Snowguide.gr

General Category / Γενική Κατηγορία => Lounge => Topic started by: blades on 10 Oct, 2012, 22:38:03

Title: Linux
Post by: blades on 10 Oct, 2012, 22:38:03
(http://i.imgur.com/7kqBD.jpg)
Πολλές φορές παρεξηγούν τις επιλογές που κάνουμε όταν ξεστρατίζουμε από το γενικό σύνολο…. Ειδικά αν χρησιμοποιούμε Linux για λειτουργικό σύστημα. Οι κλασικές εκφράσεις τους είναι συνηθισμένες:
  Γιατί όμως το λένε αυτό ? Ποιο είναι το image που εκφράζει ο Λινουξάς (όρος αποδιδόμενος σε guru του Linux) και παρεξηγιέται απο τους άλλους ? Γιατί  οι άνθρωποι επιλέγουν το Linux και κοιτάνε με τόση απέχθεια το Windows ?  Γιατί παθιάζεται τόσο πολύ με το Linux ? Γιατί οι άνθρωποι να συμμετάσχουν σε κοινότητες Ελεύθερου Λογισμικού / Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ);
Η απάντηση δεν είναι εύκολη διότι σε αντίθεση με το Windows το Linux δεν είναι απλά ένα λειτουργικό σύστημα, αλλά είναι ο κόσμος που το διαμορφώνει. Το Windows είναι ένα μονοδιάστατο προϊόν που αποτελείται από μια εταιρία και τους καταναλωτές. Απλά πράγματα….. Η εταιρία βγάζει προϊόντα και οι καταναλωτές τα χρησιμοποιούν. Δεν έχουν άποψη στη διαμόρφωσή του ούτε στις επιλογές που κάνει η εταιρία για το προϊόν. Αυτό είναι ένα κλειστό μοντέλο ανάπτυξης.
Αντίθετα το Linux (οι διανομές) είναι ένα πολυδιάστατο “φαινόμενο”. Λόγο τις ανοιχτής φύσης του αναπτύσσεται από μια παγκόσμια κοινότητα έμμισθων/άμισθων προγραμματιστών, υπό την επίβλεψη κερδοσκοπικών η μη κερδοσκοπικών οργανισμών και εταιριών ανάλογα με τις διανομές. Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην ανάπτυξη των διανομών αυτών είναι διαφορετικών πολιτικών-φιλοσοφικών-θρησκευτικών πεποιθήσεων και επομένως δημιουργούν μια πολυδιάστατη ταυτότητα χρηστών του Linux. Η διαφορετικότητα αυτή, συγγενεύει με τους διαφορετικούς λόγους για τους οποίους κάποιος χρησιμοποιεί Linux ή συμμετέχει σε κοινότητες ανοιχτού λογισμικού.  Ας προσπαθήσουμε να διερευνήσουμε  και να κατατάξουμε τις πολλές διαστάσεις του Ελεύθερου και Ανοιχτού λογισμικού (στο οποίο εντάσσεται και το Linux) για να έχουμε μια εικόνα για τους διαφορετικούς λογούς που το χρησιμοποιούν οι χρήστες / εταιρίες.
Τεχνική διάσταση
Η  πρώτη διάσταση είναι η τεχνική. Οι άνθρωποι αυτοί, λατρεύουν το ανοιχτό  λογισμικό επειδή τους δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουν τη συμπεριφορά  του λογισμικού τους κοιτάζοντας απευθείας στον κώδικά του. Τους αρέσει  επίσης η δυνατότητα που τους δίνεται να διορθώνουν το λογισμικό οι  ίδιοι, παρά να στηρίζονται σε συμβάσεις υποστήριξης. Οποιοσδήποτε  προσπάθησε να αναφέρει ένα σφάλμα λογισμικού στη Microsoft για να λάβει υποστήριξη/επιδιόρθωση κατά πάσα πιθανότητα θα αντιλαμβάνεται τι εννοώ. Για τους περισσότερους, η δυνατότητα να διαμορφώσει και να επηρεάσει το μέλλον του λογισμικού, αποτελεί σοβαρό κίνητρο ενασχόλησης με το ανοιχτό  λογισμικό. Τέλος, μπορούν να είναι πεπεισμένοι, ότι το λογισμικό  ανοιχτού κώδικα με την ελεύθερη συμμετοχή, παράγει ποιοτικό κώδικα.
Πολιτική διάσταση
Παράλληλα  με την τεχνική διάσταση, έχουμε ανθρώπους που προσδίδουν μια πολιτική  διάσταση, πιο συγκεκριμένα μια τεχνικό-οικονομική πολιτική διάσταση στη χρήση του Linux και του ΕΛ/ΛΑΚ. Το  ελεύθερο λογισμικό για αυτούς είναι ένα μέσο για τη διατήρηση της  ελευθερίας στην τεχνολογία, της ελευθερίας του τελικού χρήστη, και της  ιδιωτικής του ζωής. Μερικές ισχυρές εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν κάθε  τέχνασμα στις άδειες χρήσης λογισμικού για να μειώσουν τα δικαιώματά σας  και να αυξήσουν τα έσοδά τους. Η ενασχόληση και η χρήση ελεύθερου και  ανοικτού κώδικα λογισμικού είναι ένας τρόπος για να συμβάλουν στην  προσπάθεια καταπολέμησης του μονοπωλίου αυτών των εταιριών.
Φιλοσοφική διάσταση
Πολύ  κοντά στην πολιτική διάσταση, βρίσκουμε ανθρώπους με φιλοσοφικό  ενδιαφέρον για το Linux και το ΕΛ/ΛΑΚ. Στον 20ο αιώνα είδαμε ένα  χάσμα μεταξύ αυτών που παράγουν και αυτών που καταναλώνουν. Σύμφωνα με  την φιλοσοφική προσέγγιση, ο διαχωρισμός αυτός αποτελεί ένα  αυτοκαταστροφικό μοντέλο στη χρήση της τεχνολογίας, ενώ το μοντέλο που  προάγει την συμμετοχική παραγωγή (ανοιχτά πρότυπα) θεωρείται ότι είναι η  λύση για την τεχνολογική ανάπτυξη της κοινωνίας. Για να γίνει αυτό  πρέπει ο ο καταναλωτής να είναι και παραγωγός την ίδια στιγμή και να  ενστερνίζεται την τεχνολογία παρά να αποξενώνεται από αυτήν. Οι κοινότητες ΕΛ/ΛΑΚ είναι μια άκρως επιτυχημένη εκδήλωση αυτής της νοοτροπίας.
Οικονομική διάσταση
Υπάρχουν  ισχυροί οικονομικοί λόγοι για τις εταιρείες να επιλέξουν την χρήση και  τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης ανοικτού κώδικα. Εδώ θα βρείτε πολλές  διαφορετικές προσεγγίσεις από αυτές τις εταιρείες. Μερικές  χρησιμοποιούν την τεχνολογία ανοιχτού λογισμικού στο εσωτερικό και όχι  στην πώλησή του. Με αυτόν τον τρόπο καταφέρνουν την κατανομή της  ανάπτυξης και του κόστους συντήρησης μεταξύ πολλών χρηστών της ίδιας της  τεχνολογίας. Θα  βρείτε επίσης, επιχειρήσεις που πωλούν υπηρεσίες γύρω από λογισμικό  ανοικτού κώδικα χωρίς να πουλάνε το ίδιο το λογισμικό. Άλλες εταιρίες  παράγουν ιδιόκτητα πρόσθετα (κλειστού κώδικα) τα οποία πωλούν σε  εκείνους που χρησιμοποιούν ανοικτού κώδικα λύσεις στις επιχειρήσεις  τους. Τέλος, θα βρείτε επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τις εκφράσεις  «ανοιχτός κώδικας»,«ανοιχτό μοντέλο ανάπτυξης» ή «κοινότητα» στο μάρκετινγκ και τα διαφημιστικά σποτ  τους χωρίς όμως στην πραγματικότητα να τα ενστερνίζονται ή να κάνουν  χρήση ανοιχτού λογισμικού. Το κάνουν απλά λόγο μόδας και νεωτερισμών που είναι διαφορετικοί ανάλογα με την εποχή ώστε να προσεγγίζουν νέους  πελάτες.
Κοινωνική διάσταση
Μια  πολύ σημαντική διάσταση του Linux και του ΕΛ/ΛΑΚ είναι η κοινωνική διάσταση.  Πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν ή χρησιμοποιούν Linux και προγράμματα ανοιχτού κώδικα για να  ανήκουν σε μια κοινότητα/ομάδα που τους επιτρέπει να συνεισφέρουν, να  εκφράσουν τις απόψεις τους, να αποκτήσουν νέες γνώσεις και εν τέλει να ανεβαίνουμε στην κλίμακα της κοινότητας. Μια άλλη πτυχή είναι ότι οι κοινότητες ανοιχτού λογισμικού προσφέρονται ως χώρος για προβολή των ικανοτήτων και των γνώσεών τους. Από αυτούς τους χώρους πολλές φορές οι εταιρίες ανοιχτού λογισμικού προσλαμβάνουν άτομα που έχουν επιδείξει εμφανώς τις ικανότητές τους. Τέλος, στην κοινωνική διάσταση υπάρχει και η καθαρά εγωκεντρική προσέγγιση όπου η αίσθηση που έχει το άτομο γνωρίζοντας ότι εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν το λογισμικό τους, είναι σίγουρα ένα ισχυρό κίνητρο για την συμμετοχή σε ανοιχτού κώδικα projects.
Ηθική διάσταση
Η  τελευταία διάσταση είναι ηθική: η ιδέα του να προσθέσει κάποιος τις  δικές του γνώσεις στο σύνολο της κοινής γνώσης της ανθρωπότητας είναι  σίγουρα ελκυστική για τους περισσότερους. Για παράδειγμα με την  ενασχόληση κάποιων ανθρώπων σε project λογισμικό ανοικτού κώδικα,  βοηθιούνται οι χώρες του τρίτου κόσμου και οι αναπτυσσόμενες χώρες να  μειώσουν το κόστος των τεχνολογικών τους υποδομών χωρίς να χρειάζεται να  αγοράζουν άδειες χρήσης λογισμικού από ξένες χώρες. Αυτή η αίσθηση του  σκοπού είναι η κινητήριος δύναμη που πολλοί άνθρωποι συμμετέχουν σε  κοινότητες λογισμικού ανοικτό κώδικα.
Την επόμενη φορά που θα εκφράσετε άποψη για το Linux ή το ΕΛ/ΛΑΚ δεν πρέπει να το δείτε από την μονοδιάστατη οπτική που έχετε συνηθίσει ως χρήστες του Windows αλλά να προσπαθήσετε τουλάχιστον να αποδεχτείτε την πολυδιάστατη φύση του (http://osarena.net/wp-includes/images/smilies/icon_smile.gif)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 Oct, 2012, 22:44:22
εγω ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα λινουξ.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 10 Oct, 2012, 22:47:42
και εγώ, απο τότε που πέταξα τα windows στα μπάζα και έβαλα και ασχολούμαι με Linux άρχισα να κάνω πράγματα με αυτά, με τα windows μόνο internet έκανα.

Την λέξη "Ubuntu" την έμαθα απο έναν ποδηλάτη.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 Oct, 2012, 22:01:56
κατεβαζω την εκδοση 12.10. θα τη δοκιμασω. βεβαια το jolicloud ως σταθερη και δοκιμασμενη αξια
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 Oct, 2012, 22:19:39
το ubuntu δε μπορει να τρεξει σε σενα, αλλα μπορει το xubuntu η και το lubuntu.  οι διαφορα ολων ειναι στο γραφικο περιβαλλον,  για αργους η γρηγορους υπολογιστες.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 Oct, 2012, 22:23:53
μετα μη γκρινιαζεις οτι δε κανει το ubuntu ενω σου εχω πει τι να επιλεξεις. ειναι σα να πας να βιδωσεις μια βιδα εξι χιλιοστψν σε παξιμαδι τεσσαρων χιλιοστών. ε δε γινεται
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 Oct, 2012, 22:55:55
επρεπε να εχουν προβλεψει μια εδοση για νετμπουκ
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 Oct, 2012, 23:47:40
επρεπε να εχουν προβλεψει μια εδοση για νετμπουκ
βρε MetFM έχουν έκδοση για netbook στο είπα και στο προηγούμενο post, είναι το lubuntu και το xubuntu.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 Oct, 2012, 23:52:51
Το Ubuntu θέλει υποστήριξη 3D  γραφικών οπότε δεν γίνεται να το έχεις στο netbook. Όμως οι μάγκες κάνανε το καλό και κάνανε το Ubuntu να μπορεί να τρέξει και σε μικρά laptops και παλιά pc με μικρές κάρτες γραφικών, αυτό το Ubuntu λεγεται xubuntu και lubuntu. Διαλέγεις και παίρνεις
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 Oct, 2012, 23:57:34
τα εχω δοκιμασει αυτα. κολλανε .
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Oct, 2012, 00:42:00
πως τα δοκιμασες, με ποιον τροπο εκανες εγκατασταση?
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Oct, 2012, 00:44:45
οπως εκανα με το jolicloud. μεσω των windows. μονο το jolicloud δουλευει πολυ καλα και γρηγορα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Oct, 2012, 09:51:46
με το wubi δηλαδη; αυτο δεν ειναι installation, το wubi ειναι μονο για να δοκιμασεις το ubuntu
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Oct, 2012, 16:36:04
με το wubi δηλαδη; αυτο δεν ειναι installation, το wubi ειναι μονο για να δοκιμασεις το ubuntu
αποφεύγεις να μου απαντήσεις, μήπως έχεις το joli με το μπακαλίστικο τρόπο wubi? :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Oct, 2012, 16:47:32
ναι ετσι το εχω βαλει. και το joli εχει windows instaler. αλλα παιζει θαυμασια. δεν λεγεται wubi αυτο.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Oct, 2012, 17:23:58
δηλαδή για να μπείς στο joli μπαίνεις πρώτα μέσα στα windows?
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Oct, 2012, 19:08:12
οχι βρε γκαου :hahaha: ανοιγει ο υπολογιστης και μου ζηταει να επιλεξω windows 7 η jolicloud σε μαυρη οθονη. αν βαλω ubuntu γινεται το ιδιο μου ζηταει να επιλεξω windows η ubuntu. δεν μπαινεις στα windows
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Oct, 2012, 19:20:04
οχι βρε γκαου :hahaha: ανοιγει ο υπολογιστης και μου ζηταει να επιλεξω windows 7 η jolicloud σε μαυρη οθονη. αν βαλω ubuntu γινεται το ιδιο μου ζηταει να επιλεξω windows η ubuntu. δεν μπαινεις στα windows
αυτό είναι το grub menu, είναι η σωστή εγκατάσταση και όχι το δοκιμαστικό ubuntu μέσω wubi, οκ.
αλλά γιατί είπες έκανες εγκατάσταση μέσω των windows?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Oct, 2012, 19:20:34
ποιο netbook ακριβως έχεις? δώσε πλήρη ονομα και μοντέλο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Oct, 2012, 19:21:49
hp 110 mini
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Oct, 2012, 19:23:50
οχι βρε γκαου :hahaha: ανοιγει ο υπολογιστης και μου ζηταει να επιλεξω windows 7 η jolicloud σε μαυρη οθονη. αν βαλω ubuntu γινεται το ιδιο μου ζηταει να επιλεξω windows η ubuntu. δεν μπαινεις στα windows
αυτό είναι το grub menu, είναι η σωστή εγκατάσταση και όχι το δοκιμαστικό ubuntu μέσω wubi, οκ.
αλλά γιατί είπες έκανες εγκατάσταση μέσω των windows?
ανοιγω απο τα windows . κατεβαζω το wubi και δουλεουν τα windows ενω γινεται η εγκατασταση. οταν τελειωσει σου ζηταει επανεκινηση και ανοιγει μαυρη οθονη με επιλογες
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Oct, 2012, 19:29:35
ειλικρινά το έχω χάσει X'
τελικά έχεις wubi ή δεν έχεις? :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Oct, 2012, 19:31:12
οχι βρε γκαου :hahaha: ανοιγει ο υπολογιστης και μου ζηταει να επιλεξω windows 7 η jolicloud σε μαυρη οθονη. αν βαλω ubuntu γινεται το ιδιο μου ζηταει να επιλεξω windows η ubuntu. δεν μπαινεις στα windows


(http://s5.postimage.org/z0r89yxrr/DSC01013.jpg) (http://postimage.org/image/saar0jalv/full/)
image (http://postimage.org/)
aυτο δηλαδη. δεν βγαινει screenshot :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Oct, 2012, 19:33:25
αυτό τι σχέση έχει με το wubi όμως?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Oct, 2012, 19:37:08
hp 110 mini
σε ένα τέτοιο setup είχα βάλει  xubuntu και έτρεχε με 100.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Oct, 2012, 19:38:26
hp 110 mini
σε ένα τέτοιο setup είχα βάλει  xubuntu και έτρεχε με 100.
ολα κολανε. τα εχω δοκιμασει μπορω να σου πω οτι το ubuntu κολαει λιγοτερο
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Oct, 2012, 19:40:57
hp 110 mini
σε ένα τέτοιο setup είχα βάλει  xubuntu και έτρεχε με 100.
ολα κολανε. τα εχω δοκιμασει μπορω να σου πω οτι το ubuntu κολαει λιγοτερο
και ξαναρωτάω για τελευταία φορά. ΤΟ UBUNTU kai to XUBUNTU τα δοκίμασες με WUBI ή με κανονική εγκατάσταση????????
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Oct, 2012, 19:41:38
με wubi kωστα με wubi
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Oct, 2012, 20:00:57
με wubi kωστα με wubi
εμ γιαυτό. τι περιμένεις? το wubi δεν είναι εγκατάσταση αλλά απλά να δεις. αμα το βάλεις κανονικά θα πετάει. τελος πάντων εσύ χάνεις όχι εγώ ;) :voila: :voila:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 Oct, 2012, 20:08:53
CERN
Cern uses Scientific Linux on a massive scale for mission-critical applications. FreeSoftwareMagazine, for instance, notes that Linux is powering the $10 billion Large Hadron Collider, a machine designed to do important subatomic research. CERN, it should also be noted, is where Tim Berners-Lee invented the hypertext link while working there in the 80's as an independent contractor. CERN also runs Linux on its 20,000 internal servers.
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-cern/CERN.jpg)


New York Stock Exchange
The New York Stock Exchange is another perhaps unexpected business user of Linux. A ComputerWorld.com report on how London's stock exchange was also "abandoning the failed Windows platform", it was stated that New York's exchange already used Linux to power its trading platform and furthermore that it "seems to be doing quite nicely." InformationWeek revealed in 2008 that it was Red Hat Enterprise Linux, specifically, that the NYSE ran on its trading platform.
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-nyse/NewYorkStockExchange.jpg)


IBM iDataPlex in Canada
Canada's largest supercomputer, the IBM iDataPlex (housed at the University of Toronto) is also powered by Linux. According to the Canadian Globe and Mail, the massive machine cost "$50-million to put together, and its brain takes up as much room as a warehouse full of refrigerators." Its tasks are many and demanding, including running "more than 300 trillion calculations a second, simulating the Earth's climate 100 years into the future in four days and helping researchers study cosmic background radiation."
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-ibm-idata/IBMiDataPlex.jpg)U.S. Department of Defense
According to Linux.com, the United States Department of Defense is the "single biggest install base for Red Hat Linux" in the world. Nor was it an unconscious choice, as Brigadier General Nick Justice, the Deputy Program Officer for the Army's Program Executive Office proclaims "open source software is part of the integrated network fabric which connects and enables our command and control system to work effectively, as people's lives depend on it." Justice went on to state that "when we rolled into Baghdad, we did it using open source", and that he was indeed Red Hat's "biggest customer."
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-dod/DeptOfDefense.jpg)


U.S. Navy Submarine Fleet
FreeSoftwareMagazine.com reveals that "the US Navy nuclear submarine fleet is using GNU/Linux" as well.
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-navy/NavySubmarine.jpg)


Federal Aviation Administration
Few government users of Linux appear to be happier with their choice to switch than the United States Federal Aviation Administration. According to Wikipedia, the FAA announced in 2006 that it "had completed a migration to Red Hat Enterprise Linux in one third of the scheduled time and saved 15 million dollars" in the process of doing so. Score it another big-time government client for the Red Hat distribution of Linux
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-faa/FAA.jpg)


State-Owned Industrial and Commercial Bank of China
According to a 2005 InformationWeek report, the state-owned Industrial and Commercial Bank of China "decided to roll out Linux in all of its 20,000 retail branches." As the largest bank in all of China, the institution committed to buying "an unrestricted user license" as part of a full-blown integration of Linux "throughout its entire banking operations network" culminating in 2008. At the time, InformationWeek stated that this represented the largest deployment of Linux to date in the Chinese financial sector. Essentially, Linux became "the basis for its web server and a new terminal platform" at the bank.
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-china-bank/ChinaBank.jpg)


U.S. Postal Service
The U.S. Postal Service is a textbook example of a once-avowed Windows loyalist switching to Linux for purely technical reasons. While the Postal Service ran Windows NT on its servers until the bitter end, they then switched to using over 900 Linux clusters spread throughout the country for use in sorting the nation's bulk mail. They use technology from Pacific Northwest Software, who proudly explains in-depth the work it has done in switching the Postal Service to a Linux-based infrastructure. Those interested are encouraged to check it out here.
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-postal-service/PostalService.jpg)


U.S. Federal Courts
AAX.net explains that the U.S. Federal Courts rely on Linux for all manner of administrative tasks, including "case management, case tracking, finance and accounting, probation and pretrial services." Linux has been used by the courts since November of 2003, when PEC Solutions assisted in orchestrating a "migration of the Federal Judiciary to a Linux-based system."
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-federal-courts/FederalCourts.jpg)


German Universities
ComputerWeekly.com reported in August 2007 that "around 560,000 German students plus thousands of staff at 33 German universities will now be supported by Linux systems from Novell." SuSe Linux Enterprise Desktop was the specific distribution chosen, evidently for the "more flexible IT architecture" that it provides "when compared to other proprietary software."
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-german/GermanUniversity.jpg)


Switzerland Schools
Wikipedia also reports that Switzerland converted 9,000 of its computers to using Linux and OpenOffice.org's suite of office productivity tools in its Geneva district in September, 2008. As has been seen by the licensing fees other software companies charge, there is often a compelling financial incentive to use Linux instead
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-swiss-schools/SwissSchools.jpg)


Indiana Schools
CRN.com revealed in August 2006 that "more than 20,000 Indiana students are now Linux-enabled under a state grant program to roll out low-cost, easy-to-manage workstations." The state's Affordable Classroom Computers for Every Secondary Student program rapidly grew from "24 high schools to 80 high schools" after it became clear that software costs per computer ($100 prior to the migration) could be cut down to $5 using Linux and other open-source software. Districts get to choose which distribution of Linux their schools will run and have considerable control over the implementation.
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-indiana/IndianaSchools.jpg)


Novell
Longtime software and services company Novell announced in 2006 that it was undergoing a company-wide migration from Windows to Linux on employee desktop computers. As of April of that year, roughly half of Novell's 5,000+ work force had migrated to Linux, with that figure expected to climb to 80% by November. It was a bold and sweeping change for such a large, established company, and it took over a year for the migration to take effect following its announcement in 2006.
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-novell/Novell.jpg)


IBM
In addition to doing development work on Linux itself, IBM is known to use it internally on desktops and servers. IBM also ran a TV ad campaign in 2006 called "IBM Supports Linux 100%." One of the commercials can be seen here. In the last decade, perhaps no larger company than IBM has contributed more to the success of Linux, both financially and developmentally.
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-ibm/IBM.jpg)


Cisco
Cisco Systems, the computer networking and routing giant, switched to Linux after vowing to use Microsoft's Active Directory solution for its servers." Indeed, the deal was so celebrated that Cisco management dubbed them to be an "all Microsoft" company according to AAX.net. In an infamous turn of events, however, Cisco's own IT staff could not get its network printing to work properly using Windows NT and were thus forced to switch to Linux, which has yet to cause similar problems to our knowledge.
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-cisco/Cisco.jpg)

ConocoPhillips
Never let it be said that Linux is a fringe operating system for inconsequential gizmos and gadgets. No stronger proof to the contrary exists that ConocoPhillips, which proudly uses Linux to power a massive (and massively important) cluster of servers aimed at exploring the earth for new sources of untapped oil. C-Net's News.com reported in depth on the machine, which, largely due to using Linux, reportedly "costs a tenth of the average price of a conventional supercomputer." Alan Huffman, then manager of Conoco's seismic imaging technology center, claimed that the machine was capable of performing 500 billion calculations in a second.
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-conoco-phillips/ConocoPhillips.jpg)
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 22 Oct, 2012, 22:31:36
Αυτοι ειναι λογοι για να μην βαλει καποιος linux. :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 Oct, 2012, 23:01:42
Αυτοι ειναι λογοι για να μην βαλει καποιος linux. :hehehe:
καλά, τότε ρίξε μια ματιά εδώ που βρήκα τα στοιχεία.
http://www.comparebusinessproducts.com/fyi/50-places-linux-running-you-might-not-expect (http://www.comparebusinessproducts.com/fyi/50-places-linux-running-you-might-not-expect)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 Oct, 2012, 23:02:19
 50 Places Linux is Running That You Might Not Expect Updated: March 23, 2010
 It was not long ago when Microsoft Windows had a tight stranglehold on the operating system market. Walk into a Circuit City or Staples, it seemed, and virtually any computer you took home would be running the most current flavor of Windows. Ditto for computers ordered direct from a manufacturer. In the last decade, though, the operating system market has begun to change. Slightly more than 5% of all computers now run Mac, according to NetMarketShare.com. Linux is hovering just beneath 1% of the overall market share in operating systems. And although that might sound like a small number, Linux is far more than just a fringe OS. In fact, it's running in quite a few more places than you probably suspect. Below are fifty places Linux is running today in place of Windows or Mac. For easy reading, they are divided amongst government, home, business, and educational usage.
 
