιβάδων.

http://beaconreviews.com/transceivers/Basics.asp
Υπομονή, οι βάρβαροι έχουν ημ.λήξης.

Offline sapounakis

 • Full Member
 • **
 • Posts: 170
αν νοικιασεις για 15 μερες εναν ουσιαστικα εκανες αποσβεση  οποτε ισως λεει αν βγαινεις εκτοσ πιστας με παρεα που εχει       

Offline blades

 • Administrator
 • Hero Member
 • *****
 • Posts: 22772
αν νοικιασεις για 15 μερες εναν ουσιαστικα εκανες αποσβεση  οποτε ισως λεει αν βγαινεις εκτοσ πιστας με παρεα που εχει       
εχω βρει κατι καλες προσφορες,ΣΟΝΤΑ,φτυαρι και ARVA 300 ευρω
Υπομονή, οι βάρβαροι έχουν ημ.λήξης.

Offline sapounakis

 • Full Member
 • **
 • Posts: 170
σιγουρεψου οτι ειναι οκ σηνηθως το φτυαρι ειναι μαπα μακρια απο τα πλαστικα   οχι πως εχω χρησιμοποιησει το δικο μοθ αλλα απο το ρεβιους