  Government Users of Linux  Governments at all levels (national, state, federal and international) have opted to deploy Linux across their computer systems for a host of reasons. Some are purely technological, with the governments in question preferring the open-source benefits of the OS. Others are financial, as Linux is typically far less expensive than buying a license for Windows. Still others are political, as organizations like the World Trade Organization have actively pressured governments to shun Microsoft products. In any case, here are some of the governing bodies that now run Linux on their computers.
  U.S. Department of Defense
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-dod/DeptOfDefense.jpg)
According to Linux.com, the United States Department of Defense is the "single biggest install base for Red Hat Linux" in the world. Nor was it an unconscious choice, as Brigadier General Nick Justice, the Deputy Program Officer for the Army's Program Executive Office proclaims "open source software is part of the integrated network fabric which connects and enables our command and control system to work effectively, as people's lives depend on it." Justice went on to state that "when we rolled into Baghdad, we did it using open source", and that he was indeed Red Hat's "biggest customer."
  U.S. Navy Submarine Fleet
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-navy/NavySubmarine.jpg)
FreeSoftwareMagazine.com reveals that "the US Navy nuclear submarine fleet is using GNU/Linux" as well.
  The City of Munich, Germany
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-munich/Munich.jpg)
The city of Munich, Germany has "chosen to migrate its 14,000 desktops to a free Linux distribution, rather than a commercial version of the open source operating system" according to a 2005 ZD Net report. The distribution Munich chose was Debian, and is said to have "considered several alternatives before choosing Debian", settling on it ultimately because of price and the degree to which it could be customized to meet Munich's municipal computing needs. The German Foreign Office, as well as the city of Vienna, also opted to make the switch to Debian in 2005.
  Spain
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-spain/Spain.gif)
LWN.net maintains that Spain has long been the strongest supporter and user of Linux from a national government standpoint. Linux has spread rapidly throughout Spain since 2002, when the government of Extremadura actually created its own customized Linux distribution (called LinEx) based on Debian, using GNOME as its "default desktop environment." Since then, the government "gave away the product CDs at every opportunity -- in government offices, magazines and even daily newspapers" as part of a determined and ongoing effort to get LinEx out to everybody." By handing out the software for free and continuing to publicize its availability, Linux spread from Extremadura throughout the rest of Spain and remains widely used today.
  Federal Aviation Administration
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-faa/FAA.jpg)
Few government users of Linux appear to be happier with their choice to switch than the United States Federal Aviation Administration. According to Wikipedia, the FAA announced in 2006 that it "had completed a migration to Red Hat Enterprise Linux in one third of the scheduled time and saved 15 million dollars" in the process of doing so. Score it another big-time government client for the Red Hat distribution of Linux.
  French Parliament
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-french-p/French.jpg)
French Parliament opted in November 2006 to dump Windows in favor of Ubuntu Linux, according to ZD Net, the move was part of a comprehensive shake-up in the software run on Parliament computers, resulting ultimately in "1,154 French parliamentary workstations running on Linux, with OpenOffice.org productivity software, the Firefox Web browser and an open-source e-mail client." Despite the training costs, Parliament officials named cost savings and technological superiority of open-source software for parliamentary purposes as reasons for the switch.
  State-Owned Industrial and Commercial Bank of China
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-china-bank/ChinaBank.jpg)
According to a 2005 InformationWeek report, the state-owned Industrial and Commercial Bank of China "decided to roll out Linux in all of its 20,000 retail branches." As the largest bank in all of China, the institution committed to buying "an unrestricted user license" as part of a full-blown integration of Linux "throughout its entire banking operations network" culminating in 2008. At the time, InformationWeek stated that this represented the largest deployment of Linux to date in the Chinese financial sector. Essentially, Linux became "the basis for its web server and a new terminal platform" at the bank.
  Pakistani Schools & Colleges
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-pakistan/Pakistan.jpg)
In 2002, the government of Pakistan launched a Technology Resource Mobilization Unit to promote the spread of open-source software (including Linux) throughout that country. The unit (comprised of academics, businesspeople and government officials) has largely succeeded in educating computer users throughout Pakistan about what free software has to offer. As a result, Pakistan is using Linux in many of its public schools and colleges and plans to ultimately run it on all of its government computer systems. In countries like Pakistan, where little money is available for government investment in technology, Linux and other open source software is appealing from a cost perspective.
  Cuba
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-cuba/Cuba.jpg)
Cuba, never a fan of capitalism or corporate enterprise, took the step of developing its own Linux distribution (called "Nova") to replace Microsoft Windows in February 2009. According to Caribbean Net News, the switch to Linux was motivated not by technology or cost issues, but instead constituted "the latest front of the communist island's battle against what it views as U.S. hegemony." Nova was introduced during a conference held in the name of "technological sovereignty" and was touted as essential to Cuba's "desire to replace the Microsoft software running most of the island's computers." Evidently, Cuban officials feared that U.S. security agencies could access Microsoft software code and in the process discover secrets belonging to the Cuban government. Whether or not Cuba's switch to Linux has any practical effect on relations between the two countries is debatable, but they have been using Nova ever since.
  Macedonia's Ministry of Education and Science
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-macedonia/Macedonia.jpg)
Ubuntu.com reported in November 2007 that every student in Macedonia would use computer workstations powered by Ubuntu Linux, as part of that country's "A Computer For Every Child" program. In total, more than 180,000 workstations were covered by the project, described as "one of the largest known thin client and desktop Linux deployments ever undertaken." Indeed, Macedonia's Minister for the Information Society dubbed it "the largest and most important education project undertaken in the 15-year history of the Republic of Macedonia." Under the agreement, 160,000 of the 180,000 workstations were to be virtual PC terminals, while the other 20,000 were to be stand-alone PCs, all of which accommodated one student each and ran the Ubuntu Linux OS.
  U.S. Postal Service
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-postal-service/PostalService.jpg)
The U.S. Postal Service is a textbook example of a once-avowed Windows loyalist switching to Linux for purely technical reasons. While the Postal Service ran Windows NT on its servers until the bitter end, they then switched to using over 900 Linux clusters spread throughout the country for use in sorting the nation's bulk mail. They use technology from Pacific Northwest Software, who proudly explains in-depth the work it has done in switching the Postal Service to a Linux-based infrastructure. Those interested are encouraged to check it out here.
  U.S. Federal Courts
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-federal-courts/FederalCourts.jpg)
AAX.net explains that the U.S. Federal Courts rely on Linux for all manner of administrative tasks, including "case management, case tracking, finance and accounting, probation and pretrial services." Linux has been used by the courts since November of 2003, when PEC Solutions assisted in orchestrating a "migration of the Federal Judiciary to a Linux-based system."
  Government of Mexico City
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-mexico-city/MexicoCity.jpg)
Wired.com reported in 2001 that the government of Mexico City had concluded that "they can no longer justify the ever rising cost of Microsoft Windows when the cost of Linux software is very low." In an interview with Wired, the city's technical coordinator, José Barberán, "announced plans to switch city computers to the Linux operating system and to use the money it saves to fund social welfare programs." At the end of the day, when faced with pressure to increase social spending, "cutting costs by moving to open-source software was a logical choice for the mayor."
  Garden Grove, California
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-garden-grove/GardenGrove.jpg)
Perhaps the earliest governmental adopter of Linux on our list is Garden Grove, California, which made the switch all the way back in 1995, according to Linux Journal. Evidently, the city was in a cash crunch when it opted to give Linux a try, and found that it saved so much money that they later decided to roll out Linux across the city, including on some desktop systems.
  Largo, Florida
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-largo/Largo.jpg)
A 2003 Linux.com article entitled "Largo Loves Linux More Than Ever" explains how the Floridian city came to rely so heavily on Linux software. After having such great success running city computers on Linux, Largo's municipal government soon thereafter was "talking about Linux-based terminals in all the city's police cars." To their credit, Linux.com remarked that Largo's system administrators (who are responsible for managing the city's Linux machines) were "the least harassed, least worried, calmest sysadmins we have ever met." Perhaps there is a correlation?
  Czech Post
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-czech/Czech.jpg)
Perhaps taking a cue from the U.S. Postal Service, the Czech Republic's own post office successfully migrated to Linux in 2005, according to Europa.The chosen distribution of Linux (SuSe) now runs on "4,000 servers at 3,400 post offices across the country, as well as at 12,000 client terminals used by 20,000 employees." Once more, cost was a driving force behind a large state institution switching from Windows or other providers to free, open-source Linux.
  Educational Users of Linux  Educational institutions, like businesses and government, have increasingly decided to roll out Linux on servers and desktop computers for their open-source and cost benefits. These institutions range from public schools (elementary, middle and high school) to colleges and post-graduate schools. Below are several of the most prominent educational establishments to have switched from Microsoft Windows to Linux.
  Russian Schools
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-russia/RussiaSchool.jpg)
In 2007, the nation of Russia announced that all its schools would begin running Linux software. A BBC report on the matter stated that Russia's "schools formerly tended to run illegal copies of Microsoft operating systems", but that since Russia joined the WTO, that is no longer accepted practice. Therefore, rather than buy licenses for all the software it had been pirating, it opted to go with the free Linux operating system. While admitting that most teachers and students had no experience with Linux, Russia's education officials nevertheless felt that the transition would go well and that the software would suit the purposes of schools.
 
  German Universities
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-german/GermanUniversity.jpg)
ComputerWeekly.com reported in August 2007 that "around 560,000 German students plus thousands of staff at 33 German universities will now be supported by Linux systems from Novell." SuSe Linux Enterprise Desktop was the specific distribution chosen, evidently for the "more flexible IT architecture" that it provides "when compared to other proprietary software."
  The Philippines
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-phillippines/Phillippines.jpg)
The switch to Linux is said to be "forging an education revolution" in the Philippines, according to ComputerWorld. As they explain, "after a successful deployment of 13,000 Fedora Linux systems from a government grant, plans are underway to roll out another 10,000 based on Ubuntu" in that country. Apparently, Linux reached popularity because of its lower installation and maintenance costs in the Philippines in the wake of 1997's Asian financial crisis.
  Georgia
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-georgia/Georgia.jpg)
Former Soviet state Georgia began "began running all its school computers and LTSP thin clients on Linux, mainly using Kubuntu, Ubuntu and stripped Fedora-based distros" back in 2004, according to Wikipedia. Add Georgia to the growing list of less-wealthy countries that opted to use Linux for cost reasons versus pay expensive licensing fees for Microsoft Windows.
  The Indian State of Tamil Nadu
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-tamil-nadu/TamilNadu.jpg)
LinuxWatch.com told the story of how "after being put off by Microsoft's bundling tactics for academic users", the Indian state of Tamil Nadu decided instead to "distribute 100,000 Linux laptops to students there." The laptops were to be sold to students for $800, a "considerable markdown compared to retail value." While the government proposed to license Windows at $12 per copy, Microsoft stood firm at $57 per copy, prompting Tamil Nadu to go with Linux instead.
  Switzerland Schools
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-swiss-schools/SwissSchools.jpg)
Wikipedia also reports that Switzerland converted 9,000 of its computers to using Linux and OpenOffice.org's suite of office productivity tools in its Geneva district in September, 2008. As has been seen by the licensing fees other software companies charge, there is often a compelling financial incentive to use Linux instead.
  Bolzano, Italy
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-bolzano/BolzanoItaly.jpg)
The town of Balzano in Italy (with a student population of 16,000) reportedly switched to using a customized distribution of Linux across all its schools in 2005.
  Kerela, India
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-kerela-india/KerelaIndia.jpg)
Rediff.com reported in September 2006 that from now on, in Kerela, India, "nearly 1.5 million students in the 2,650 government and government-aided high schools in the state will no longer use the Windows platform for computer education. Instead, they have switched over to the free GNU/Linux software." Rather, they would now begin running Linux operating systems and accomplishing all word processing and spreadsheet tasks via OpenOffice.org software. An education official was quoted as saying ""we have decided that we will use only free software for computer education in Kerala schools" on the eve of a 56,000 teacher Linux training program.
  One Laptop Per Child
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-olpc/OneLaptopPer.jpg)
The much-publicized One Laptop Per Child program was built around the OLPC XO-1, which, according to Wikipedia "is an inexpensive laptop running Linux, which will be distributed to millions of children as part of the One Laptop Per Child project, especially in developing countries." Here, again, the low cost of Linux was a major factor in its inclusion.
  Indiana Schools
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-indiana/IndianaSchools.jpg)
CRN.com revealed in August 2006 that "more than 20,000 Indiana students are now Linux-enabled under a state grant program to roll out low-cost, easy-to-manage workstations." The state's Affordable Classroom Computers for Every Secondary Student program rapidly grew from "24 high schools to 80 high schools" after it became clear that software costs per computer ($100 prior to the migration) could be cut down to $5 using Linux and other open-source software. Districts get to choose which distribution of Linux their schools will run and have considerable control over the implementation.
  Business Users of Linux  Businesses, as well as governments, have slowly begun to realize the various benefits that Linux and open source software can provide. In fact, given that costs are more important to the decision making of businesses than governments, they arguably have an even greater incentive to check it out. Below are several businesses that have made the switch or begun making the switch from Windows to Linux.
  Novell
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-novell/Novell.jpg)
Longtime software and services company Novell announced in 2006 that it was undergoing a company-wide migration from Windows to Linux on employee desktop computers. As of April of that year, roughly half of Novell's 5,000+ work force had migrated to Linux, with that figure expected to climb to 80% by November. It was a bold and sweeping change for such a large, established company, and it took over a year for the migration to take effect following its announcement in 2006.
  Google
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-google/Google.jpg)
Believe it or not, the gigantic, ever-growing cluster of servers that power Google's search and other apps runs Linux. Of course, in typical fashion, Google was not content to simply run an out of the box version on its own hardware. Instead, the search giant had its engineers cook up a customized version of Ubuntu referred to within the company as "Goobuntu." Linux is also frequently used internally on desktop machines, beyond its use on Google servers.
  IBM
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-ibm/IBM.jpg)
In addition to doing development work on Linux itself, IBM is known to use it internally on desktops and servers. IBM also ran a TV ad campaign in 2006 called "IBM Supports Linux 100%." One of the commercials can be seen here. In the last decade, perhaps no larger company than IBM has contributed more to the success of Linux, both financially and developmentally.
  Panasonic
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-panasonic/Panasonic.jpg)
Electronics giant Panasonic is another household name company to use Linux in powering some of its operations. Like several other firms on this list, Panasonic used Linux only after Windows NT proved woefully inadequate for what the company needed - voicemail systems, in this case. Rather than paying NT's expensive license fees, Panasonic's in-house developers created their own system incorporating Linux-based voicemail technology. Ultimately, the system they created was so successful that it grew to replace the Windows system completely, which has since been long discontinued.
  Virgin America
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-virgin-america/VirginAmerica.jpg)
Virgin America, a low-cost U.S. airline run by entrepreneurial big-shot Richard Branson, uses Linux to power its in-flight entertainment according to TechCrunch. The entertainment system (called RED) is powered by Red Hat and Fedora specifically, and was reportedly chosen because it is "very stable and agile." After four years of development, RED hit the airways as a rousing success.
  Cisco
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-cisco/Cisco.jpg)
Cisco Systems, the computer networking and routing giant, switched to Linux after vowing to use Microsoft's Active Directory solution for its servers." Indeed, the deal was so celebrated that Cisco management dubbed them to be an "all Microsoft" company according to AAX.net. In an infamous turn of events, however, Cisco's own IT staff could not get its network printing to work properly using Windows NT and were thus forced to switch to Linux, which has yet to cause similar problems to our knowledge.
  ConocoPhillips
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-conoco-phillips/ConocoPhillips.jpg)
Never let it be said that Linux is a fringe operating system for inconsequential gizmos and gadgets. No stronger proof to the contrary exists that ConocoPhillips, which proudly uses Linux to power a massive (and massively important) cluster of servers aimed at exploring the earth for new sources of untapped oil. C-Net's News.com reported in depth on the machine, which, largely due to using Linux, reportedly "costs a tenth of the average price of a conventional supercomputer." Alan Huffman, then manager of Conoco's seismic imaging technology center, claimed that the machine was capable of performing 500 billion calculations in a second.
  Omaha Steaks
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-omaha-steaks/OmahaSteaks.jpg)
Omaha Steaks, a popular catalogue-oriented steak retailer, switched to open-source Linux in 2001, according to JavaWorld.com. While they had previously been running internally with IBM AS/400 computers, they now operate a cluster of Linux serves in-house that both runs its corporate website and is connected to the AS/400 system. JavaWorld explains in-depth how migrating to Linux at the server level helped Omaha Steaks expand the wildly popular gift aspect of its business by integrating consumer information and lowering costs. Advertisements for this mail order company can be found in the back of most up-scale home oriented magazines. They were running their internal systems on an IBM AS/400 and outsourced their Web site, but they wanted to tie the on-line ordering directly into the AS/400. A cluster of Linux servers now runs the Web site and connects to the AS/400.
  Amazon
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-amazon/Amazon.jpg)
Online book and electronics retail behemoth Amazon.com is said to "use Linux in nearly every corner of its business", according to ZD Net. After Amazon "began to use Linux in 2000 for basic tasks", Linux began spreading through the company "notably the company's database" system. A separate ZD Net post in 2001 referenced a document Amazon filed with the Securities & Exchange Commission stating that switching to Linux had saved the company $17 million. By 2004, it was reported that Amazon "had nine worldwide distribution centers with a total of 4.2 million square feet" and that essentially "everything that happens in them is driven by Linux.
  Peugeot
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-peugeot/Peugeot.jpg)
European car maker Peugeot announced in 2007 that it was set to deploy up to 20,000 copies of Novell Desktop Linux and 2,500 copies of SuSe Linux Enterprise Server. eWeek reported that "unlike recent Novell Linux deals that were released with a great deal of fanfare, such as Novell's recent sale, via Microsoft, to Wal-Mart, this deal appears to have been made solely on the Linux desktops own merits." IT representatives from Peugeot remarked that they were pleased to discover how well supported and user-friendly Linux was upon checking it out.
  Wikipedia
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-wikipedia/Wikipedia.jpg)
Popular online encyclopedia Wikipedia is another staunch supporter of Linux, having switched to Ubunto in 2008 after a lengthy tenure using Red Hat and Fedora prior to that. Ars Technica explains that "Wikimedia's move to Ubuntu is part of an effort to simplify administration of the organization's 400 servers" and that the switch "could help increase the distribution's visibility in the Linux server market and demonstrate its viability in large-scale deployments." It was no small gig for Ubuntu, which now powers the servers that spit out up to 10 billion page views a month on Wikipedia.
  New York Stock Exchange
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-nyse/NewYorkStockExchange.jpg)
The New York Stock Exchange is another perhaps unexpected business user of Linux. A ComputerWorld.com report on how London's stock exchange was also "abandoning the failed Windows platform", it was stated that New York's exchange already used Linux to power its trading platform and furthermore that it "seems to be doing quite nicely." InformationWeek revealed in 2008 that it was Red Hat Enterprise Linux, specifically, that the NYSE ran on its trading platform.
  Burlington Coat Factory
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-burlington/Burlington.jpg)
Burlington Coat Factory, a retailer with 280 individual stores across 42 states, run Linux in their distribution centers and "a few new stores", according to AAXNet.com. A full-fledged roll-out to all existing stores is underway, and 1,250 Dell computers with Linux pre-installed were evidently purchased "to support the effort" at transitioning fully from Microsoft Windows to Linux.
  Raymour and Flannigan
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-raymour/raymourflannigan.jpg)
NetworkComputing.com describes Raymour and Flannigan's transition to Linux as "a major transformation" for the Syracuse-based furniture retailer, who switched all its servers to Linux back in 2002. According to company management, "it was easier to put Linux, rather than another operating system, on the older 486-based machines" that were available early on at Raymour and Flannigan. While Linux requires some manual configuration, NetworkComputing says, the benefits have largely outweighed the costs.
  Tommy Hilfiger
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-tommy-hilfiger/TommyHilfiger.jpg)
LinuxJournal.com wrote that fashion magnate Tommy Hilfiger "chose eOneGroup and Linux for its new e-business infrastructure" way back in 2001. Company representatives were quoted as saying that "we saved significantly on the time and expense of deploying this total infrastructure", as opposed to if another operating system provider had been chosen.
  Toyota Motor Sales
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-toyota/Toyota.jpg)
AAX.Net reported years ago on a "30 dealer pilot roll-out" of a system using Linux to connect car dealerships to Toyota's factories. The system was a "web based system from the ground up, and will be handling 30 different functions including parts ordering, warranties, sales transactions and repairs." As the 30 dealer pilot was successful, Toyota promptly announced plans to roll out the Linux-based system to 1,200 other dealerships.
  Travelocity
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-travelocity/Travelocity.jpg)
Travelocity (funny gnome guy and all) is yet another Internet business powered by Linux servers. According to NetworkWorld, Travelocity management cited their desire "to improve our flexibility and really decrease our time to market" as the chief reasons for choosing Linux over other alternatives. Management at Travelocity also admits to being "big fans of open source, from total cost of ownership and from the sharing/collaboration [creation processes], using tools developed by other people and having [easy access] to other people who have experience with them."
  Home & Scientific Uses of Linux  Finally, Linux has also found homes in various home and scientific capacities. From video game systems to science labs, Linux is playing an even bigger role in consumer technology. Below are several noteworthy examples.
  Sony Playstation 3
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-playstation-3/PlayStation3.jpg)
While Linux is not pre-installed on the PS3, it was designed to allow easy installation of it and Gamespot revealed in 2006 that "Terra Soft Solutions is now making Yellow Dog Linux 5.0 available for download for the PS3." Installing it requires a keyboard, USB cord and mouse, and for the user to "partition the PS3's drive into two partitions so that the GameOS and Linux can run on dual partitions."
  Netbooks
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-netbooks/Netbooks.jpg)
Miniature laptops called Netbooks have become extremely popular in recent years, and often ship with minimalist distributions like Xandros or Linpus that are optimized to run efficiently using the limited resources Netbooks must use due to space and cost constraints.While Netbooks are still frequently sold with Microsoft Windows installed, they are shipped with Linux more than perhaps any other mass-market laptop around.
  Some Dell Models
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-dell/DellUbuntu.jpg)
In recent years (particularly 2007-2008) distributions of Linux like Ubuntu have placed a higher than ever priority on user friendliness in efforts to capture some of the Windows market. Consequently, Dell and other mass-market PC manufacturers have taken to pre-loading Ubuntu and other distributions on their computers.
  CERN
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-cern/CERN.jpg)
Cern uses Scientific Linux on a massive scale for mission-critical applications. FreeSoftwareMagazine, for instance, notes that Linux is powering the $10 billion Large Hadron Collider, a machine designed to do important subatomic research. CERN, it should also be noted, is where Tim Berners-Lee invented the hypertext link while working there in the 80's as an independent contractor. CERN also runs Linux on its 20,000 internal servers.
  Internet Archive
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-internet-archive/InternetArchive.jpg)
Anyone who has ever used the Wayback Machine to peer at the past of a website has unwittingly been served information by a throng of x86 servers running Linux -- hundreds of them, in fact.
  ASV Roboat
 LinuxProMagazine.com reports that the ASV Roboat, a research craft designed to glean data about "the Pacific whale population in cooperation with the marine biology department of the Oregon State University", is apparently powered by Linux software. It is a considerable test of Linux's technological capabilities, as the craft is charged with "researching large geographic areas over long periods of time at low cost." The ASV Roboat can be seen in the video posted above.
  IBM iDataPlex in Canada
(http://www.comparebusinessproducts.com/content/assets/40/generic/linux-ibm-idata/IBMiDataPlex.jpg)
Canada's largest supercomputer, the IBM iDataPlex (housed at the University of Toronto) is also powered by Linux. According to the Canadian Globe and Mail, the massive machine cost "$50-million to put together, and its brain takes up as much room as a warehouse full of refrigerators." Its tasks are many and demanding, including running "more than 300 trillion calculations a second, simulating the Earth's climate 100 years into the future in four days and helping researchers study cosmic background radiation."
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 Oct, 2012, 23:05:49
Αυτοι ειναι λογοι για να μην βαλει καποιος linux. :hehehe:
και στο κάτω κάτω βρε Μιχαλιώ εσύ υποστηρίζεις τον δισεκατομυριούχο :whistle:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 Oct, 2012, 23:06:13
Αυτοι ειναι λογοι για να μην βαλει καποιος linux. :hehehe:
και στο κάτω κάτω βρε Μιχαλιώ εσύ υποστηρίζεις τον δισεκατομυριούχο :whistle: με τα winodws
Title: Re: Linux
Post by: blades on 27 Oct, 2012, 09:06:04
Για πολύ μικρά PC, Linux Lite, έκδοση βασισμένη στο Ubuntu.
http://sourceforge.net/projects/linuxlite/files/latest/download (http://sourceforge.net/projects/linuxlite/files/latest/download)

Κάντε burn σε ένα CD το αρχείο .iso με τον αγαπημένο σας burner και με το CD μέσα στον υπολογιστή κάντε reboot για εγκατάσταση.

For a beginner-friendly distro, try Linux Lite 1.0.0

(http://images.pcworld.com/news/graphics/201731-linux_penguin_180_original.jpg)

 For all the media attention that goes to Ubuntu (http://www.pcworld.com/article/2013121/dont-like-ubuntus-unity-try-the-new-gnome-remix-instead.html), Linux Mint (http://www.pcworld.com/article/257368/meet_the_mintbox_a_new_mini_pc_with_linux_mint_preinstalled.html), Fedora (http://www.pcworld.com/article/259801/fedora_linux_moves_forward_with_uefi_secure_boot_plans.html), and the other leading Linux distributions (http://www.pcworld.com/article/246826/as_2012_dawns_mint_leads_the_list_of_top_linux_distros.html), casual observers would have to be forgiven if they have no idea that hundreds of other distributions are out there as well, each with a particular purpose and target audience in mind.  New ones pop up regularly, too, offering yet another fresh twist on the desktop Linux (http://www.pcworld.com/article/246866/10_reasons_to_switch_to_linux_in_2012.html) theme.
Case in point: On the same day Microsoft's widely trumpeted Windows 8 (http://www.pcworld.com/category/windows-8) made its debut, so, too, did Linux Lite (http://distrowatch.com/table.php?distribution=lite) 1.0.0, a brand-new Ubuntu-based distribution targeted at Linux newcomers.
'Created for three reasons'
“This distro was created for three reasons,” wrote Jerry Bezencon in the official announcement (http://www.linuxdistrocommunity.com/forums/thread-501.html) on Friday. “One, to show people just how easy it can be to use a Linux-based operating system--to dispel myths about how scary Linux operating systems are; two, to help create awareness about Linux-based operating systems; and three, to help promote this community.”
Linux Lite is particularly suitable for people who are new to Linux, Bezencon added.
Intrigued? Here's a quick rundown of what you'll find.
1. Five years of support
Ubuntu Linux 12.04 “Precise Pangolin” (http://www.pcworld.com/article/254540/ubuntu_linux_12_04_precise_pangolin_is_here_at_last.html) is a Long Term Support (LTS) release, making it a popular choice among business users, in particular. Same now goes for Linux Lite 1.0.0, code-named “Amethyst,” which is based on that Ubuntu release.
2. The Xfce 4.8 desktop
Xfce (http://www.pcworld.com/article/255134/for_a_lightweight_linux_desktop_try_the_new_xfce_4_10.html) is a very popular and lightweight Linux desktop environment, as I've noted before, and Linux Lite 1.0.0 includes Xfce 4.8, which includes a raft of powerful features (http://xfce.org/about/tour48).
3. A battery of apps  Among the many apps bundled in Linux Lite are GParted, LibreOffice  (http://www.pcworld.com/article/2010815/now-two-years-old-libreoffice-is-going-strong.html)Writer, LibreOffice Calc, Firefox (http://www.pcworld.com/article/2012889/mozilla-unveils-the-firefox-marketplace-and-facebook-integration.html), Thunderbird (http://www.pcworld.com/article/261631/thunderbird_15_delivers_security_fixes_and_chat_support.html) for email, GIMP (http://www.pcworld.com/article/255081/six_good_reasons_to_try_gimp_2_8.html), the XFBurn CD/DVD burner, the VLC Media Player, OpenJDK Java v6, Mumble Voice Chat, the XChat IRC Client, the Leafpad Text Editor, and Xarchiver. Many more packages can be installed in one click by going to Menu, System, and Install Additional Software.
4. Easy Updates
Aiming to make system updates something that can be accomplished in a single click, Linux Lite lets users simply choose Menu and then Install Updates.
5. Help with Drivers
Because installing drivers (http://www.pcworld.com/article/261874/coming_soon_to_linux_nvidia_optimus_graphics_support.html) can be an issue particularly for those coming from the Windows environment, Linux Lite offers a simple solution: Menu, Settings, and then Install Drivers.
Linux Lite is now available as a free download (http://sourceforge.net/projects/linuxlite/) in a 32-bit version with PAE support (http://en.wikipedia.org/wiki/Physical_Address_Extension); a 64-bit version may come in the future, the project says. If you decide to give this new distro a try, please leave your reactions in the comments.
 
Title: Re: Linux
Post by: blades on 05 Nov, 2012, 17:09:58
(http://i.imgur.com/kImLP.png)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 17 Nov, 2012, 21:51:07
οσοι χρησιμοποιουμε jolicloud ο χρομιουμ αναβαθμιστηκε στην εκδοση 23. αυτοματα φυσικα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 Nov, 2012, 22:41:35
(http://s5.postimage.org/fp07qf9tj/new_jolicloud.png) (http://postimage.org/)
photo sharing (http://postimage.org/)
h νεα εμφανιση επιφανειας εργασιας jolicloud
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 Nov, 2012, 22:48:01
αμα βαλεις λινουξ θα καταλαβεις. δεν κολανε ποτε, δεν εχω ποτε ιους και πολλα αλλα καλα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 21 Nov, 2012, 23:22:25
δεν εχει να κανει τοσο με υπολογιστες αλλα με ιδεολογια.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 21 Nov, 2012, 23:43:23
ξεκινα ιδεολιγικα εσυ, τα του υπολογιστή αστα δε τα καταλβαινεις
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 Nov, 2012, 23:46:00
windows=ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΜΕΓΚΑ
linux=ελευθερος πολιτης-χρηστης
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 27 Nov, 2012, 14:06:31
Με τιμη και περηφανεια δηλωνω οτι το notebook μου πλεον τρεχει μονο jolicloud χωρις την παρεα των windows πια! :proud:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Nov, 2012, 14:26:04
ευγε. δεν θα χρειαστεις τιποτε αλλο
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 27 Nov, 2012, 14:33:21
Περιτο να αναφερω οτι πεταει σε σχεση με πριν! :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 27 Nov, 2012, 14:43:42
kaloriziko, να δω ποση ωρα θα τα κρατησεις :hahaha: :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 27 Nov, 2012, 14:48:31
Ειναι μονιμο, εγκατασταση με jolicloud USB creator. ;)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Nov, 2012, 17:46:14
μπραβο. και μονιμο θα μεινει.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Nov, 2012, 15:08:54
Μονιμο και το ubuntu 12.04 el  στον σταθερο μιας και κατι προβληματακια που ειχα με παλαιοτερη εκδοση, δεν υπαρχουν πια.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Nov, 2012, 16:17:26
Ρε master of ubuntu σε παλαιοτερο ποστ ειχες αναφερει το πως αυξανουμε την ταχυτητα της ροδελας του ποντικιου!


Πως;
 :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Nov, 2012, 16:41:40
ηταν για firefox 16, τωρα που εχουμε 17 δε γινεται το τρικ το αθλιο.  αμα μπεις στο osarena εκει που λεει linux και μετα hacks το εχει στην τριτη σελιδα αν θυμαμαι καλα η στην 4η.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Nov, 2012, 16:50:37
ΟΚ ευχαριστω!
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Nov, 2012, 17:07:51
episis perimene ligo argotera pou tha xelaskaro tha sou doso merikes entoles na trexeis sto termatiko, tote na deis empeiria ubuntu. to kyriotero einai na valeis Cinnamon i to Gnome giati to Unity pou einai to default einai mapa-moufa. tha sta po meta afta
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Nov, 2012, 17:12:37
trexe afta ena ena kai opou sou pei Y or N pata Y

Code: [Select]
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
sudo add-apt-repository ppa:gwendal-lebihan-dev/cinnamon-stable
sudo apt-get update
sudo apt-get install cinnamon
sudo apt-get install gnome-panel
sudo apt-get install gnome-shell
sudo apt-get install non-free-codecs libxine1-ffmpeg gxine mencoder totem-mozilla icedax tagtool easytag id3tool lame nautilus-script-audio-convert libmad0 mpg321 mpg123libjpeg-progs
sudo add-apt-repository ppa:tualatrix/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install ubuntu-tweak

tha sou zitisei to password, tha to grapseis alla de tha fainetai, etsi einai to Linux.
otan teleioseis kane ena logout
kai stin othoni tou login pano apo to username sou tha deis ena eikonidio,pata to kai epelexe ena apo ta 6 perivallonta. Gia mena ta kalytera einai Gnome kai Cinnamon, ean exeis adynato mixanima epelexe ta antistoixa 2D.

filia ta leme to apogevma
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Nov, 2012, 17:46:25
Μπορει να σου φανει χαζο αλλα "που να τα τρεξω";;;;;;;;;
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Nov, 2012, 18:02:05
στο τερματικο. το τερματικο παιζει πολυ μπαλα στο λινουξ. βρες το στα απλικεησιονς. κανε κοπυ πεηστ απο το δοροτμ στο τερματικο τις εντολες μια μια σειρα, το νου σου στο τερμιναλ δεν γίνεται με κτρλ+ v αλλα δεξι κλικ επικολληση.
οταβ σου ζητάει κωδικο τον βαζεις αλλα δε θα βλεπεις τιποτα, ειναι οκ
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Nov, 2012, 18:03:07
Ασε το βρηκα! :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Nov, 2012, 18:08:13
κατι ακομα,  αν δε κανεις λογαριασμο να σε βοηθανε απο την κοινοτητα στα πρωτα βηματα θα ξενερωσεις και θα τα παρατησεις συντομα, οποτε πατα το λιβκ της υπογραφης μου και γραψου για να ρωτας. υποψιν, θα σου πουν να φτιάξεις την υπογραφη σου, καντο. τα λεμε και εκει. lepidas γραφω
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Nov, 2012, 18:15:33
Τα εκανα οπως μου ειπες με τη σειρα και ολα ΟΚ!
(πειραζει που δεν καταλαβα Χριστο τι εκανα;)
Τωρα; :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Nov, 2012, 18:21:25
εγκατεστησες μερικα πραγματα οπως το cinnamon και το gnome. τι ειναι ; κανε logout οπως σου ειπα και στην login οθονη θα δεις ενα εικονιδιο πανω απο το username σου εκει πιυ βαζεις τον κωδικο. κανε login με μια απο τις επιλογες καθε φορα μεχρι βα δεις ποιο σου αρεσει( αριστερη γωνία το ποντικι αμα χαθεις)
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Nov, 2012, 18:45:03
Καλη φαση αλλα εχω να κανω τρελο ψαξιμο!


Ευχαριστω! :yeahh:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 Dec, 2012, 01:21:03
Καλα αυτα μονο σε εμενα συμβαινουν! :very angry:


Με τα πολλα ρυθμησα το cinnamοn μου και σημερα με τα απο restart μου τα δειχνει  ολα κινεζικα.
Καλα λεω αφου εχω κανει backup δεν χαλιεμαι.
Κανω επαναφορα αρχειων και μου λει οτι δεν γινεται γιατι ειναι διαφορετικη εκδοση. :O


Το τραβαω ενα φορματ και επανεγκατασταση και παω να ξαναβαλω το cinnamon και τα λοιπα και κολαει το τερματικο. X'


Αντε γαμη.... :very angry: :very angry: :very angry:
Το αφησα στην 12,04 gr εκδοση και αν με τσατησει και πολυ θα του σκισω τα ραματα! :hmm:

Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 Dec, 2012, 01:24:50
ενα theme δε μπορει να χαλασει τα αρχεια σου, ειναι αδυνατον. αυτα ειναι πρακτικες window$.
επισης σου ειπα να γραφτεις στο ubuntu forum.gr να σε βοηθησουν να φτιαξεις κατι που δεν ξερεις μη παλευεις τσαμπα γιατι πιστευω με μια κινηση θα ειχε λυθει το προβλημα σου χωρις φορματ χωρις τιποτα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 Dec, 2012, 01:26:02
παμε απο την αρχη.
τι εννοεις "ρυθμισεις το cinnamon";
και τι εννοεις "τα δειχνει ολα κινεζικα";
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 Dec, 2012, 01:34:45
Εβαλα το cinnamon και ειναι αρκετα σαν τα windows με την μπαρα εργασιων κατω και τα λοιπα εβαλα και το φοντο μου τα αρχεια μου (εικονες, βιντεο κτλ) και σημερα ολη μερα δουλευε μια χαρα.
Ειχα κοσμο στο σπιτι και οταν φυγανε (δεν κατσανε στο πισι μου) ειδα οτι αργει λιγο και λεω ας το κανω μια επανεκινηση.
Οταν ξανα ανοιξε τα μισα ηταν Αγγλικα και τα μισα Κινεζικα κανονικα ιδεογραματα Κινεζικα, τι αλλο να σου πω;
Οταν εκανα ανκτηση αρχειων και σταματησε το μυνημα ηταν στα Αγγλικα αλλα τα μενου ηταν ολα Κινεζικα.
Πως να συνενοουμουν στο φορουμ για βοηθεια;
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 Dec, 2012, 01:39:56
Κοντα εισαι! :hahaha:


Τωρα το τερματικο δουλευει μια χαρα και περναω παλι τον κωδικα που μου εδωσες εχθες!
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 Dec, 2012, 01:41:00
εσυ ειχες βαλει το ubuntu el?
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 Dec, 2012, 01:42:18
Αφου με τα update ειχε παει στο 12,04,1
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 Dec, 2012, 01:44:09
μπορει να ειναι πολλα. σου ειπα.πρεπει να μπεις στο φορουμ και να πεις "θελω να εγκαταστησω το ubuntu 12.04"
- να κανεις ακριβως οτι σου πουνε και
μονο τοτε θα αποκτησεις την εμπειρια
αλλιως παντα θα εχεις προβληματα. το ubuntu είναι τελειο αρκει να κανεις τα πραγματα σωστα.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 Dec, 2012, 01:46:35
Ξαναεβαλα το cinnamon και θα δουμε πως θα παει! "|
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 Dec, 2012, 01:49:54
δώσε το αποτέλεσμα αυτου
Code: [Select]
lsb_release -a
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 Dec, 2012, 01:50:42
και αυτου
Code: [Select]
lscpu
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 Dec, 2012, 01:52:24
Η πλακα ειναι οτι οταν ξαναεβαλα το cinnamon εχει τις ρυθμισεις που ειχα!


Καλα ρε ......... παλι καταραμενο πισι πηρα; ':
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 Dec, 2012, 01:54:18

No LSB modules are available.
Distributor ID:   Ubuntu
Description:   Ubuntu 12.04.1 LTS
Release:   12.04
Codename:   precise

Architecture:          x86_64
CPU op-mode(s):        32-bit, 64-bit
Byte Order:            Little Endian
CPU(s):                4
On-line CPU(s) list:   0-3
Thread(s) per core:    1
Core(s) per socket:    4
Socket(s):             1
NUMA node(s):          1
Vendor ID:             GenuineIntel
CPU family:            6
Model:                 42
Stepping:              7
CPU MHz:               1600.000
BogoMIPS:              6584.99
Virtualization:        VT-x
L1d cache:             32K
L1i cache:             32K
L2 cache:              256K
L3 cache:              6144K
NUMA node0 CPU(s):     0-3

Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 Dec, 2012, 02:05:24
λοιπον το 12.04 ειναι οκ για το μηχανημα σου.μεινε σε αυτο.
για τα υπολοιπα δε σου ξαναλεω τι πρεπει να κανεις.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 Dec, 2012, 02:06:52
ΟΚ μαν thanx!
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 Dec, 2012, 02:13:17
το θετικο και το αρνητικο στο linux ειναι το ιδιο πραγμα.
ΧΑΟΣ

χαος ειναι τα ορια του
χαος ειναι οι επιλογες στα παντα
χαος ειναι το ιδιο αμα δεν ξερεις

ειναι τελειως ανοιχτο αλλα καλα κλειδωμενο(δεν ασχολουμαστε με antivirus klp klp)
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 Dec, 2012, 02:22:11
Με το google earth εχω μικροπροβληματα αλλα θα το ξαναδω και θα σου πω! ;)
ΧΑΟΣ ΛΕΜΕ!
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 01 Dec, 2012, 11:34:19
bαλε jolicloud και στο πισι να ησυχασεις
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 Dec, 2012, 12:28:37
πεταχτηκε και το νεουδι  :hehehe: :hehehe:

πρεπει να το δοκιμασω μια φορά το joli
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 Dec, 2012, 13:31:55
bαλε jolicloud και στο πισι να ησυχασεις
Οχι ρε ποιο jolicloud αυτο ειναι ακρως δεσμευτικο σαν εφαρμογες.
Για το μικρο το notebook ειναι μια χαρα, αλλα ως εκει.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 05 Dec, 2012, 00:54:54
Αν και εχει ενα σκασμο πραγματα να μαθω κατα βαθος χαιρομαι που ξεφυγα απο τα windows.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 05 Dec, 2012, 09:28:37
mafia γραφτηκες στο φορουμ ως molismenos? ;)
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 05 Dec, 2012, 10:38:18
Οχι larissamafia ειμαι!
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 Dec, 2012, 12:01:06
Διαβάστε αυτό

http://ubuntu-gr.org/content/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-ubuntu (http://ubuntu-gr.org/content/%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-ubuntu)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 13 Dec, 2012, 20:48:43
Νέος πυρήνας δημοσιευτηκε χτες απο τον linus torvalds, λεγεται 3,7 και δε συνισταται ακομα ειδικα για nvidia
ειμαι στην ευχαριστη θεση να ανακοινωσω οτι τον εβαλα (ακομα δεν εχω κανει reboot ομως)

  (http://img5.imageshack.us/img5/1025/kernelkeno3koma7u.jpg)

Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 13 Dec, 2012, 21:00:16
Νέος πυρήνας δημοσιευτηκε χτες απο τον linus torvalds, λεγεται 3,7 και δε συνισταται ακομα ειδικα για nvidia
ειμαι στην ευχαριστη θεση να ανακοινωσω οτι τον εβαλα (ακομα δεν εχω κανει reboot ομως)

  (http://img5.imageshack.us/img5/1025/kernelkeno3koma7u.jpg)


ox κολησες απο το μαφια μηπως :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 13 Dec, 2012, 21:38:14
τι να κόλλησα? βγηκε ενας νεος πυρηνας προχτες και πρεπει να γινει εγκατασταση-αναβαθμιση λεγεται
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 13 Dec, 2012, 21:38:54
κι ο μαφια καπως ετσι το λεει :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 13 Dec, 2012, 21:57:19
καλα αλλο πως το λεει και αλλο τι ειναι και αλλο τι κανει :hehehe:
οχι δε μπορω να πω ειναι οκ και τα πιανει αυτα, αν μου επιτρεπεται κιολλας
Title: Re: Linux
Post by: blades on 13 Dec, 2012, 22:10:19
http://youtu.be/Unfx2qCj6Ao (http://youtu.be/Unfx2qCj6Ao)

Ο Linus Torvalds κέρδισε το βραβείο της τεχνολογίας της χιλιετίας

http://www.bbc.co.uk/news/technology-18423502 (http://www.bbc.co.uk/news/technology-18423502)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 13 Dec, 2012, 23:52:47
 "When I think of open source, Linux is the core," says William Eshagh, a technologist working on Open Government and the Nebula Cloud Computing Platform out of the NASA Ames Research Center. Eshagh recently announced the launch of code.nasa.gov, a new NASA website intended to help the organization unify and expand its open source activities. Recently I spoke with Eshagh and his colleague, Sean Herron, a technology strategist at NASA, about the new site and the roles Linux and open source play at the organization.(http://i.imgur.com/6TAcy.png)
Eshagh (https://www.linux.com/images/stories/nasa-logo.png) says that the idea behind the NASA code site (http://code.nasa.gov/) is to highlight the Linux and open source projects at NASA. "We believe that the future is open," he says. Although NASA uses a broad array of technology, Linux is the default system and has found its way into both space and operational systems. In fact, the websites are built on Linux, the launch countdown clock (http://countdown.ksc.nasa.gov/elv/) runs on Fedora servers, and Nebula, the open-source cloud computing project, is Ubuntu based. Further, NASA worked with Rackspace Hosting to launch the OpenStack (http://openstack.org/) project, the open source cloud computing platform for public and private clouds.  Why is NASA contributing to open source? Eshagh says that NASA's open systems help inspire the public and provide an opportunity for citizens to work with the organization and help move its missions forward. But the code site isn't only about sharing with the public and making NASA more open. The site itself is intended to help NASA figure out how the organization is participating in open source projects.
  Three Phase Approach  In the initial phase, the code site organizers are focusing on providing a central location to organize the open source activities at NASA and lower the barriers to building open technology with the help of the public. Herron (http://open.nasa.gov/blog/author/sherron/) says that the biggest barrier is that people simply don't know what's going on in NASA because there is no central list of open source projects (http://code.nasa.gov/project/) or contributions. Within NASA, employees don't even have a way to figure out what their colleagues are working on, or who to talk to within the organization about details such as open source licenses.
 At NASA, the open source process starts with the Software Release Authority (http://nodis3.gsfc.nasa.gov/displayDir.cfm?Internal_ID=N_PR_2210_001C_&page_name=Chapter2), which approves the release of software. Eshagh says that even finding the names of the people in the Software Release Authority was an exercise, so moving the list of names out front and shining a light on it makes it easier to find the person responsible. The new guide (http://code.nasa.gov/guide/) on the code site explains the software release guidelines and provides a list of contacts and details about releasing the software, such as formal software engineering requirements.
 Phase two of the code project is community focused and has already started. Eshagh says there's a lot of interest in open source at NASA, including internal interest, but the open.NASA team is still trying to figure out the best way to connect people with projects within the agency.
 Eshagh says that the third phase, which focuses on version control, issue tracking, documentation, planning, and management, is more complicated. He points to the Goddard General Mission Analysis Tool (http://opensource.gsfc.nasa.gov/projects/GMAT/index.php) (GMAT), an open source, platform independent trajectory optimization and design system, as an example. There is no coherent or coordinated approach to develop software and accept contributions from the public and industry. "What services do they need to be successful? What guidance do they need from NASA?," Eshagh wonders. "We're trying to find best-of-breed software solutions online; GitHub (https://github.com/nasa) comes to mind," he says.
 Phase three also will include the roll out of documentation systems and a wiki, which Eshagh and his team want to offer as a service, but in a focused, organized way to help projects move forward. He says that NASA doesn't promote any project or product – they just want the best tool for the job. "We're taking an iterative approach and making information available as we get it and publish it," Herron says. They've already received a bunch of feedback about licenses, for example.
  Measuring Success  How will the open.NASA team measure the success of the code site and their other efforts? "We're trying to build a community," Eshagh explains. "We've kind of tapped into an unsatisfied need for public and private individuals to come together."
 He says they'll measure success by how many projects that they didn't previously know about come forward and highlight what they are doing. "People are actually reaching out and I think that's a measure of success," he says. Also, the quantity and quality of the projects and toolchains, as well as how many people use them, will be considerations.
  Tackling Version Control  In December, Eshagh announced NASA's presence on GitHub (https://github.com/nasa), and their first public repository houses NASA's World Wind Java (https://github.com/nasa/World-Wind-Java) project, an open source 3D interactive world viewer. Additional projects are being added, including OpenMDAO (https://github.com/nasa/OpenMDAO-Framework), an open-source Multidisciplinary Design Analysis and Optimization (MDAO) framework; NASA Ames StereoPipeline (https://github.com/nasa/StereoPipeline), a suite of automated geodesy and stereogrammetry tools; and NASA Vision Workbench (https://github.com/nasa/visionworkbench), a general-purpose image processing and computer vision library.
 In March 2011, NASA hosted its first Open Source Summit (http://www.nasa.gov/open/source/index.html) at Ames Research Center in Mountain View California. GitHub CEO Chris Wanstrath (http://www.nasa.gov/open/source/speakers/chriswanstrath.html) and Pascal Finette, Director of Mozilla Labs, were among the speakers. Eshagh says that at the event, he learned that when Erlang  (http://www.erlang-solutions.com)was first released on GitHub (https://github.com/mozilla), contributions increased by 500 percent. "We are hoping to tap into that energy," he adds.
 "A lot of our projects were launched under SVN (http://subversion.apache.org/) and continue to be operated under there," Eshagh says. Now open.NASA is looking at git-svn to bridge these source control systems.
 "A lot of projects don't have change history or version control, so GitHub will help with source control and make it visible and available," Herron adds. Since they've posted the GitHub projects, Eshagh and his team have already seen some forks and contributions back, but he says the trick is to figure out how to get the project owners to engage and monitor the projects or to move to one system.
 Which NASA projects would Eshagh like to see added to GitHub? "We have so many projects, we don't have favorites," he says. "If this is a viable solution, increases participation, and makes it easier for developers to develop, then we'd like to see them there." He adds that his team would like to see all of NASA's open source projects have version control, use best practices, and be handled in a way that the public can see them.
  2011 Achievements  At the end of 2011, Nick Skytland, Program Manager of Open Government at the Johnson Space Center, posted the 2011 Annual Report (http://open.nasa.gov/blog/2011/12/29/year-in-review/) by the NASA Open Government Initiative. His infographic says that there were 140,000,000 views of the NASA homepage; 17 Tweetups held with more than 1,600 participants; 2,371,250 combined followers on Twitter, Facebook, and Google+; and 50,000 followers on Google+ within the first 25 days.
 "The scope and reach of our social media is not insignificant," Eshagh says. Herron points out that the nasa.gov site is the most visited US government site. He says that the community is very engaged. "People love to see our code," he adds. "People are excited about it." In fact, the open source team hopes to use their code to keep people excited about the space program.
 NASA is now in an interesting phase, Eshagh explains. He says that after the space shuttle program ended last year, NASA Deputy Administrator Lori Garver (http://www.nasa.gov/about/highlights/garver_bio.html) was speaking to a group of students when one of them asked her whether she's now out of a job. (She's not.) The new code site helps illustrate how many projects are still active and growing at NASA. "We still have a lot of work to do and a lot of people are pulling for us," Eshagh says.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 Dec, 2012, 19:27:07
ο υπολογιστης του μαθητη μου δουλευει πλεον με jolicloud. ακομα και ενα παλιο λαπτοπ σαν κι αυτο πεταει
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 Dec, 2012, 19:55:51
το jolicloud ειναι σχεδιασμενο για netbooks, του δινει ζωη
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 18 Dec, 2012, 20:12:12
Να πω την αληθεια στο Acer one D250 που το εχω περασει εχει ενα θεματακι οταν παιζει βιντεο σε πληρη οθονη, αλλα και παλι σε σχεση με το πως ηταν με τα XP ειναι σαφως καλητερα!
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 18 Dec, 2012, 20:37:43
Περιμενω την 13,04


(http://imagebin.ubuntu-gr.org/1352583948.png)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Dec, 2012, 00:43:53
μεχρι τοτε εχεις τιποτα να ασχοληθεις? :hahaha: :hahaha: καμια ψιλοαναβαθμιση οχι χοντρο παιχνιδι
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Dec, 2012, 22:37:34
σημερα μου εφεραν το φορητο που ηταν για επισκευη( θα ανοιξω νεο θεμα) και βαζω debian αντι ubuntu( γιατι debian; θα ανοιξω νεο θεμα)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 23 Dec, 2012, 15:38:02
με τις παρακατω 3 γραμμες γίνεται η εγκατασταση του cairo-dock 3.1 σε ubuntu 12.04/12.10 και mint

Code: [Select]
  sudo add-apt-repository ppa:cairo-dock-team/ppa
sudo apt-get update
sudo apt-get install cairo-dock cairo-dock-plug-ins


η επιλογη γινεται στην οθονη login
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 23 Dec, 2012, 20:46:16
τετοια ειναι να βλεπει ο μαφια :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 23 Dec, 2012, 20:49:17
Το εχω κανει εγκατασταση ηδη αλλα δεν εχω κανει logout για να το τσεκαρω, διαβαζω πρωτα τα unread και μετα θα παιξω! :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 23 Dec, 2012, 21:01:09
Kαλο δειχνει και ωραια γραφικα μπιχλιμπιδια! Θα το ψαξω και αλλο!
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jan, 2013, 19:31:17
λοιπον εχω αγορασει ενα usb στικ και κατεβαζω την εκδοση jolicloud. μολις τελειωσει τι θα κανω?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jan, 2013, 20:01:39
πρωτα πρεπει να μας πεις ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ??? να κανεις
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jan, 2013, 20:22:02
αυτο που μου λες και καλα κανονικη εγκατασταση. θελω να δω αν εχει διαφορα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jan, 2013, 20:44:42
εσυ τι ειδους εγκατασταση ειχες κανει μεχρι τωρα? dualboot με grub?
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jan, 2013, 20:45:47
μεσω των windows. που λες οτι ειναι για δοκιμη
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jan, 2013, 20:53:22
καλα ουτε καν dual boot δε το ειχες? :hihihi: μα μας κοροιδευεις μου φαινεται :hahaha:

http://help.jolicloud.com/entries/230978-how-do-i-make-joli-os-my-only-operating-system (http://help.jolicloud.com/entries/230978-how-do-i-make-joli-os-my-only-operating-system)

http://help.jolicloud.com/entries/230291-how-do-i-install-joli-os-while-keeping-windows (http://help.jolicloud.com/entries/230291-how-do-i-install-joli-os-while-keeping-windows)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jan, 2013, 20:57:06
otan aνοιγω τον υπολογιστη βγαινει μαυρη οθονη με επιλογη windows 7 και jolicloud. αυτο τι σημαινει?
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jan, 2013, 20:58:04
καλα ουτε καν dual boot δε το ειχες? :hihihi: μα μας κοροιδευεις μου φαινεται :hahaha:

http://help.jolicloud.com/entries/230978-how-do-i-make-joli-os-my-only-operating-system (http://help.jolicloud.com/entries/230978-how-do-i-make-joli-os-my-only-operating-system)

http://help.jolicloud.com/entries/230291-how-do-i-install-joli-os-while-keeping-windows (http://help.jolicloud.com/entries/230291-how-do-i-install-joli-os-while-keeping-windows)
με τον 2ο τροπο τα εχω βαλει. και μου ελεγες οτι δεν ειναι σωστο
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jan, 2013, 21:10:32
otan aνοιγω τον υπολογιστη βγαινει μαυρη οθονη με επιλογη windows 7 και jolicloud. αυτο τι σημαινει?
σημαινει dualboot=σωστοκαλα ουτε καν dual boot δε το ειχες? :hihihi: μα μας κοροιδευεις μου φαινεται :hahaha:

http://help.jolicloud.com/entries/230978-how-do-i-make-joli-os-my-only-operating-system (http://help.jolicloud.com/entries/230978-how-do-i-make-joli-os-my-only-operating-system)

http://help.jolicloud.com/entries/230291-how-do-i-install-joli-os-while-keeping-windows (http://help.jolicloud.com/entries/230291-how-do-i-install-joli-os-while-keeping-windows)
με τον 2ο τροπο τα εχω βαλει. και μου ελεγες οτι δεν ειναι σωστο

ποτε δεν ειπα το dualboot δεν ειναι σωστο, ειχα πει το try linux με wubi δεν ειναι σωστο.

αν το εχεις dualboot οπως λες αστο ετσι, ειναι καθαρη εγκατασταση,
για σιγουρια αν θες τραβα μια φωτογραφια να μας δειξεις εκεινη την οθονη που επιλεγεις λειτουργικο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jan, 2013, 21:22:04
(http://s5.postimage.org/z0r89yxrr/DSC01013.jpg)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jan, 2013, 21:36:12
ειναι πολυ κουνημενη η φωτογραφια αλλα νομιζω μπορω να καταλαβω οτι ειναι dual boot οποτε εισαι οκ - μη κανεις τιποτα.
αν θες να κανεις κατι, δοκιμαστε το puppy linux.
υποψιν, το puppy linux δεν γινεται εγκατασταση στο δισκο αλλα φορτωνεται παντα μεσω CD ή DVD, επισης χρειαζεσαι ενα στικακι συνδεδεμενο στον υπολογιστη που εχει φορτωσει το puppy linux ωστε στο τελος πριν κλεισεις σε ρωταει αν θελεις την επομενη φορα να συνεχισεις εκει που το αφησες(με εγκαταστασεις κλπ κλπ) οποτε θα πεις ΝΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΑ ΣΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ

το download link για το puppy ειναι αυτο http://distro.ibiblio.org/quirky/precise-5.4.3/ (http://distro.ibiblio.org/quirky/precise-5.4.3/)
και απο ολα τα αρχεια επελεξε το
precise-5.4.3.iso (http://distro.ibiblio.org/quirky/precise-5.4.3/precise-5.4.3.iso)
μετα κανε το αρχειο αυτο burn σε ενα CD στην πιο χαμηλη ταχυτητα, κλεισε το pc, ανοιξε το, πες του να μπουταρει απο το CD και εισαι ετοιμος.

το puppy linux ειναι καλυτερο απο το jolicloud

για περισσοτερες πληροφοριες δες εδω
http://puppylinux.org/main/Download%20Latest%20Release.htm (http://puppylinux.org/main/Download%20Latest%20Release.htm)

προχοση, υπαρχει και το slacko puppy, το οποιο δεν εχει σχεση με debian/ubuntu και δε θα μπορω να σε βοηθησω σε αυτο γιατι ειναι slackware. oοποτε επελεξε το precise puppy
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jan, 2013, 21:37:00
το  puppy ειναι κανονικο λειτουργικο, το jolicloud ειναι θαυματουργο αλλα κανει το pc σαν smartphone
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jan, 2013, 21:38:19
στο puppy linux εχει εγκατασταση μεσω των windows
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jan, 2013, 21:39:36
παλι τα ιδια :hahaha:

ΤΟ PUPPY LINUX ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΣΚΟ - ΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ CD - ΑΜΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ CD ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ PUPPY LINUX
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jan, 2013, 21:40:10
βρε χριστιανε κανε τα βηματα που σου ειπα - τι φοβασαι?
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jan, 2013, 21:40:46
den φοβαμαι. απλα δεν θελω να γινω σαν τον μαφια :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jan, 2013, 21:41:37
TO PUPPY LINUX ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jan, 2013, 21:50:07
μπελας ειναι αυτο με το στικ.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jan, 2013, 21:53:12
μπελας ειναι? :hahaha: σιγα ρε μετφμ :hahaha: :hahaha: τι σου ειπαμε?να σκαψεις??χαχαχαχα τελος παντων με το ζορι δε μπορω να ανοιγω τα ματια
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jan, 2013, 22:00:45
ανοιγμενα τα εχω. me jolicloud
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 Jan, 2013, 22:00:57
ειναι πολυ κουνημενη η φωτογραφια αλλα νομιζω μπορω να καταλαβω οτι ειναι dual boot οποτε εισαι οκ - μη κανεις τιποτα.
αν θες να κανεις κατι, δοκιμαστε το puppy linux.
υποψιν, το puppy linux δεν γινεται εγκατασταση στο δισκο αλλα φορτωνεται παντα μεσω CD ή DVD, επισης χρειαζεσαι ενα στικακι συνδεδεμενο στον υπολογιστη που εχει φορτωσει το puppy linux ωστε στο τελος πριν κλεισεις σε ρωταει αν θελεις την επομενη φορα να συνεχισεις εκει που το αφησες(με εγκαταστασεις κλπ κλπ) οποτε θα πεις ΝΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΤΑ ΣΤΟ ΣΤΙΚΑΚΙ

το download link για το puppy ειναι αυτο http://distro.ibiblio.org/quirky/precise-5.4.3/ (http://distro.ibiblio.org/quirky/precise-5.4.3/)
και απο ολα τα αρχεια επελεξε το
precise-5.4.3.iso (http://distro.ibiblio.org/quirky/precise-5.4.3/precise-5.4.3.iso)
μετα κανε το αρχειο αυτο burn σε ενα CD στην πιο χαμηλη ταχυτητα, κλεισε το pc, ανοιξε το, πες του να μπουταρει απο το CD και εισαι ετοιμος.

το puppy linux ειναι καλυτερο απο το jolicloud

για περισσοτερες πληροφοριες δες εδω
http://puppylinux.org/main/Download%20Latest%20Release.htm (http://puppylinux.org/main/Download%20Latest%20Release.htm)

προχοση, υπαρχει και το slacko puppy, το οποιο δεν εχει σχεση με debian/ubuntu και δε θα μπορω να σε βοηθησω σε αυτο γιατι ειναι slackware. oοποτε επελεξε το precise puppy

sto νετμπουκ που δεν εχει cd πως θα το κανω? κατεβασα το αρχειο στο στικακι και εκανα ρεμπουτ αλλα οταν επελεξα το στικακι ανοιξε η μαυρη οθονη με επιλογες windows η jolicloud
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Jan, 2013, 22:18:15
τι παει να πει κατεβασες το αρχειο στο στικακι;  πρεπει να λες ακριβως τι εκανες για να καταλαβαινομαστε
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 Jan, 2013, 22:19:56
ox μιλας σαν λινουξας τωρα :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: εκανα ληψη του αρχειου στο στικακι
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Jan, 2013, 22:40:34
τις οδηγιες απο το site δεν τις διαβασες.

δεν αντιγραφεις το αρχειο στο στικακι.
πρεπει να κανεις το αρχειο burn στο στικακι στη χαμηλοτερη ταχυτητα. 

κοιταξε, αυριο το πρωι θα φτιαξω ενα αναλυτικο οδηγο πως γινεται αυτο,ειναι ευκολο, τωρα δε μπορω γιατι γραφω απο κινητο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 Jan, 2013, 22:46:01
χρειαζομαι και cd? an ναι στην περιπτωση που δεν εχω  pc δεν γινεται?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Jan, 2013, 22:56:11
cd δεν εχεις η pc;
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Jan, 2013, 22:56:57
ολα γινονται με το Linux, κανεις δε μπορει να βαλει όρια
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 Jan, 2013, 22:57:54
cd δεν εχεις η pc;
εχω και τα 2 . μονο με το νετμπουκ και το στικακι δεν γινεται? πες οτι δεν ειχα ουτε πισι ουτε σιντι
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Jan, 2013, 23:03:20
πρεπει να λες τα πραγματα με το ονομα ρους αλλιως δε μπορω να βοηθησω. εσυ ονομαζεις pc το desktop και μπερδευομαι.  το desktop λεγεται desktop και το netbook λεγεται netbook.  και τα δυο pc ει αι
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Jan, 2013, 23:04:19
τα υπόλοιπα αυριο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 Jan, 2013, 23:05:08
πρεπει να λες τα πραγματα με το ονομα ρους αλλιως δε μπορω να βοηθησω. εσυ ονομαζεις pc το desktop και μπερδευομαι.  το desktop λεγεται desktop και το netbook λεγεται netbook.  και τα δυο pc ει αι
nai alla το νετμουκ δεν παιρνει cd.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Jan, 2013, 23:09:16
πως γινεται αυτο;  γραψε το μοντελο που εχεις. γινεται και με στικακι μονο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 Jan, 2013, 23:11:27
hp 110 mini
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 15 Jan, 2013, 06:18:52
Αλλο laptop αλλο notebook.
To laptop εχει cd και ειναι κανονικος υπολογιστης, το notebook ειναι μικρο laptop χωρις cd μονο με θυρες USB, πληκτρολογιο και οθονη απο 10 ως 11 ιντζες.


Χαθηκατε στην μεταφραση! :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 15 Jan, 2013, 18:52:45
evala ta puppy linux meso ton windows. alla den mporv na grapso me ellhnika
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 15 Jan, 2013, 19:31:47
λοιπον σαν συμπερασμα το puppy ειναι πολυ γρηγορο αλλα δεν μου αρεσει σαν εμφανιση και πρεπει  να σωνω καθε φορα την εργασια μου πριν κλεισω. το συμπερασμα ειναι jolicloud και ξερο ψωμι
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Feb, 2013, 00:13:10
ειχε πει ο.Richard Stallman


θα πρεπει να πληρωνουμε για να εχουμε ανοιχτο λογισμικο.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Feb, 2013, 20:34:47
Πήρα ένα βιβλιο για Linux πριν καιρό, quick reference γραφει στο εξωφυλο
920 σελιδες ειναι χαχαχα
που να μην ηταν και quick reference
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Feb, 2013, 08:39:56
Ubuntu Tablet ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

http://youtu.be/h384z7Ph0gU (http://youtu.be/h384z7Ph0gU)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 25 Feb, 2013, 15:43:52
θα γημιουργησω ενα menu στην κεντρικη σελιδα "Linux corner"
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Feb, 2013, 15:49:57
μονο μην πεσει το σαιτ :hihihi: :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 25 Feb, 2013, 15:53:44
σε λιγα χρονια θα υπαρχει μονο linux - θα δεις. η microsoft θα εξαφανιστει και δε το λεω εγω, το λενε ειδικοι ανθρωποι σε αυτα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Feb, 2013, 17:58:47
αν μπορει ο απλος χρηστης να βρει στα λινουξ ευκολα αυτα που εχει στα windows δεν αμφιβαλω
Title: Re: Linux
Post by: blades on 25 Feb, 2013, 18:05:14
πιο ευκολα μπορει να τα βρει στο linux, απλα ο καθημερινος χρηστης βαριεται να αλλαξει νοοτροπια,να μαθει κατι νεο.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 25 Feb, 2013, 18:05:49
MetFM δε μιλαμε για σενα που βαριεσαι :hihihi: :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Feb, 2013, 18:09:27
ν
πιο ευκολα μπορει να τα βρει στο linux, απλα ο καθημερινος χρηστης βαριεται να αλλαξει νοοτροπια,να μαθει κατι νεο.

θελω cumulus και data logger. μπορω ΤΩΡΑ να τα βρω? ενω στα windows καλως η κακως μπορω,σε 10 λεπτα μπορω να ανεβασω σελιδα.βεβαια στο νετμπουκ εχω λινουξ και φυσικα δουλευουν καλυτερα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 25 Feb, 2013, 18:30:57
ν
πιο ευκολα μπορει να τα βρει στο linux, απλα ο καθημερινος χρηστης βαριεται να αλλαξει νοοτροπια,να μαθει κατι νεο.

θελω cumulus και data logger. μπορω ΤΩΡΑ να τα βρω? ενω στα windows καλως η κακως μπορω,σε 10 λεπτα μπορω να ανεβασω σελιδα.βεβαια στο νετμπουκ εχω λινουξ και φυσικα δουλευουν καλυτερα.
και που μπορεις στα windows και τι εγινε?για ασε τον υπολογιστη ανοιχτο επι 30 μερες και θα δουμε τι θα γινει χαχαχαχα αυτες δεν ειναι λυσεις. μη μου πεις για το φιλο σου που λεει οτι τον εχει ανοιχτο επι χρονια, πιο μεγαλο ψεμα δεν υπαρχει χαχαχα :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Feb, 2013, 20:01:27
το κακο με τα λινουξ ειναι οτι πρεπει να τα σπουδασω. οπως και με την html. καθησα και διαβασα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 25 Feb, 2013, 20:30:43
δεν ειναι κακο η σπουδη.κακο ειναι να καθομαστε αχρηστοι μπροστα σε ενα υπολογιστη με windows και να κοιταζουμε facebook.
δεν υπαρχει πιο αχρηστο και κακο πραγμα απο αυτο.ολοι οι windows users αυτο μονο ξερουν να κανουν
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Feb, 2013, 20:43:49
δεν ειναι κακο η σπουδη. πραγματι αλλα ο χρονος λειπει.και χρειαζεται πολυς
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Feb, 2013, 15:01:17
μου αρεσει που ολοκληρη κοινοτητα ανοιχτου λογισμικου δεν εχει καταφερει  να διαβαζει το wine τις θυρες usb
Title: Re: Linux
Post by: blades on 27 Feb, 2013, 15:09:20
φυσικα το διαβαζει.αμα ασχοληθεις θα γινει.
βαλε μια ελαφρια διανομη παραγωγη του ubuntu,γραψε το προβλημα σου στο φορουμ και αμα δεν τα καταφερουν τοτε οκ παω πασο.αλλα χωρις να εχεις προσπαθησει δε μπορεις να το λες αυτο.ετοιμες λυσεις δεν υπαρχουν για αυτα τα πραγματα το wine ειναι μεγαλη χακερια,παλι καλα να λες που υπαρχει.παντως πρεπει να προσπαθησεις να μιλησεις για το θεμα σου στους ειδικους ΑΝ θες να το λυσεις.

Title: Re: Linux
Post by: blades on 27 Feb, 2013, 15:12:17
με το να καθεσαι στον καναπε και να λες βρειτε μου λυση μη νομιζεις θα παρεις βοηθεια.πρεπει να μπεις στην κοινοτητα.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Feb, 2013, 15:14:48
μα απ τον καναπε θα γινει. :hahaha: :hahaha: :hahaha: δεν ρωτας εσυ που εισαι πιο ειδικος?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 27 Feb, 2013, 15:16:30
και τι?να παιξουμε το χαλασμενο τηλεφωνο?μου ειπε του ειπα μου ειπαν?ελεος :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Feb, 2013, 15:18:05
εμενα και να μου πουν δεν θα καταλαβω. δεν θελω να μπλεξω με τετοια παλι. τωρα τελειωσα με την html. ασε που σιγουρα αυτο ειναι πολυ πιο πολυπλοκο.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 27 Feb, 2013, 15:28:02
σιγουρα θα ειναι πιο πολυπλοκο αλλα δε μπορω να παιξω χαλασμενο τηλεφωνο,ουτε αυτοι θα μπορεσουν να βοηθησουν ετσι. τελος παντων θα δεις τι θα κανεις, αφου και ετσι παει αστο ετσι
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 27 Feb, 2013, 21:37:55
Δημητρη τα παιδια στην κοινοτητα βοηθουν πολυ αλλα θα σου δινουν κωδικα να κανεις δοκιμες και να δινεις αποτελεσματα απο εντολες, δεν γινεται να μεσολαβει αλλος μιας και καθε κωδικας ειναι για το δικο σου σεταρισμα costom help δηλαδη.
Αν ρωτησεις με ομορφο και απλο τροπο δεν υπαρχει περιπτωση να μην σε βοηθησουν.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 00:06:11
Πώς ελέγχω την ποιότητα της γραμμής internet που έχω στο σπίτι/δουλειά μου (http://www.snowguide.gr/gnu-linux-corner/ubuntu/119-internet-check-elegxos-internet-syndesis)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 15:57:48
http://youtu.be/CrFEWgwXdtk (http://youtu.be/CrFEWgwXdtk)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2013, 18:13:10
καμια φορα σκεφτομαι τι θα μπορουσα να σκαλισω στο jolicloud που ειναι ανοιχτου λογισμικου. και γιατι να σκαλισω ? και γιατι να σκαλισεις τα windows? εχει φακελους που μπορεις να τους περαξεις αμα θελεις, αρκει να ΞΕΡΕΙΣ
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2013, 18:14:43
ισα ισα θα μπορουσε να πει καποιος οτι τα λινουξ σε περιοριζουν απο την αποψη οτι μπορεις να κατεβαζεις μονο οτι εχουν στο κεντρο εφαρμογων τους.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 18:39:00
ενταξει εγινε οτι πεις
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2013, 18:53:31
οχ ετσι κανουν και στο φορουμ. :hihihi:

 :hihihi: :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 19:42:16
μπα εγω ειμαι ο πιο ετσι ναουμε. καμια φορα τη λεω σε κανεναν αρκετα αμα λεει βλακειες, απορω πως με ανεχονται γιατι εκει πανε ολα κατα γραμμα
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 28 Feb, 2013, 20:02:22
Τα linux ειναι το μελον αλλα οπως καθε τι καινουριο θελει χρονο να αφομοιοθει απο την πλειοψηφια του κοσμου.
Το OS για το ταμπλετ στο βιντεο ποιο πριν, τα σπαει και απο τα λιγα που ξερω ειναι απιστευτα καλο αλλα θα δεις οτι ο κοσμος θα προτιμαει τα windows mobile 7,5 και το ICS μονο και μονο γιατι ειναι ποιο οικιο το android περιβαλον. Τα ιδια τραβηξε και το android μερχι να το συνηθησει ο κοσμος. Ειχα ακουσει το 2010 στην Εxpert απο πελατη οτι "τα windows mobile 6  ειναι κλαση ανωτερα απο το android" τι να του πεις του αλλου αμα ειναι κολημενος και ανιδεος;
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 20:36:51
Τα linux ειναι το μελον αλλα οπως καθε τι καινουριο θελει χρονο να αφομοιοθει απο την πλειοψηφια του κοσμου.
Το OS για το ταμπλετ στο βιντεο ποιο πριν, τα σπαει και απο τα λιγα που ξερω ειναι απιστευτα καλο αλλα θα δεις οτι ο κοσμος θα προτιμαει τα windows mobile 7,5 και το ICS μονο και μονο γιατι ειναι ποιο οικιο το android περιβαλον. Τα ιδια τραβηξε και το android μερχι να το συνηθησει ο κοσμος. Ειχα ακουσει το 2010 στην Εxpert απο πελατη οτι "τα windows mobile 6  ειναι κλαση ανωτερα απο το android" τι να του πεις του αλλου αμα ειναι κολημενος και ανιδεος;
το linux δεν ειναι καινουριο.22 χρονια δε το λες νεο. ο κοσμος ειναι τεμπελης και ανιδεος και βολεμενος και τυφλος
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 28 Feb, 2013, 20:48:34
Καλα τα linux τα τελευτεα 10 χρονια εχουν ανταγωνιστικο περιβαλον εργασιας, αν ειχες δουλεψει σε παλαιοτερες εκδοσεις δεν θα ειχες την ιδια αποψη, ηταν καθαρα για επαγκελματικη χρηση.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2013, 20:49:14
γιωργο ο αλλος δεν θελει να βγαλει τα ματια του πανω απο τον υπολογιστη να μαθει προγραματισμο . γιατι δεν το καταλαβαινεις?ελα εσυ απο αυριο να σου μαθω μοντελισμο αν δεν σου αρεσει και δεν δειξεις ενδιαφερον εισαι ολα αυτα.
να πως εγω το μαθητη μου -60 χρονων- να μαθει τερματικα κωδικες κλπ κλπ. οπως θελεις εσυ να πατας κουμπακια στο ταμπλετ το ιδιο θελει και ο αλλος
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 20:49:57
Καλα τα linux τα τελευτεα 10 χρονια εχουν ανταγωνιστικο περιβαλον εργασιας, αν ειχες δουλεψει σε παλαιοτερες εκδοσεις δεν θα ειχες την ιδια αποψη, ηταν καθαρα για επαγκελματικη χρηση.
συμφωνω
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 20:50:41
γιωργο ο αλλος δεν θελει να βγαλει τα ματια του πανω απο τον υπολογιστη να μαθει προγραματισμο . γιατι δεν το καταλαβαινεις?ελα εσυ απο αυριο να σου μαθω μοντελισμο αν δεν σου αρεσει και δεν δειξεις ενδιαφερον εισαι ολα αυτα.
να πως εγω το μαθητη μου -60 χρονων- να μαθει τερματικα κωδικες κλπ κλπ. οπως θελεις εσυ να πατας κουμπακια στο ταμπλετ το ιδιο θελει και ο αλλος
για bασικη χρηση Linux δε χρειαζεται να μαθεις προγραμματισμο.εσυ που εχεις Joli cloud εχεις ανοιξει ποτε τερματικο;
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2013, 21:09:16
γιωργο ο αλλος δεν θελει να βγαλει τα ματια του πανω απο τον υπολογιστη να μαθει προγραματισμο . γιατι δεν το καταλαβαινεις?ελα εσυ απο αυριο να σου μαθω μοντελισμο αν δεν σου αρεσει και δεν δειξεις ενδιαφερον εισαι ολα αυτα.
να πως εγω το μαθητη μου -60 χρονων- να μαθει τερματικα κωδικες κλπ κλπ. οπως θελεις εσυ να πατας κουμπακια στο ταμπλετ το ιδιο θελει και ο αλλος
για bασικη χρηση Linux δε χρειαζεται να μαθεις προγραμματισμο.εσυ που εχεις Joli cloud εχεις ανοιξει ποτε τερματικο;

οχι. αλλα για το θεμα με το usb πρεπει. και πρεπει να γραψω σε φορουμ να ρωτησω να δοκομασω να μαθω κλπ κλπ πραγμα που ο χρηστης w..... :hahaha: δεν θα χρειαστει να κανει.και δεν θελει λογω συνηθειας σου λεει θα βγαλω τα ματια μου ?
φυσικα την ταχυτητα και την αμεσοτητα των λινουξ δεν την αμφισβητω.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:10:25
ουτε εγω τους ιους και ολα τα στραβα του αλλου λειτουργικου χαχαχα
http://www.whylinuxisbetter.net/ (http://www.whylinuxisbetter.net/)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:10:48
εσυ μετφμ απο οτι καταλαβα εχεις το αλλο λειτουργικο  για χαρην του σταθμου.ελεος χαχαχαχα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2013, 21:13:37
φυσικα. το εχω πει και στην καλη μου.  :hahaha: :hahaha: εσυ θα μεινεις με τα xp . αλλα ο υπολογιστης εκεινος πεταει. δεν ξερω γιατι. και ευτυχως.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:23:54
ποιος ξερει τι περιουσια εχεις ξοδεψει για τα υλικα του.....
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:24:49
μη μου πεις τιποτα οτι δεν εχεις δωσει μια.δε το πιστευω.θελω να τρεξεις μερικες εντολες να δω χαχαχαχαχα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:25:36
να σου πω.για να πεταει με windows θα εχει επεξεργαστη πανω απο 2ghz,μνημη πανω απο 2mb και σκληρο δισκο καμια 300gb
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2013, 21:26:37
ποιος ξερει τι περιουσια εχεις ξοδεψει για τα υλικα του.....
1000 ευρω ειχαμε δωσει για ολα. υπολογιστης οθονη και λειτουργικο.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2013, 21:27:10
να σου πω.για να πεταει με windows θα εχει επεξεργαστη πανω απο 2ghz,μνημη πανω απο 2mb και σκληρο δισκο καμια 300gb

σκληρο εχει 900gb νομιζω .
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:29:31
xaxaxa φτωχαδακι μετφμ σε ξετρυπωσα πωπωπωπωπω πας καλα ρε? :O :O :O :O :O :O ενα χιλιαρικο για υπολογιστη?350 εδωσα περσυ και ακομα τυψεις εχω πωπωπωπωπω
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:30:28
εδω λεμε οτι πεταει ενας υπολογιστης των 200 ευρω με Linux και εσυ μας λες εδωσες ενα χιλιαρικο και πεταει? :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:32:11
κατσε να στειλω ενα pm καπου που πρεπει ψχσχαχαχαχα :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2013, 21:32:33
xaxaxa φτωχαδακι μετφμ σε ξετρυπωσα πωπωπωπωπω πας καλα ρε? :O :O :O :O :O :O ενα χιλιαρικο για υπολογιστη?350 εδωσα περσυ και ακομα τυψεις εχω πωπωπωπωπω
τοτε δουλευα hello
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:34:12
ε και τι παει να πει αυτο.στον μπιλ γκεητς δουλευες?χαχαχαχα
καλα ρε επειδη δουλευεις πρεπει να πληρωνεις pc 1000?ελεος.ο γαμπρος μου ειναι σεφ σε ενα εφοπλιστη και του φτιαχνει το προσωπικο του pc. ενα χιλιαρικο δεν εχει αυτο το pc xaxaxaxaxa
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:38:07
θα εχω να το θυμαμαι αυτο :O πωπωπω
αρα σταθμος μουδανιων 1200 ευρω :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2013, 21:39:12
δεν ειναι ετσι. ο υπολογιστης εκεινος κανει κι αλλες δουλειες. θα μπορουσα να εχω το σταθμο και σε λαπτοπ
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:40:59
ναι κανει και αλλες δουλειες οπως κααθριζει,χτενιζει,κοβει πορτοκαλια χαχαχαχα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:42:07
κατσε θα γυρισει ο κωστας απο τον καφε και θα μας πει την αποψη του για το θεμα. (αν δε λιποθυμησει χαχαχαχα)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2013, 21:44:38
δουλευα βαρδιες νυχτερινα. οχι γραφειο και ιντερνετ.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Feb, 2013, 21:45:28
στην πυρα στην πυρα.λαθος. μαζι με τον παπαγεωργοπουλο πρεπει να σε πανε.που ελεγε και αυτος ειμαι αθωος ειμαι αθωος χαχαχαχα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 13 Mar, 2013, 19:35:14
την περασμένη βδομαδα εκει που καθομουν στο καφε στο διστρατο με το pc ενας στο ιδιο τραπεζι με το pc του κι αυτος εβριζε κλπ κλπ.
τι επαθες του λεω,
αυτα τα  γαμω windows απανταει.

μιλαμε για φορητο Toshiba δεκαετιας και βαλε 1gb ram, 1,κατι επεξεργαστη, μισοσπασμενη οθονη, χωρις μπαταρια και αλλα πολλα.

εφυγαν τα windows και μπηκε ubuntu minimal installation με x desktop.
νταξ, ο υπολογιστης πετάει πλεον. ο ανθρωπος δε εχει μουρλαθει απο τη χαρα του.
μπραβο Linux
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 13 Mar, 2013, 19:35:44
ευγε
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 14 Mar, 2013, 06:16:48
Εδω το καλο linux, οτι παρεις ειναι τζαμπα! :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 20 Mar, 2013, 01:01:48
Ειμαι στο τσακ να βαλω linux Debian στο κινητο. (με τρωει ο κ..αρακος μου) :hehehe:


Γιατι;   Για την εμπειρια!


Αν καταφερει το κινητο των 89 ευρω να τρεξει και linux μαζι με το android os θα προσκυνησω την samsung
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 Mar, 2013, 01:02:55
καιρο εχεις να κανεις αναβαθμιση μιχαλη :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 20 Mar, 2013, 01:03:43
Στο κινητο οχι, απο προχθες! :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 20 Mar, 2013, 02:03:13
Η εγχειρηση πετυχε χωρις απροοπτα. :proud:


Αααααα μην ξεχασω!

Samsung προσκυνω!!! ;)


Να χεσω τα iphone! :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Mar, 2013, 01:18:30
Virtual Machine!
Τι είναι αυτο...
Το Virtual Machine είναι μια εφαρμογή που επιτρέπει στον υπολογιστή (αρκεί να έχει αρκετή RAM) να εγκαταστήσει περισσότερα απο ένα λειτουργικά συστήματα και να τα τρέχει...Ταυτόχρονα!
Δηλαδή, αυτή τη στιγμή έχω ως κύριο λειτουργικό Ubuntu 12.04 LTS και σε ένα παράθυρο όπως δείχνω έχω και το Joli OS, σε ένα παράθυρο, δηλαδή ταυτόχρονα τρέχω και όποιο λειτουργικό θέλω, απο windows xp εώς όποια διανομή Linux θέλω εώς Apple

(https://s3.amazonaws.com/i.imm.io/116g8.png)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Mar, 2013, 01:27:25
(https://s3.amazonaws.com/i.imm.io/116kP.png)
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 26 Apr, 2013, 17:08:47
Tι θα γινει με την 13,04; ποτε θα εχουμε αναβαθμηση απο 12,04  σε 13,04. Τωρα λεει μονο απο 12,10 να πας σε 13,04.


Παρουσίαση Ubuntu 13.04 για αρχάριους (http://www.youtube.com/watch?v=64f8DPMSjdU#ws)


Βασικα κατεβαζω το 13,04 τωρα απο εδω:[size=78%]http://www.ubuntu.com/download/desktop/thank-you?release=latest&bits=64&distro=desktop&status=zeroc (http://www.ubuntu.com/download/desktop/thank-you?release=latest&bits=64&distro=desktop&status=zeroc)[/size]
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 27 Apr, 2013, 12:39:52
Και για λατρες του Mac ( ακους StayRos) απο Linux εχουμε το Pear OS 7 Linux

Download:http://pearlinux.fr/

Παρουσιαση:http://pearlinux.fr/discover/
Title: Re: Linux
Post by: blades on 30 Apr, 2013, 21:42:59
βγηκε ο πυρηνας 3.9

https://www.kernel.org/ (https://www.kernel.org/)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 30 Apr, 2013, 21:45:02
Αλήθεια MetFM τι πυρήνα εχει το Joli που εχεις?
ανοιξε το τερματικο και γραψε
Code: [Select]
uname -r
και ποσταρε εδω την απαντηση του τερματικου

Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 May, 2013, 02:33:27
Αλήθεια MetFM τι πυρήνα εχει το Joli που εχεις?
ανοιξε το τερματικο και γραψε
Code: [Select]
uname -r
και ποσταρε εδω την απαντηση του τερματικουΧα καλα περιμενε!
Για τερματικο πατα Control + Alt + T  ;)
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 May, 2013, 02:44:29
Eγω παντος εχω τον
Code: [Select]
3.2.0-41-generic
Αλλα στο 12.04.0 αν τον αλλαξω θα εχω θεματακια, εκτος αν περασω το 12.04.2 που εχει τον 3.5 και μετα να βαλω τον 3.9
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 May, 2013, 09:22:26
για δωσε
Code: [Select]
lsb_release -a
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 May, 2013, 09:28:27
Το βραδυ, ειμαι δουλεια και μετα συνέντευξη στα Public.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 May, 2013, 16:56:06
καλα οποια επιχειρηση δε σε εχει στις πωλησεις αυτη χανει. πες τους το, εσεις θα χασετε
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 02 May, 2013, 22:32:52
για δωσε
Code: [Select]
lsb_release -a
Code: [Select]
mafia@giafka:~$ lsb_release -a
No LSB modules are available.
Distributor ID:   Ubuntu
Description:   Ubuntu 12.04.2 LTS
Release:   12.04
Codename:   precise
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 02 May, 2013, 22:34:25
Για δωσε την εντολη για αναβαθμηση πυρινα γιατι το φορουμ ειναι κατω!
Title: Re: Linux
Post by: blades on 02 May, 2013, 23:00:14
οποτε καταλαβες οτι εισαι στην 12.04.2
δε γινεται να ησουν πιο πισω
Title: Re: Linux
Post by: blades on 02 May, 2013, 23:04:41
φανταζομαι το pc σου ειναι 64bit
αρα δινεις

Code: [Select]
cd /tmp
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.9-raring/linux-headers-3.9.0-030900-generic_3.9.0-030900.201304291257_amd64.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.9-raring/linux-headers-3.9.0-030900_3.9.0-030900.201304291257_all.deb
wget http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/v3.9-raring/linux-image-3.9.0-030900-generic_3.9.0-030900.201304291257_amd64.deb
sudo dpkg -i *.deb
sudo update-grub

και αμα θες να τον βγαλεις δινεις
Code: [Select]
sudo apt-get purge linux-image-3.9.0*
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 03 May, 2013, 09:25:57
Thanks man. Το βραδάκι θα περάσω τον 3.9!
Ναι οντως στο 12.4.2 είμαι!
Title: Re: Linux
Post by: blades on 17 May, 2013, 13:30:19
ερωτηση προς το mafia

εχουμε ενα κουτι desktop με gigabyte και intel μεσα και ενσωματωμενες καρτες γραφικων/ηχου.

η θερμοκρασια του intel παιζει στο 30, οχι παραπανω

στο κουτι εχω βαλει 2 ανεμιστηρες - και οι δυο διωχνουν τον αερα εξω

η ερωτηση: να βαλω τον ενα ανεμιστηρα να ρουφαει? (και ο αλλος να διωχνει?)
δηλαδη να κανει κυκλωμα? με ενδιαφερει να πεσει κι αλλο η εσωτερικη θερμοκρασια
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 17 May, 2013, 13:59:52
Τα κουτια πλεον εχουν ετσι και αλλιως μπροστα ενα ανεμιστηρακι να τραβαει και προσθετεις στο πισω μερος ανεμιστηρακια να διωχνουν.
Καλα το πας αλλα για καλοκαιρι μπορει να πρεπει να αφαιρεσεις το πλαινο καπακι του κουτιου.
Στο προηγουμενο πισι ετσι το ειχα ανοιχτο με μικρο ανεμιστηρακι χωρου να το βαραει και να μην υπερθερμενεται η καρτα γραφικων.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 17 May, 2013, 14:05:00
Τα κουτια πλεον εχουν ετσι και αλλιως μπροστα ενα ανεμιστηρακι να τραβαει και προσθετεις στο πισω μερος ανεμιστηρακια να διωχνουν.
Καλα το πας αλλα για καλοκαιρι μπορει να πρεπει να αφαιρεσεις το πλαινο καπακι του κουτιου.
Στο προηγουμενο πισι ετσι το ειχα ανοιχτο με μικρο ανεμιστηρακι χωρου να το βαραει και να μην υπερθερμενεται η καρτα γραφικων.
οκ θα το κανω ετσι.ευχαριστω
Title: Re: Linux
Post by: blades on 17 May, 2013, 14:05:33
απο περιεργια τι θερμοκρασιες εχεις στο σκληρο και στον επεξεργαστη?
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 17 May, 2013, 14:12:36
Ειμαι στα win7 και δεν εχω βαλει να βλεπω θερμοκρασιες αλλα απο εμπειρια μου στο παλιο που ειχα 40+, και οταν το ανοιξα και εβαλα το εξωτερικο ανεμιστηρακι ηταν 32-35 βαθμους.
Εσυ με 30 εισαι καλα.
Στο καινουριο δεν ξερω αλλα εχω πιασει την καρτα γραφικων και τον επεξεργαστη εν λειτουργεια και ηταν χλιαρα.(αρα κατω απο 30 σιγουρα)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 17 May, 2013, 20:57:30
τελικα εβαλα το ενα να ρουφαει και το αλλο να διωχνει. οι θερμοκρασιες δεν αλλαξαν ομως 30-30 τα παντα,νομιζω πιο κατω δεν παει...
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 17 May, 2013, 21:01:13
πιο κατω δυσκολα. μονο με ψηκτρες
Title: Re: Linux
Post by: blades on 17 May, 2013, 21:05:08
πηγε το ατιμο
CPU
Code: [Select]
Adapter: Virtual device
temp1:        +27.8°C  (crit = +106.0°C)
temp2:        +29.8°C  (crit = +106.0°C)

και σκληρος 30C

Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 May, 2013, 00:24:28
σημερα ψαχτηκα λιγο πως μπαινει linux στο router και πως μπορει να γινει ενας υπολογιστης router. υπαρχουν μερικες διανομες linux που το κανουν αυτο απλα θελει δοκιμασιες κλπ κλπ

βασικα το ζητουμενο μου ειναι το pc μου να ειναι και ρουτερ και υπολογιστης, καπως θα γινεται παντως.....
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 May, 2013, 00:34:19
ετοιμαζουμε κατι δρασεις με το ubuntu forum.
η μια ειναι παρουσιαση του ubuntu στο παπει (πανεπιστημιο πειραια) στις 25/5 -  δεν ξερω αν θα παρουσιασω κατι αλλα θα πω πεντε λογια για το ubuntu server.


Title: Re: Linux
Post by: mafia on 18 May, 2013, 12:52:42
Ευγε νεαρε! Αντε και επιτιμος! :)
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 22 May, 2013, 13:44:39
Ευγε νεαρε! Αντε και επιτιμος! :)
Και ναι ειναι γεγονος!
Απο Ubuntu.gr/forum/news

Οι lepidas, adem1, Alexandros_, και eliasps βάσει της ψηφοφορίας, αναλαμβάνουν ευθύνες συντονιστών.

Μπραβο και καλα μυαλα!
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 May, 2013, 14:20:07
τι μοντηλικι παλι ο blades?α ρε διρφυ που εισαι να δεις :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 22 May, 2013, 14:24:23
Ρε blades δεν κανεις το φορουμ να δουλευει μονο με Linux αποκλειστικα; :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 22 May, 2013, 14:26:26
Ρε blades δεν κανεις το φορουμ να δουλευει μονο με Linux αποκλειστικα; :hehehe:
Τωρα που το ξανασκευτομαι οχι καλητερα γιατι θα μεινουμε 3 και ο κουκος! :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: papabill on 22 May, 2013, 14:42:14
Γιατί ρε mafia  τώρα τι είμαστε; άντε τέσσερις κι ο κούκος :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 May, 2013, 16:14:44
πεντε!πεντε και ο κουκος ειμαστε :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 23 May, 2013, 11:31:25
Ευγε νεαρε! Αντε και επιτιμος! :)
Και ναι ειναι γεγονος!
Απο Ubuntu.gr/forum/news

Οι lepidas, adem1, Alexandros_, και eliasps βάσει της ψηφοφορίας, αναλαμβάνουν ευθύνες συντονιστών.

Μπραβο και καλα μυαλα!
Υπαρχει ταξη σε αυτο το forum, αυτό βέβαια στηρίζεται κάπου, δεν ειναι αυστηροι γιατι "ετσι". υπάρχει νοημα και το εχουμε αποδεχτει ολοι.

απο την αλλη βλεπεις οτι τα μελη, ακομα και τα νεα μελη αποδεχονται αυτη την ταξη γιατι τους βοηθαει.
πολυ σπανια χρειαζεται μονταρισμα κατι, φυσικα οταν λεμε μονταρισμα δεν εννοουμε μπαν, σβησιμο ποστ, edit ποστ και τετοια, αυτα απαγορευονται δια ροπαλου.
αν και το μελος εχει δυνατητα σβησιματος του ποστ του το προτρεπουμε να μη τα σβηνει. το ubuntu forum ειναι εντελως αντιθετο με σβησιματα.
οι μοντ παλι δε σβηνουν (εκτος αν βαλεις καμια τσοντα οκ)

το μοντ πιο πολυ ειναι για να κανεις καποια συσταση πχ αμα καποιο νεο μελος γραψει με greeklish του γραφεις μη γραφεις με greeklish.

τελος παντων ηθελα να μπω γιατι α)δε σβηνουν μελη και ποστ και β) για να κανω το ελαχιστο εργο προς την κοινοτητα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 17 Sep, 2013, 22:29:20
Ubuntu Global Jam Athens Σεπτεμβριος 2013

(http://i.imgur.com/5Nwmqak.jpg)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 17 Sep, 2013, 23:01:53
αυτος δεξια με το κομμενο χερι αλλου για αλλου κοιταει :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 Sep, 2013, 01:09:48
(http://pix.toile-libre.org/upload/original/1379455753.jpg)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 30 Sep, 2013, 15:04:29
ανοιγω τον υπολογιστη και μου βγαζει αυτο

(http://s5.postimg.org/6jnhygjjr/DSC01752.jpg)

kαι δεν κανει τιποτα αλλο. τωρα αναγκαστικα γραφω απο τα windows
 (http://postimg.org/image/oz7yvuxo3/full/)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 30 Sep, 2013, 15:32:14
εχει παθει ζημια o δισκος, bad tracks. ομως υπαρχει περιπτωση να φτιαχνεται αμα ακολουθησεις τα παρακατω.

απο το windows
κατεβασε το Bodhi Linux http://sourceforge.net/projects/bodhilinux/files/2.4.0/bodhi-2.4.0-32.iso/download (http://sourceforge.net/projects/bodhilinux/files/2.4.0/bodhi-2.4.0-32.iso/download)

κατεβασε το Unetbootin http://sourceforge.net/projects/unetbootin/files/UNetbootin/585/unetbootin-windows-585.exe/download?use_mirror=garr (http://sourceforge.net/projects/unetbootin/files/UNetbootin/585/unetbootin-windows-585.exe/download?use_mirror=garr)

βαλε ενα στικακι usb στο pc(αδειο στικακι) και ανοιξε το Unebootin που κατεβασες, ειναι ευκολο στο χειρισμο να βαλεις το ISO του Bodhi linux μεσα στο στικακι(μεσω του Unetbootin παντα).

οταν τελειωσει, ασε μεσα το στικακι και κανε reboot, επελεξε να φορτωσει απο USB ο υπολογιστης.

και θα μπεις με Bodhi, πες του Try Bodhi Linux
ανοιξε ενα τερματικο και γραψε
Code: [Select]
sudo fdisk -l
ποσταρε εδω τα αποτελεσματα να σου πω πως θα προχωρησεις, μια εντολη ακομα θα δωσεις για να φτιαχτει αλλα θα μαθω τι ακριβως θα σου πω μονο μεσω των αποτελεσματων που σου ζητησα.

Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 30 Sep, 2013, 15:55:44
αν κανω απεγκατασταση και εγκατασταση ξανα δεν θα φτιαχτει? το αρχειο ειναι 580mb πιο γρηγορα θα τελειωσω αλλιως.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 30 Sep, 2013, 16:00:24
εγω σου ειπα πως πρεπει να γινει μηπως και το σωσεις. εσυ τωρα λες αλλα πραγματα ασχετα με το προβλημα.

το προβλημα δεν ειναι στο λογισμικο αλλα στο δισκο αρα πως θα φτιαχτει με επανεγκατασταση?

δεν θα κανω αλλη συζητηση παρα μονο αμα δω αυτο που ζητησα, μονο ετσι θα προχωρησω
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 30 Sep, 2013, 19:42:31
οχ αλλος διρφυς  :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

εκανα απεγκατασταση και εγκατασταση και δουλευει μια χαρα. αρα εφταιγε το λογισμικο
Title: Re: Linux
Post by: blades on 30 Sep, 2013, 19:51:40
δε μπορεις να λες οτι εφταιγε το λογισμικο εφοσον δεν εχεις κανει καμια ερευνα.
το οτι εστρωσε με νεα εγκατασταση δε σημαινει αυτο.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 Oct, 2013, 10:50:00
οχ αλλος διρφυς  :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

εκανα απεγκατασταση και εγκατασταση και δουλευει μια χαρα. αρα εφταιγε το λογισμικο
υπερυπολογιστες, ολοκληρο το ιντερνετ, το snowguide,ο διεθνης διαστημικος σταθμος, τα χρηματηστηρια,το cern
ολοι αυτοι οι παραπανω εχουν επιλεξει το Linux ως λογισμικο(download εχουν κανει ολοι και εγκατασταση)
και εσυ μας λες οτι φταιει το λογισμικο.
πρεπει να ξεβαρεθεις και να μαθεις καποια πραγματα και βασικες λειτουργιες για το συστημα σου.

για να ξερεις, χαλασανε καποια sectors και εσυ με ευκολη λυση τα εριξες στο λογισμικο. καποια στιγμη δε θα παιρνει εμπρος(οταν θα χαλασουν sectors στην περιοχη του windows)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 01 Nov, 2013, 22:52:45
to jolicloud εχει ενα κουμπι στο πανελ που αν εχεις καποια απορια την φραφεις την στελνεις και καποιος απο το team τους σε απαντα το πολυ σε 2 ωρες. χωρις εγγραφες χωρις τιποτα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 02 Nov, 2013, 22:50:17
(http://i.imm.io/1jHa5.png)
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 13 Nov, 2013, 17:45:11
Το νεο Play Station 4 ονομαζεται Edge και μοιαζει πολυ σε σχεδιασμο με το Ubuntu Edge. Τυχαιο; Δεν νομιζω!

(http://www.extremetech.com/wp-content/uploads/2013/06/ps4-rhombox-cropped.jpg)(http://insights.ubuntu.com/wp-content/uploads/ubuntu-edge-2.jpg)

PlayStation: The Best Place #4ThePlayers to Play (http://www.youtube.com/watch?v=e1KFlyzsDdU#ws)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 13 Nov, 2013, 17:57:16
οντως μοιζει αρκετα με το τηλεφωνο.

μαφια ποσο το δινουν το PS4?
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 13 Nov, 2013, 18:13:02
400-410
Title: Re: Linux
Post by: blades on 13 Nov, 2013, 18:17:03
πωωωω μια χαρα :hehehe: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 14 Nov, 2013, 07:18:24
Έχει 8πυρινο επεξεργαστή και 8 gb ram ddr5 O0

Στάλθηκε από το GT-S6500 μου
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 06 Jan, 2014, 11:12:09
to απιστευτο ειναι οτι το δικτυο που πιανουμε ιντερνετ ειναι 30 μετρα μακρια απο εδω σε αλλο σπιτι και παρεμβαλονται 2 τοιχοι. το δικτυο αυτο το βλεπουν μονο τα windows ενω με τα λινουξ δεν το πιανει με τιποτα. συνηθως συμβαινει το αντιθετο . ετσι εδω ειμαστε με τα windows και παραδοξως δεν κολλαει το νετμπουκ
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Jan, 2014, 17:14:04
Πλέον εδώ και 3 ημέρες στο φορητό έχω περάσει στην υπο εξέλιξη έκδοση 14.04 Ubuntu
πρός το παρόν όλα πάνε καλά και σταθερή θα γίνει αυτή η έκδοση 17 Απρίλη

With the final release scheduled for:
 
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Jan, 2014, 17:17:26
Απο εδώ και πέρα, απο την 14.04 δηλαδη, θα υποστηρίζει θα μπορει να μπει σε τηλεφωνο, σε ταμπλετα, σε τηλεοραση
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 Jan, 2014, 11:32:03
μολις ενεργοποιησα την υπηρεσια gpg email για το thunderbird. πλεον τα email μου μπορω να τα στελνω κρυπτογραφημενα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 Jan, 2014, 11:32:26
καποια στιγμη θα φτιαξω και εναν οδηγο για το πως μπορει να γινει αυτο
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Jan, 2014, 20:38:28
ενα μικρο προγραμματακι που μας λυνει τα χερια.
αφορμη μου εδωσαν κατι εικονες που δεν ηταν αναμεσα σε URLs

θες να βαλεις αυτα τα image tags σε 10 URL? σε 100? σε 600000?
κανενα προβλημα,με αυτο το προγραμμα γινεται σε ενα λεπτο

κανεις copy τα URL και paste μεσα σε ενα αρχειο, σημαντικο να μπει ενα URL ανα μια σειρα
φτιαχνουμε ενα ακομα αρχειο και βαζουμε μεσα
Code: [Select]
#!/bin/bash

echo "Please enter file name: "
read input_variable
echo "You entered: $input_variable"

awk '{print $0,"[/img]"}' $input_variable > $input_variable"s"
rm $input_variable
sed -e 's/^/[img]/' $input_variable"s" > $input_variable
rm $input_variable"s"
sudo chmod +x το_ονομα_του_δευτερου_αρχειου
και τρεχουμε το αρχειο με
./το_ονομα_του_αρχειου

Μας ρωταει πως λεγεται το αρχειο που εχει μεσα τα URLs και θελουμε να τα βαλουμε αναμεσα σε image tags,
το γραφουμε και.....
ετοιμοι
μπαινουμε στο αρχειο που ειχαμε τα URLs και πλεον βλεπουμε ολα αναμεσα στα tags
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Jan, 2014, 20:53:40
τωρα το κανω και με γραφικα δηλαδη με παραθυρα για να ειναι πιο ευκολο στο χειρισμο
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Jan, 2014, 21:05:28
και με γραφικο file selector

Code: [Select]
#!/bin/bash

input_variable=`zenity --file-selection --title="Select a File"`

case $? in
0) awk '{print $0,"[/img]"}' $input_variable > $input_variable"s" && rm $input_variable && sed -e 's/^/[img]/' $input_variable"s" > $input_variable && rm $input_variable"s";;

1) echo "No file selected";;

-1) echo "An unexpected error has occurred.";;

esac
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 20 Jan, 2014, 21:55:41
Ριξε τωρα λινκ με την 14,04 LTS που εχεις και δοκιμαζεις και ασε τα αλλα! ;)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Jan, 2014, 22:12:10
Ριξε τωρα λινκ με την 14,04 LTS που εχεις και δοκιμαζεις και ασε τα αλλα! ;)
http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/trusty-desktop-amd64.iso (http://cdimage.ubuntu.com/daily-live/current/trusty-desktop-amd64.iso)
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 20 Jan, 2014, 22:24:28
Thanks man!

Οταν βγει η επίσημη έκδοση θα θελει απλα update;
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 20 Jan, 2014, 22:32:24
Γιατι στο dash οταν γραφω updater δεν μου το βγαζει;
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Jan, 2014, 22:44:49
Thanks man!

Οταν βγει η επίσημη έκδοση θα θελει απλα update;
καθε μερα θελει update,οταν βει η επισημη μπορεις και ανα εβδομαδα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Jan, 2014, 22:45:00
Γιατι στο dash οταν γραφω updater δεν μου το βγαζει;
δεν ξερω τι εχεις κανει
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Jan, 2014, 22:52:09
Γιατι στο dash οταν γραφω updater δεν μου το βγαζει;
εσυ θελεις να κανεις update χωρις να εχεις κανει εγκατασταση? :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 20 Jan, 2014, 23:13:33
Για να μην κανω απο την αρχη install στον σκληρο με cd λεει οτι μπορεις απο την μια LTS σε μια αλλη LTS π.χ. απο 12,04 σε 14,04 ή απο 12,04 στην αμεσως επομενη 12,10.
Αυτα γινονται με update χωρις cd install.
Το κακο ειναι οτι η 14,04 δεν εχει βγει ακομα για να δειξει update και στο παραδειγμα που εχει δειχνει απο την 13,04 σε 13,10 και στο dash γραφει updater και εμφανηζεται ενα εικονίδιο του Apdater πραγμα που η 12,04 που εχω, δεν εχει.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Jan, 2014, 23:54:30
δεν προτεινεται upgrade, upgrade λεγεται και οχι update
παντα κανουμε νεα εγκατασταση
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 Jan, 2014, 00:44:43
μου χαν λειψει τα update του μιχαλη.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 21 Jan, 2014, 07:13:44
 :hehehe: :hehehe: :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 24 Jan, 2014, 01:14:13
ακομα ενας ευχαριστημενος ανθρωπος εφυγε με Ubuntu απο το σπιτι μου. πρωτη φορα ειδε τον υπολογιστη του να ειναι δικος του,να τον οριζει ο ιδιος και οχι η μαφια
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 24 Jan, 2014, 07:22:26
Ε λιγα με την μαφια ετσι! :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 28 Jan, 2014, 21:48:01
Μ'αρεσει που τα χωνεις για την google και την microsoft και οι μονες συσκευες που μπορουν να φορεσουν το ubuntu touch ειναι της google. :hahaha:

Galaxy Nexus

Nexus 4

Nexus 7

Nexus 10

https://wiki.ubuntu.com/Touch/Install
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Jan, 2014, 21:49:29
μια φαρα ειναι ολοι. μπορει ο μπιλ με τον αλλον των λινουξ -δεν θυμαμαι πως τον λενε-να ειναι κοληταρια
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 Feb, 2014, 14:33:02
   ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ   

ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ (http://www.youtube.com/watch?v=frrqsNKYYC0#)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Mar, 2014, 07:55:21
Το πακέτο nginx-core θα είναι στα βασικά ("main") του Ubuntu 14.04. Όταν κάποιος εγκαθιστά web server, η βασική επιλογή ήταν Apache Web server. Τώρα με το nginx έχουμε μια νέα καλύτερη εναλλακτική επιλογή.

http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTYyOTU (http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTYyOTU)

Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Mar, 2014, 07:57:05
ο δικός μας web server εχει υποστηριξη εως το 2017 αρα δεν χρειαζεται αμμεσα να παμε σε 14.04 και nginx.
παντως θα το δοκιμασω σε ενα σερβερ εδω σπιτι
Title: Re: Linux
Post by: papabill on 14 Mar, 2014, 07:57:29
στον ύπνο σου τα βλέπεις ρε φίλε; :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Mar, 2014, 09:14:02
ειναι ενας φιλος μου κανει τις ενημερωσεις στο google+  :)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Mar, 2014, 16:44:54
ωραια υπογραφή έχεις MetFM  :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 Mar, 2014, 17:29:52
ωραια υπογραφή έχεις MetFM  :hahaha: :hahaha: :hahaha:

μεγαλη εξυπναδα.  :hahaha: :hahaha: :hahaha: τον υπολογιστη που εχεις εσυ ΟΤΑΝ τον αγορασες που δεν ξερουμε την τιμη του windows ειχε. αρα πληρωσες και εσυ με την αγορα του. απλα εγω εκανα χαζομαρα που ειπα εδω την τιμη του.τουλαχιστον εμεις δεν εχουμε οθονη σινεμα.  :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Mar, 2014, 17:35:01
οχι δεν ειχε windows
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 Mar, 2014, 17:49:12
οχι δεν ειχε windows

απο ποτε εχεις υπολογιστη? δεν πηρες ποτε σου υπολογιστη με windows :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Mar, 2014, 17:50:33
ναι εχω παρει παλια, ο τελευταιος οχι δεν ειχε,δεν ηθελα να εχει
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Mar, 2014, 17:52:55
το θεμα ειναι ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ οταν ξερεις οτι υπαρχει κατι καλυτερο, παλια ενταξει πες δεν ηεξρες. Τωρα?
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 Mar, 2014, 18:31:13
εγω στο νετμπουκ  εχω λινουξ 3 χρονια τωρα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Mar, 2014, 18:56:04
σιγα μην εχεις απο το 1970 :hahaha: :hahaha: ψαρακι MetFM :hahaha: :hahaha: :hahaha: για να ψαξω ποτε εβαλες να δουμε ;) ;)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Mar, 2014, 18:58:04
νοεμβρη του 2011 νομιζω εβαλες.
ποσα format εκανες απο τοτε στο netbook?
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 Mar, 2014, 19:01:30
νοεμβρη του 2011 νομιζω εβαλες.
ποσα format εκανες απο τοτε στο netbook?


2. ενα μονος μου και ενα μια φορα που δεν ανοιγε το jolicloud. λινουξ εχω απο πριν ερθουμε στα μουδανια 3 χρονια γεματα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 14 Mar, 2014, 19:36:24
κατι του εκανες και δεν ανοιγε. και ποτε ποτε ποτε δε κανουμε φορματ στο linux. υπαρχει to live cd για διορθωσεις αν κανουμε κατι λαθος
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 Mar, 2014, 23:27:14
το jolicloud λειτουργει λιγο διαφορετικα. και φορματ να κανεις αν στην επανεγκατασταση βαλεις τα ιδια στοιχεια στο λογαριασμο εχεις αυτο που ειχες. εχει και το one drive που βαζεις εκει τα αρχεια και δεν χανεις τιποτα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 15 Mar, 2014, 07:25:04
(http://i.imgur.com/Rlc9EYg.png)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 15 Mar, 2014, 07:25:46
το jolicloud λειτουργει λιγο διαφορετικα. και φορματ να κανεις αν στην επανεγκατασταση βαλεις τα ιδια στοιχεια στο λογαριασμο εχεις αυτο που ειχες. εχει και το one drive που βαζεις εκει τα αρχεια και δεν χανεις τιποτα.
α καταλαβα, δε το ηξερα αυτο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 15 Mar, 2014, 23:44:41
(http://s5.postimg.org/ct4hf9xfb/jolicloud.png) (http://postimage.org/)


μετα απο φορματ πχ βλεπεις παλι το ιδιο. τις εφαρμογες που ειχες και αριστερα αποθηκευτικο χωρο οπως τον ειχες. και μαλιστα αυτα μπορεις να τα δεις σε οποιονδηποτε υπολογιστη.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 17 Mar, 2014, 13:21:49
(http://i.imgur.com/hsOioM9.jpg)
Title: Re: Linux <Βγήκε το Viber για Linux 64bit μηχανήματα>
Post by: blades on 08 Apr, 2014, 10:25:54
http://www.viber.com/products/linux/ (http://www.viber.com/products/linux/)
Title: Re: Linux <Παρουσίαση του BTRFS, του νέου συστήματος αρχείων στο Linux
Post by: blades on 16 Apr, 2014, 18:52:44
Το BTRFS είναι το νέο σύστημα αρχείων του Linux και είναι 3ης γενιάς. Παρουσίαση/ανάλυση Φίλιππος fkol k4 απο την ομάδα Ubuntu GR

Ubuntu Global Jam T-series (el_GR) - 2014 (http://www.youtube.com/watch?v=CerShtplj2w#ws)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Apr, 2014, 22:35:04
οταν λεω σε καποιον να βαλουμε λινουξ στον υπολογιστη ,λεω ολα τα πλεονεκτηματα και η πρωτη ερωτηση που μου κανει ειναι=πως θα κατεβαζω κατι απο το ιντερνετ?οταν λεω μετα οτι στα λινουξ δεν κατεβαζουμε οπως στα windows τσινανε.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 25 Apr, 2014, 23:56:06
ε καλα τωρα :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 27 Apr, 2014, 11:02:07
Ubuntu 14.04 release party σήμερα στο Θησείο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Apr, 2014, 23:29:43
θα επιχειρησει ο κωστας σε λιγο να βαλει jolicloud ο θεος βοηθος
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Apr, 2014, 23:45:15
μη το βαλεις το jolicloud ,
βαλε Ubuntu
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Apr, 2014, 23:46:09
το jolicloud προοριζεται για μινι υπολογιστες,εσυ σηκωνεις ανετα ubuntu που εχει πολυ καλλυτερη υποστηριξη σε ολους τους τομεις
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Apr, 2014, 23:47:00
απορω πως σου ειπε να βαλεις jolicloud, ο bill gates τον εβαλε? :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Apr, 2014, 23:47:28
το ιδιο ειναι πανω κατω. τοσο καιρο περιμενει ο ανθρωπος, σαν εκεινο το πρωταθλημα της ναυμαχιας εγινε :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Apr, 2014, 23:51:57
το ιδιο ειναι και τα 2. το jolicloud εναι για μικρους φορητους υπολογιστες κυριως. αλλα ειναι λινουξ
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Apr, 2014, 23:54:05
το ιδιο ειναι και τα 2. το jolicloud εναι για μικρους φορητους υπολογιστες κυριως. αλλα ειναι λινουξ
τι λες βρε MetFM που ειναι το ιδιο, μη λες τετοια γιατι δεν ειναι σωστο.
παραπληροφορηση λεγεται αυτο
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Apr, 2014, 23:54:45
δεν ξερω αν εχουν τον ιδιο πυρηνα, για δωσε το αποτελεσμα του
Code: [Select]
uname -r
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Apr, 2014, 23:55:49
Δε ξερω τι ειναι ουτε το ενα ουτε το αλλο.Απλα εγω τωρα ειμαι σαν τον αρρωστο που ερχονται δυο απο πανω του και του λενε κανε αυτο,κανε το αλλο.Οτι μου πειτε θα κανω.
αν το παρεις αποφαση θα σου πω εγω πως θα γινει και δε θα κανεις τιποτα αλλο απο αυτο που θα πω
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 00:01:35
το ιδιο ειναι και τα 2. το jolicloud εναι για μικρους φορητους υπολογιστες κυριως. αλλα ειναι λινουξ
τι λες βρε MetFM που ειναι το ιδιο, μη λες τετοια γιατι δεν ειναι σωστο.
παραπληροφορηση λεγεται αυτο

μηπως ειναι windows? :hahaha: :hahaha: λινουξ ειναι.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 00:03:01
δεν ξερω αν εχουν τον ιδιο πυρηνα, για δωσε το αποτελεσμα του
Code: [Select]
uname -r

metfm@jolicloud:~$ uname -r
2.6.35.10-1-jolicloud-atom
metfm@jolicloud:~$
metfm@jolicloud:~$ http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html (http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html)
bash: http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html: (http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html:) No such file or directory
metfm@jolicloud:~$
metfm@jolicloud:~$ http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html (http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 00:11:02
του λεει οτι το αρχειο δεν ειναι 7ζιπ και δεν το ανοιγει.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 00:11:44
δεν ξερω αν εχουν τον ιδιο πυρηνα, για δωσε το αποτελεσμα του
Code: [Select]
uname -r

metfm@jolicloud:~$ uname -r
2.6.35.10-1-jolicloud-atom
metfm@jolicloud:~$
metfm@jolicloud:~$ http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html (http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html)
bash: http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html: (http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html:) No such file or directory
metfm@jolicloud:~$
metfm@jolicloud:~$ http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html (http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.310.html)

το βλεπεις? ειναι πολυ πισω σε πολλα θεματα
στο ubuntu εχουμε παντα τον τελευταιο πιο stable πυρηνα, τωρα ειναι ο 3.13

παντως δεν ξερω γιατι εισαι ακομα με τον 2.6 και εαν ειναι το σωστο αυτο,
αναβαθμισεις κανεις ποτε στο joli ή οχι.

υποθετω πως οχι
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 00:16:55
ayto κανει μονο του αναβαθμισεις. ανα μια βδομαδα μου το λεει και παταω το κουμπι,
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 00:19:02
κατι εχεις κανει λαθος.δεν ειναι σωστο αυτο που ειδα.θα σου πω μετα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 00:25:00
για δώσε και το αποτέλεσμα αυτής της εντολής
Code: [Select]
dpkg --list | grep linux-image
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 00:26:30
για δώσε και το αποτέλεσμα αυτής της εντολής
Code: [Select]
dpkg --list | grep linux-image

Code: [Select]
metfm@jolicloud:~$ dpkg --list | grep linux-image
ii  linux-image-2.6.35.10-1-jolicloud-atom       2.6.35.10-1.64                                  Linux kernel image for version 2.6.35.10 on
ii  linux-image-jolicloud-atom                   2.6.35.10.1.9                                   jolicloud Atom Linux kernel image
metfm@jolicloud:~$
metfm@jolicloud:~$ http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.msg112782/boardseen.html#new
bash: http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.msg112782/boardseen.html#new: No such file or directory
metfm@jolicloud:~$
metfm@jolicloud:~$ http://forum.snowguide.gr/index.php/topic,3032.msg112782/boardseen.html#new
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 00:31:05
αυτες τις διευθυνσεις του snowguide γιατι τις τυπωνεις στο τερματικο? :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 00:32:04
ετσι τα βγαζει ανθρωπε μου :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 00:49:10
το κανω εγκαστασταση σε virtual machine να δω τι παιζει με τους πυρηνες του

(http://i.imgur.com/1bNomHR.png)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 01:00:57
καλα πως μπαινεις στο desktop?? :hahaha:
ρε MetFM για πες ποιο κουμπακι παταμε
αυτο επιμενει να ειμαι στο cloud αλλα εγω θελω το desktop
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 01:04:58
to γκρι κουμπι διπλα στο σπιτι. πανω αριστερα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 01:11:17
το βρηκα.
το μενου απο το πληκτρολογιο ηταν.

τελικα βλεπω παλι τον πυρηνα 2.6
διαβασα οτι χρησιμοποιει ενα τροποοιημενο πυρηνα απο το ubuntu ομως γιατι 2.6 ενω ειμαστε στο 3.13 τωρα?

τελος παντων αυτα που ειπα πιο πανω.για μινι pc ειναι οκ αλλα για μεγαλα pc δεν υπαρχει λογος
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 01:13:32
εγω παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 01:19:42
σε λιγο ο κωστας θα μπει απο το jolicloud
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 01:32:37
καλα αυτο δεν υπαρχει περιπτωση στον αιωνα τον απαντα.που λες τα features ερχονται με τον πυρηνα, δηλαδη οταν ενα pc εχει ενα καρο εξτρα ο πυρηνας τα εκμεταλευεται αυτα και αμα ο πυρηνας ειναι παλιος δηλαδη πιο παλιος απο το pc τοτε κατι δε παει καλα.
ειπαμε για το notebook ειναι καλο, αν και σου εχω πει υπαρχει και καλυτερο αλλα δε σου αρεσουν οι αλλαγες και πολυ :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 01:33:04
στο δικο μου notebook θα εβαζα ειτε bodhi linux ειτε puppy linux

Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 01:37:07
πες του Κωστα να βάλει Arch Linux  :hahaha: :hahaha: :hahaha:

δεν υπαρχει πιο δυσκολο στην εγκατασταση, εκτος οτι γινεται ολη η διαδικασια απο το τερματικο, δεν εχει τιποτα μεσα, ουτε καν συνδεση ethernet.ολα ολα ολα πρεπει να εγκατασταθουν, για γραφικο περιβαλλον δε συζηταμε, θελει και αυτο εγκατασταση
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 01:38:12
το εχω βαλει σε ενα partition στο laptop μου, εγκατεστησα τον οδηγο της καρτα δικτυου, το εκανα να βρισκει τη συνδεση, εβαλα και λιγα γραφικα και το αφησα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 02:25:18
μου ηρθε ενημερωση ο κωστας το εκανε.
τελικα εχεις δικιο iq ραδικιου εχει αυτο το παιδι. :hahaha:
τι να κανουμε.....
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 02:46:44
πρεπεινα  παω σε γιατρο αυριο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 03:02:43
θα τα δουμε ολα σιγα σιγα μαθητη.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 03:04:37
Foroumarxi esi tha m eixes stolisei me oti vrisia ksereis.


Eimai sigoyros.Kai den tha evaza kai ta ubuntu sto telos.


Se vazo askisi gia ayrio.


Den mporo na paikso to  "kostantinou kai elenis " sto Youtube.Moy vbazei "oops kati poge strava" kai episis de  mporo na grapso ellinika ap to pliktrologio.

με αναζητηση   kostantinou kai elenis   μου τα δειχνει κανονικα.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 03:10:43
βρηκα λυση στο θεμα της γλωσσας. τι να κανω στα θρανια κι εγω παλι :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 09:15:53
εχεις κανει ενα λαθος.απορω.
με το joli os δεν εκμετελευεσαι σωστα τον υπολογιστη σου, δηλαδη ειναι σα να εχεις ενα notebook ενω εχεις ενα πολυ δυνατο pc. εχεις ενα λειτουργικο χωρις πολλες δυνατοτητες παρα μονο τις βασικες
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 12:35:52
εχεις κανει ενα λαθος.απορω.
με το joli os δεν εκμετελευεσαι σωστα τον υπολογιστη σου, δηλαδη ειναι σα να εχεις ενα notebook ενω εχεις ενα πολυ δυνατο pc. εχεις ενα λειτουργικο χωρις πολλες δυνατοτητες παρα μονο τις βασικες

[/quoτε
Πολυ μπερδεμενο αυτο το linux.


Μετα απορει ο blades γιατι ειναι δισεκατομμυριουχος ο Bill Gates.
Απλο ειναι.Γιατι ειναι μπερδεμα το linux.Γι αυτο....

σου ειναι κατι καινουργιο γιαυτο.μετα λιγο καιρο δεν θα το αλλαζεις. κι εμενα με δυσκολεψε για λιγο στην αρχη.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 12:36:36
εχεις κανει ενα λαθος.απορω.
με το joli os δεν εκμετελευεσαι σωστα τον υπολογιστη σου, δηλαδη ειναι σα να εχεις ενα notebook ενω εχεις ενα πολυ δυνατο pc. εχεις ενα λειτουργικο χωρις πολλες δυνατοτητες παρα μονο τις βασικες


δεν θα μπορουσες να τον βοηθησεις εσυ :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:χθες βραδυ το διαπιστωσα :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 12:37:40
δεν ειναι για γελια να βαζει καποιος οχι το καλυτερο λειτουργικο στο pc του, για μενα ειναι ενα σοβαρο θεμα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 12:41:08
εμ εδω σε θελω μαστορα. οχι μονο να ξερεις, αλλα να μπορεις και να δειξεις , να μαθεις. 
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 13:36:41
εγω βλεπω οτι εσυ δεν μπορεσες να δειξεις και να μαθεις γιατι του προτεινες κατι το οποιο ειναι ΛΑΘΟΣ. αρα λαθος.
τελος παντων δε με ενδιαφερει,δεν μπορω να ασχολουμαι με ξενους υπολογιστες
Title: Re: Linux
Post by: ρανια on 29 Apr, 2014, 13:42:02
ασε δασκαλε που διδασκες, και σ εφαγε ο μαθητης στη στροφη :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 14:19:39
ναι ενταξει :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 17:36:42
εγω βλεπω οτι εσυ δεν μπορεσες να δειξεις και να μαθεις γιατι του προτεινες κατι το οποιο ειναι ΛΑΘΟΣ. αρα λαθος.
τελος παντων δε με ενδιαφερει,δεν μπορω να ασχολουμαι με ξενους υπολογιστες


εκτος απο τις δυνατοτητες του μηχανηματος πρεπει να κοιταμε και τις δυνατοτητες του ΧΕΙΡΙΣΤΗ. σε εναν που μολις χθες πηρε διπλωμα αυτοκινητου, δεν δινεις να οδηγησει μονοθεσιο της φορμουλα 1.μου φενεται πρεπει να μιλησω σε ενα συνεδριο των ubuntu ως ειδικος συμβουλος
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 17:39:25
εγω βλεπω οτι εσυ δεν μπορεσες να δειξεις και να μαθεις γιατι του προτεινες κατι το οποιο ειναι ΛΑΘΟΣ. αρα λαθος.
τελος παντων δε με ενδιαφερει,δεν μπορω να ασχολουμαι με ξενους υπολογιστες


εκτος απο τις δυνατοτητες του μηχανηματος πρεπει να κοιταμε και τις δυνατοτητες του ΧΕΙΡΙΣΤΗ. σε εναν που μολις χθες πηρε διπλωμα αυτοκινητου, δεν δινεις να οδηγησει μονοθεσιο της φορμουλα 1.μου φενεται πρεπει να μιλησω σε ενα συνεδριο των ubuntu ως ειδικος συμβουλος
δυστηχως δεν εισαι σε θεση να κρινεις πολλα πραγματα, προκειμενου να συμβαδισει ο κωστας με αυτα που θες, παρουσιασες τα πραγματα οπως θες.
επισης δεν ειναι σωστο να επιμενεις. πες μια φορα οτι εκανες λαθος
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 17:44:45
για μενα ειναι πονηρο να παρουσιαζει καποιος τα πραγματα οπως θελει και ειδικα αν αυτο που θα κερδισει ειναι το ΤΙΠΟΤΑ. η φιλοσοφια του ελευθερου λογισμικου/ανοικτου κωδικα (ΕΛΛΑΚ) στηριζεται στην αληθεια και στη διαφανεια πανω απο ολα, εξ ου και "ανοικτου κωδικα".

Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 17:46:18
δεν διατιθομαι να χαλασουμε τις σχεσεις μας για τα λειτουργικα,ας πανε στα κοματια, αλλα πρεπει να πω αυτα που εμαθα. ειμαι υποχρεωμενος να το κανω αυτο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2014, 17:48:10
ο ανθρωπος τουλαχιστον εβαλε λινουξ. δεν ειναι δικο μου το jolicloud οτε παιρνω ποσοστα :hahaha: :hahaha: αυτο για μενα ειναι το πρωτο βημα. χθες ειχε windows σημερα εχει linoux. kaταφερα να κανει αυτο το μικρο βημα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 18:13:31
ξεροκεφαλιαση.συχνο φαινομενο :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Apr, 2014, 18:26:00
Το Jolly θα το βγαλει συντομα ο Κωστας γιατι δεν εχει δυνατοτητες σε τιποτα περα απο Notebook. Για ενα σερφαρισμα και 2 τραγουδια ειναι καλα αλλα σαν πισι δεν λογαει μια μπροστα στο Ubuntu.
Ο Κωστας θελει καποιον να του δειξει βημα βημα πως θα εγκαταστησει και πως θα τρεξει τα Ubuntu, απο εκει και περα θα ειναι μια χαρα.
Και εγω θα ειχα Ubuntu αν δεν ηθελα παιχνιδια στο πισι, που εκει τα Ubuntu ειναι πατος.
Ναι καλα υπαρχουν Emulators και @@ μεντολες.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 18:36:52
Το Jolly θα το βγαλει συντομα ο Κωστας γιατι δεν εχει δυνατοτητες σε τιποτα περα απο Notebook. Για ενα σερφαρισμα και 2 τραγουδια ειναι καλα αλλα σαν πισι δεν λογαει μια μπροστα στο Ubuntu.
Ο Κωστας θελει καποιον να του δειξει βημα βημα πως θα εγκαταστησει και πως θα τρεξει τα Ubuntu, απο εκει και περα θα ειναι μια χαρα.
Και εγω θα ειχα Ubuntu αν δεν ηθελα παιχνιδια στο πισι, που εκει τα Ubuntu ειναι πατος.
Ναι καλα υπαρχουν Emulators και @@ μεντολες.
φυσικα δεν εχεις ακουσει για το STEAM ετσι? :P
γραψε steam ubuntu στο google να δεις τα νεα
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Apr, 2014, 18:45:27
Το εχω δοκιμασει ηδη.
Λιγο ελειψε να μου μπαναρουν τον λογαριασμο μου απο την Blizzard γιατι το Steam και το Wine χτυπαν σαν μηχανες εξαπατησης στον Server τους.
Εδωσα 35 ευρω για το παιχνιδι και αλλα τοσα για την επεκταση και να πανε χαμενα για να εχω Ubuntu.
Στα τσακιδια που λεει και ο Κωστας και αμα κανουν καμια συμφωνια με καμια σοβαρη εταιρια παιχνιδιων, τοτε το ξαναβλεπω το ζητημα.

Και απο την αλλη γιατι να αγοραζω παρελκομενα και περιφεριακα συμφωνα με το τι μπορει να διαχειριστει το Λινουξ και τι οχι, (τα ειδα με την καρτα γραφικων, μου εφυγε η ουγια με την βοηθεια ενος παλικαριου στο Ubuntu Forum για να την κανω να δουλεψει).
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 18:53:05
η Valve(steam) ειναι σοβαρη εταιρια, κατι αλλο θα εκανες....

Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Apr, 2014, 18:57:43
Η Blizzard εχει μπαναρει καμια 200 με 250  λογαριασμους για αυτον τον λογο, οχι η Valve.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 18:59:05
κοιτα.οταν εχεις λογαριασμο στο steam εισαι στο steam,δεν εχει καμια δουλεια η blizzard.

Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 18:59:39
δηλαδη αμα μπεις στο steam δεν μπορεις να συνδεθεις μεσω steam καπου αλλου πχ blizzard
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Apr, 2014, 19:11:32
Το Steam δεν εχει Diablo 3 ειναι αποκλειστικότητα της Blizzard και παιζεις οnline στους servers τους.
Με το Wine απλα μπορεις να το κανεις εγκατασταση στα Ubuntu αλλα μετα απο λιγο χτυπαει στην Blizzard οτι εχεις βαλει προγραμμα εξαπατησης των server τους και σου στελνουν Warning οτι αν συνεχισεις ο λογαριασμος σου θα κλεισει.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2014, 19:19:11
wine.
μη συζηταμε για μαλακιες ετσι :hahaha: :hahaha:
αυτο ειναι ενα ασοβαρο προγραμμα που μονο για μαλακιες ειναι ικανο.συμφωνω οτι ειναι μεσω εξαπατησης οχι μονο των σερβερς αλλα κυριως και των χρηστων του Linux.

στο δγιαολο να παει το wine
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 29 Apr, 2014, 19:25:51
Αρα Ubuntu = no Diablo3

Ειναι και ο μονος σοβαρος λογος που δεν ειμαι σε Ubuntu.
Την καρτα γραφικων για το game την ηθελα.
Αν αποφασισω να σταματησω τα games τοτε θα εχω σιγουρα καποια εκδοση Ubuntu.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 30 Apr, 2014, 00:15:41
καλος μαθητης ο κωστας. 2 μαθηματα ηταν αρκετα.επιβεβαιωνει το iq του.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 30 Apr, 2014, 00:50:33
ασε δε πιανουοι πονηραδες ;) ;)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 03 May, 2014, 10:47:19
εκανα μια πολυ ωραια πατεντα χτες σε συναρτηση με τον νεο δισκο ssd που πηρα και τον παλιο που ειχα στο φορητο μου
Title: Re: Linux
Post by: blades on 03 May, 2014, 10:51:52
θα γραψω αργοτερα τι ακριβως τωρα κανω ακομα ρυθμισεις
Title: Re: Linux
Post by: ρανια on 04 May, 2014, 19:06:51
καλος μαθητης ο κωστας. 2 μαθηματα ηταν αρκετα.επιβεβαιωνει το iq του.


τι νομιζες σαν τον Καλλικρατε (https://www.google.gr/search?safe=off&rlz=1C1AVNC_enGR564GR564&es_sm=122&biw=1440&bih=775&tbm=isch&q=%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%B1%20%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CF%82&revid=1101642274&ei=MGVmU7n_G4aY1AXg2ID4Cw&ved=0CCAQsiU)ιανο θα ηταν να σε φτασει εδω "| "| και X' X'
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 06 May, 2014, 00:15:51
στο δικο μου notebook θα εβαζα ειτε bodhi linux ειτε puppy linuxto bodhi θα ηθελα να το δοκιμασω. εχω κατεβασει το αρχειο iso με us b μπορω να το κανω? να το εγκαταστησω δηλαδη.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 10:29:54
καλα μιλαμε εβαλα το Bodhi προχτες σε ενα αρχαιο,τελειως αρχαιο ομως pc.
δε φανταζεσαι.....
χτες το εβαλα στο στο laptop της nat που αντιμετωπιζε πολλα προβληματα με το ubuntu.
σφαιρα παει.

http://www.bodhilinux.com/downloads_desktop.php (http://www.bodhilinux.com/downloads_desktop.php)
πατα εκει που λεει σκετο DOWNLOAD, οχι το non-pae ομως, το σκετο DOWNLOAD.


αυτο το pc που λεω παραπανω ειναι τοσο αρχαιο που εχει και flopy disk drive :hahaha: :hahaha: ο σκληρος του δε ειναι 40gb.
το bodhi linux απο οτι καταλαβα καταλαμβανει 5gb στο δισκο. επισης ειναι παραγωγο του ubuntu.
MetFM αν το βαλεις να θυμασαι οτι προγραμματα εγκαθιστας μεσω του synaptic package manager.

βαλτο και θα με θυμηθεις

Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 10:36:41
μαλιστα λεω να κανω λιγο χωρο και να το βαλω και στο δικο μου pc γιατι το βρηκα πολυ συμπαθητικο και χαρουμενο περιβαλλον
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 06 May, 2014, 11:51:48
καλα μιλαμε εβαλα το Bodhi προχτες σε ενα αρχαιο,τελειως αρχαιο ομως pc.
δε φανταζεσαι.....
χτες το εβαλα στο στο laptop της nat που αντιμετωπιζε πολλα προβληματα με το ubuntu.
σφαιρα παει.

http://www.bodhilinux.com/downloads_desktop.php (http://www.bodhilinux.com/downloads_desktop.php)
πατα εκει που λεει σκετο DOWNLOAD, οχι το non-pae ομως, το σκετο DOWNLOAD.


αυτο το pc που λεω παραπανω ειναι τοσο αρχαιο που εχει και flopy disk drive :hahaha: :hahaha: ο σκληρος του δε ειναι 40gb.
το bodhi linux απο οτι καταλαβα καταλαμβανει 5gb στο δισκο. επισης ειναι παραγωγο του ubuntu.
MetFM αν το βαλεις να θυμασαι οτι προγραμματα εγκαθιστας μεσω του synaptic package manager.

βαλτο και θα με θυμηθειςνα το σκετο πατησα κατεβασα το αρχειο. το εβαλα σε usb stick εκανα reboot αλλα δεν το διαβαζε.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 13:32:44
ρε συ δε γινεται ετσι χαχα θα γραψω μετα αναλυτικα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 06 May, 2014, 13:34:29
εμ κανε εναν οδηγο. κοιτα να μπορουμε να το διαβασουμε :hehehe: :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 17:18:49
Για να εγκαταστήσεις μια διανομή στο pc σου θα πρέπει να φτιάξεις ένα bootable στικάκι. Το στικάκι για να γίνει bootable ωστε να μπει ο εγκαταστάτης της διανομής θα πρέπει να κατεβάσεις το Unetbootin, είναι ένα πολύ ελαφρύ προγραμματάκι που κάνει αυτή τη δουλειά.
Με το να κανεις copy paste το αρχειο .ISO στο στικάκι, ο υπολογιστης σου λεει "φιλε δε με ενδιαφερει", το pc θελει να δει τον εγκαταστατη.


παμε ενα ενα τα βηματα

Πρωτα βαζεις ενα αδειο στικακι στη θυρα usb, να ειναι 1GB σε μεγεθος το στικακι.
μετα κατεβάζουμε το αρχείο .ISO στο pc μας, στη συγκεκριμενη περιπτωση ειναι το BODHI Linux 32bit και ειναι εδω
http://www.bodhilinux.com/downloads_desktop.php (http://www.bodhilinux.com/downloads_desktop.php)

αφού κατέβει κάνουμε εγκατασταση το Unetbootin.

Εγκατάσταση του Unetbootin.
ανοιγεις το τερματικο στο JoliOS και κανεις copy-paste εκει τα παρακατω
sudo apt-get update
sudo apt-get install unetbootin
Τώρα έχει εγκατασταθεί το πρόγραμμα που θα εξάγει το .iso αρχειο στο στικάκι ωστε να γινει η εγκατασταση οταν βαλεις το στικακι στο pc.

ανοιγουμε το προγραμμα Unetbootin
και επιλέγουμε Diskimage οπως δειχνω στην εικόνα κάτω, και κανουμε select απο εκει που δειχνω ΒΗΜΑ 2, το αρχειο που κατεβασαμε πριν .ISO


(http://i.imgur.com/zzOQTJ4.png)


με τον σελεκτορα για να βρεις το αρχειο που κατεβασες πατας Computer> / > home > metfm > Downloads > bodhi-2.4.0.32.iso
και εκει που λεει drive επιλεγεις το στικακι που εβαλες, συνηθως ειναι sdb1, αλλα αν εχει πολλα πχ sdc1,sdd1 ρωτα με πρωτα να σου πω.

(http://i.imgur.com/q42RvxM.png)


Πατας ΟΚ και περιμενεις να τελειωσει η δουλεια. οταν τελειωσει η δουλεια σε ρωταει αν να κανει Restart κλπ, τα υπολοιπα ειναι ευκολα

Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 17:33:22
οπως σου ειπα πιο πανω πρεπει να επιλεξεις το σωστο sd*1 δηλαδη το στικακι σου αλλιως υπαρχει περιπτωση να γινει η εγγραφη σε καποιο αλλο μεσω που πιθανον να εχεις συνδεσει στο pc σου.
για να εισαι σιγουρος οτι εχεις επιλεξει το στικακι που εχεις βαλει το πιο σωστο ειναι να κανεις το παρακατω.

βγαζεις το στικακι απο το pc και στο τερματικο γραφεις
Code: [Select]
df -hαυτο θα σου επιστρεψει οσα μεσα εχεις συνδεδεμενα στο pc σου , πχ εμενα δειχνει ετσι
Code: [Select]
blades@Desktop:~$ df -h
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
/dev/sda1       130G   47G   77G  38% /
udev            1.9G   12K  1.9G   1% /dev
tmpfs           382M  880K  382M   1% /run
none            5.0M     0  5.0M   0% /run/lock
none            1.9G  288K  1.9G   1% /run/shm
/dev/sdb1        15G  8.0K   15G   1% /media/New Volume

sda1 ειναι ο σκληρος δισκος και sdb1 ειναι ενα στικακι που εχω βαλει.
τωρα βαλε το στικακι και ξαναδωσε
Code: [Select]
df -h
θα δεις οτι υπαρχει κατι που δεν  υπηρχε πριν, ε αυτο ειναι το στικακι σου (αν και εδω που τα λεμε το Unetbootin παντα βρισκει το στικακι)

Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 06 May, 2014, 17:34:26
εβαλα τις εντολες στο τερματικο. το εκανε. τωρα δεν ξερω που να βρω αυτο το προγραμμα. μην γελας :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 17:42:55
ενταξει μωρε ανοιξε το απο το τερματικο, ειναι ευκολο, ανοιγει με την εξης εντολη :)
Code: [Select]
sudo unetbootin
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 06 May, 2014, 17:45:47
ενταξει μωρε ανοιξε το απο το τερματικο, ειναι ευκολο, ανοιγει με την εξης εντολη :)
Code: [Select]
sudo unetbootin

command not found
αυτο λεει.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 06 May, 2014, 17:53:24
στο τερματικο βαζω τις 2 πρωτες εντολες και οταν τελειωσει μου λεει θελετε να συνεχισετε? [Ν/ο] οτι και να βαλω μου γραφει εγκαταλειψη. καλα λeω οτι ο κωστας ειναι μονο για jolicloud :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 18:00:20
δωστα ετσι μια μια τις εντολες

Code: [Select]
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y unetbootin

ακομα δεν το εχεις εγκαταστησει, οταν σε ρωταει "θελετε να συνεχισετε? [Ν/ο]" ουσιαστικα σε ρωταει αν θες να το εγκαταστησεις, δοκιμασε να πατησεις Ν ή Υ , ενα απο τα δυο θα πιασει.
τηγν εγκατασταση του Bodhi κανε την να ειναι αγγλικο οχι ελληνικα ;)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 18:34:02
Ο MetfM για να αργει να απαντησει παει να πει οτι την επομενη φορα θα μπει απο το Bodhi.
Μάλιστα εχουν μια ενεργη κοινοτητα φορουμ απο οτι ειδα.
σημερα ή αυριο θα διαθεσω ολη τη μερα στο ΒΟΔΙ Linux
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 19:28:51
ωχ  πολυ αργει, 2 ωρες εχει να γραψει :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 06 May, 2014, 20:51:08
ωραια. ειμαι απο το βοδι τωρα. :hahaha: :hahaha: :hahaha: στο ειδος εγκαταστασης τι πρεπει να πατησω?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 21:12:50
τι εννοεις στο ειδος εγκαταστασης?τι ακριβως γραφει βρε BODI? :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 21:14:34
μηπως λες εκει που λεει Desktop/Laptop/Tablet κλπ?
αν εννοεις αυτο τοτε βαλε οτι θες, τα εχω δοκιμασει ολα και πιο πολυ μου αρεσε αυτο κατω απο το Cosy.
δεν  ειναι κατι σοβαρο απλα πως να εχεις τα πραγματ στην επιφ.εργασιας, και ειναι κατι που αλλαζει και μετα κατα το login κατω κατω εχει επιλογη
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 21:16:09
η μηπως εννοεις εκει που λεει remove/something else?
αν εισαι εδω που λεει remove or something else πες του remove Joli OS γιατι για να κανεις something else θα επρεπε να ειχες κανει ολοκληρη διαδικασια πριν και δε συστηνετε αυτη θα πελαγωνες
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 21:21:24
αντε πες που θες βοηθεια θελω να φυγω
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 21:21:37
αν δε θες πες το για να φυγω απο τωρα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 06 May, 2014, 21:29:35
φυγε φυγε. βασικα βλεπω οτι μπορω να δοκιμασω αρκετα λειτουργικα ετσι :hahaha: :hahaha: :hahaha: αν και κατι μου λεει οτι με το jolicloud θα μεινω. ευχαριστω για την βοηθεια
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 21:32:06
καλα δεν το ηξερες το Unetbootin? :hahaha: :hahaha: :hahaha: η nat καθε πρωι την περιμενει λειτουργικο εκπληξη, οταν ανοιγει το pc της δεν ξερει τι θα βρει :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 06 May, 2014, 22:23:31
δοκιμαζω το lubuntu. διαβασα οτι τα παει καλα σε νετμπουκ. το βοδι δεν με εντυπωσιασε πολυ
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 22:40:01
παει καλα ναι.επισης καλα θα πηγαινει και το xubuntu.
προσωπικα δε μου αρεσει κανενα απο τα δυο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 06 May, 2014, 22:55:58
to xububtu το ειχα δοκιμασει παλαιοτερα κολαγε
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 May, 2014, 23:33:54
κατι ειχε παει στραβα.δε κολαει σε μικρα πισι
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 00:31:03
λοιπον εβαλα το lubuntu. ακου το κουφο που κανει. με μοζιλα δουλευει ωραια. με τον χρομ δεν μπορω να γραψω :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 01:24:22
ενταξει τα καταφερα. εγραψα με χρομ
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 May, 2014, 08:13:03
ελπιζω να εβαλες το 14.04 LTS ετσι?

πολυ παραξενο με το chrome,απεγκατεστησε τον και εγκατεστησε τον ξανα.

Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 11:26:03
το 14.04 εβαλα. εχει κατω στην μπαρα ενα μικρο πληκτρολογιο διπλα στο εικονιδιο της γλωσσας που οταν εμφανιζεται δεν μπορω να γραψω με τον χρομ. επισης δεν εχω βρει το πως να μπαινω στον σερβρερ. και κατι αλλο ειναι που ζεστενεται πολυ το νετμπουκ.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 May, 2014, 12:13:54
αν ζεταινετε πολυ βγαλτο, μη το αφηνεις αλλο.
βαλε bodhi linux


Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 16:01:01
kai παιζει πολυ ωραια. δεν κολαει καθολου. το bodhi δεν μου αρεσει πολυ σαν εμφανιση
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 May, 2014, 16:26:32
kai παιζει πολυ ωραια. δεν κολαει καθολου. το bodhi δεν μου αρεσει πολυ σαν εμφανιση
δε το εχεις συνηθησει, οντως ειναι τελειως διαφορετικο. πιστευω ειναι παραμετροποιησιμο σε μργαλο βαθμο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 16:27:24
παντως απο το lubuntu ειμαι πολυ ευχαριστημενος. δεν εχει κολησει ουτε μια φορα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 16:35:46
τωρα το νετμπουκ ενει μονο lubuntu. τα windows θα μπουν μονο αν κανω φορματ απο τα bios
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 May, 2014, 16:38:11
απο το bios δεν γινεται φορματ. κατι αλλο θες να πεις
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 16:39:05
μα στα bios εχει διαμερισμα αποκαταστασης. την αλλη φορα απο εκει το ειχα κανει
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 16:40:11
θελω να μου πεις πως θα μπαινω στο σερβερ. το ψιλοεψαξα εκτος αν εχει αλλο ονομα  η εφαρμογη
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 May, 2014, 16:56:11
εχει επιλογη connect to server, στο nautilus file manager μεσα δες
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 May, 2014, 16:57:04
μα στα bios εχει διαμερισμα αποκαταστασης. την αλλη φορα απο εκει το ειχα κανει
αποκτατασταση ή φορματ? λες 2 αντιθετα πραγματα.
το bios μεσα δεν εχει αποτατασταση εκτος αν λες κατι αλλο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 19:27:26
βραδυα bodhi σημερα. μεχρι στιγμης παει καλα. εντελως διαφορετικη σχεδιαση εχει
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 20:17:45
με εχει εντυπωσιασει μεχρι τωρα το bodhi. den εχει βγαλει προβλημα. ειναι εντελως διαφορετικο απο το lubuntu.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 20:51:49
δεν εχω βρει ακομα να βλεπω την γλωσσα του πληκτρολογιου
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 21:55:29
εχει και ενα θερμομετρο λεει 50 βαθμοι.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 May, 2014, 21:59:12
50 δεν ειναι πολλοι νομιζω για netbook.

αν δεις εχει διαφορετικα profiles,βαλε ενα profile να ταιριαζει στη μικρη οθονη του netbook ωστε να βλεπεις σωστα την πανω ή την κατω μπαρα που εχει τις γλωσσες του πληκτρολογιου. αλλα πρωτα απο ολα ορισε μια πρωτη και μια φευτερη γλωσσα στο πληκτρολογιο(ελληνικα και αγγλικα) και μετα πες του πως δηλαδη με ποιο κουμπι θα γινεται η αλλαγη
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 May, 2014, 22:02:14
τα εχω προσαρμοσει ολα αυτα. η αλλαγη γινεται κανονικα οπως και στα windows. αλλα δεν μπορω να δω το εικονιδιο γλωσσας.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 May, 2014, 23:18:56
το βρηκα πως γινεται αλλα σε εμενα εχει καποιο bug, ισως γιατι το τρεχω σε VM.
δοκιμασε:

δεξι κλικ στην μπαρα με τα gadget-ακια
θα εμφανηστει ενα μενου, πατα το Contents και εκει μεσα θα βρεις το Keyboard, πατα το και μετα πατα Add gadget.

http://i.imgur.com/w5u4bk0.jpg (http://i.imgur.com/w5u4bk0.jpg)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 May, 2014, 00:23:24
θα μεινω μαλλον με το lubuntu. στο ιντερνετ δουλευει λιγο γρηγοροτερα. θα το αφησω για να το μαθω καλα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 08 May, 2014, 00:25:40
αλλος mafia μας βρηκε :hahaha: :hahaha: :hahaha:

τις κυρριακες μπορεις να ψηνεις και πανω στο netbook αμα θες? :hihihi: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 May, 2014, 00:27:18
εχει κανενα θερμομετρο για το lubuntu? :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 08 May, 2014, 00:40:12
psensors λεγεται θα το βρεις στο software center
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 May, 2014, 00:51:28
το εβαλα 50 βαθμους λεει και εδω.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 May, 2014, 01:44:27
εχει επιλογη connect to server, στο nautilus file manager μεσα δες

ayto δεν το βρισκω
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 May, 2014, 02:07:16
το βρηκα.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 May, 2014, 15:38:31
ολα δουλευουν ρολοι. το μονο που δεν καταφερα ακομα ειναι να ειναι το μενου στα ελληνικα. η θερμοκρασια του νετμπουκ κυμαινεται στους 50 βαθμους. 57 ηταν χθες το μεγιστο.στον σερβερ μπηκα .
Title: Re: Linux
Post by: blades on 08 May, 2014, 15:48:53
αστα τα ελληνικα, κανεις δεν το προτινει αυτο γιατι ειναι ναλακια.

Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 May, 2014, 15:51:29
εμενα μου αρεσει στα ελληνικα. λες γιαυτο δεν γινεται?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 08 May, 2014, 15:55:55
ναι :hehehe: :hehehe:

δε μπορω να βλεπω pc με ελληνικα, οχι τιποτα αλλο αλλα οι μεταφρασεις ειναι της πλακας
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 May, 2014, 22:25:55
flash player πως μπαινει στον χρομ?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 08 May, 2014, 22:47:55
δε ξερω.με καποιο plugin μαλλον.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 May, 2014, 23:17:57
εγινε κι αυτο
Title: Re: Linux
Post by: blades on 08 May, 2014, 23:22:00
προχτες ειχα βγει με ενα φιλο και ειχε φερει το netbook του, ειχε μεσα lubuntu(δεν επαιξα ομως να δω πως ειναι σε netbook).
απο οτι μου ειπε παει σφαιρα και ειναι και σοβαρη διανομη οχι οπως το joli os.
αντε μαθε να δινεις καμια εντολη στο τερματικο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 May, 2014, 23:26:24
παιζει καλα μεχρι στιγμης. το εκανα και στα ελληνικα.το jolicloud δεν το κακολογω. 3 χρονια το ειχα. μια χαρα με πηγε.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 08 May, 2014, 23:54:02
μια χαρα ειναι αλλα οχι τοσο καλο οσο μια κανονικη διανομη -ειδικα το lubuntu-, το joli os ειναι cloud. για να σου κλεψω το pc σου φτανει μονο να μαθω τους κωδικους σου, αυτο για μενα δεν ειναι πολυ σωστο.

το lubuntu εχει ενα καρο μαλακιες αμα θες να ασχοληθεις
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 May, 2014, 23:58:18
τωρα θα εχω το lubuntu. το εφερα στα μετρα μου.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 May, 2014, 00:45:06
(http://weknowmemes.com/wp-content/uploads/2012/05/scumbag-bill-gates.jpg)Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 May, 2014, 01:01:25
δε γινεται να μη δειχνει jpg.
οσο για τα mp4 δε ξερω, ο metfm πως το εκανε τοτε?
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 May, 2014, 01:04:48
εγω με τις φωτογραφιες δεν ειχα προβλημα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 May, 2014, 01:18:14
δε γινεται να εχει προβλημα με τις φωτο.κατι αλλο λεει αλλα που να καταλαβω.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 May, 2014, 01:40:37
απο το κινητο πρεπει να ειναι το προβλημα . γιατι εγω εστειλα φωτο και την ειδε
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 May, 2014, 01:41:58
με μια συνεδρια που καναμε λυθηκαν τα προβληματα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 May, 2014, 12:13:09
για να δεις τι υποστηριξη εχει το jolicloud. αμεση οτι ωρα την θες.ο αλλος μαθητης μου 7 μηνες συνεδριες εκανε.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 May, 2014, 23:35:27
το μονο θεμα που εχει μεινει ειναι οτι δεν μπορω να βαλω τονους στις λεξεις.στα ελληνικα φυσικα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 May, 2014, 23:51:40
δε γινεται με το κλασικο πληκτρο? καποια ρυθμιση θελει για να γινει
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 May, 2014, 23:55:18
και ακου το κουφο. αν επεξεργαστω ενα αρχειο εσωτερικα στον υπολογιστη μπαινουν οι τονοι. αν γραψω κειμενο στο ιντερνετ οχι :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 May, 2014, 23:57:26
εννοεις σε ενα κειμενογραφο γιατι η λεξη "αν επεξεργαστω ενα αρχειο εσωτερικα" εχει αλλο νοημα.

τοτε μπορει να φταιει ο περιηγητης ή το character encoding αυτου. για τσεκαρε τα αυτα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 May, 2014, 00:08:45
σε κειμενογραφω το κανει βαζει τονο. στο ιντερνετ οχι. δεν μου εχει ξανατυχει αυτο.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 May, 2014, 00:10:05
μόνο στον χρόμ το κάνει.στον μοζίλα όχι.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 10 May, 2014, 00:35:35
αφου ειναι μαλακια ο chrome
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 May, 2014, 00:37:49
ναι αυτο ειναι προβλημα του χρομ.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 10 May, 2014, 00:51:14
ανοιξε ενα τερματικο και γραψε

Code: [Select]
sudo apt-get --purge remove chromium-browser
 :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 May, 2014, 00:52:39
 :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:θα θελες
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 May, 2014, 00:53:21
τώρα με μοζίλα γραφω να δώ πόσο θα τον αντέξω
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 11 May, 2014, 12:01:41
ο firefox 29 μοιαζει πολυ με τον χρομιουμ. σε πολλα εκτος της ταχυτητας
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 11 May, 2014, 12:16:24
κολαει ο μοζιλα και δειτε τι μου προτεινει :hahaha: :hahaha: :hahaha:

(http://i.imgur.com/Mk8uhj8.png)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 May, 2014, 13:37:18
δε στο προτεινει ο firefox, στο προτεινει η σελιδα της google
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 11 May, 2014, 13:59:55
οι μικρογραφιες που εχει κατω στις καρτελες μου αρεσει.αλλα μονο 9 μπορει να ειναι?
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 13 May, 2014, 11:27:26
ανακαλυψα τον qupzilla browser που μαλλον βασιζεται σε παλαιοτερη εκδοση του μοζιλα,αλλα παει σφαιρα σε σχεση με τον μοζιλα 29. και επιπλεον μοιαζει με τον οπερα γιατι εχει την ταχεια κληση που με βολευει πολυ.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 13 May, 2014, 13:56:26
φοβερος ο qupzilla. παιζει τα βιντεο καλυτερα απο ολους. και στις σελιδες πεταει κυριολεκτικα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 13 May, 2014, 15:09:19
για να δω....
Title: Re: Linux
Post by: blades on 13 May, 2014, 15:15:51
δεν εχει sync. αρα στα σκουπιδια
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 13 May, 2014, 15:33:52
ειμαι πολυ ευχαριστημενος απο τα lubuntu. ειναι πολυ φιλικα στο χρηστη.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 13 May, 2014, 16:43:25
εμ τα ελεγα αλλα εσυ...εστειλες τον αλλον στη μαλακια :hihihi: :hihihi:
 
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 13 May, 2014, 16:45:28
to lubuntu ειναι πιο καινουργιο. και σιγα το προβλημα. οποτε θελει αλλαζει :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 13 May, 2014, 22:12:01
ο google chrome συμπεριφερεται πολύ καλύτερα από τον χρόμιουμ.το πληκτρολόγιο δουλεύει κανονικά και οι σελίδες φορτώνονται γρηγορότερα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 14 May, 2014, 11:55:02
λοιπον εχουμε και λεμε.

chromium εχει θεμα με το φορουμ, στα βιντεο του φορουμ κολαει πολυ, και θεμα με το πληκτρολογιο

google chrome  το ιδιο θεμα με το φορουμ αλλα το πληκτρολογιο συμπεριφερεται σωστα

firefox  αργει να φορτωσει τις σελιδες καποιες φορες. πολυ καλος στα βιντεο

qupzilla  φωρτονει τις σελιδες πολυ γρηγορα, δεν εμφανιζει καμια διαφημιση στις σελιδες και πεταει στα βιντεο. το μονο κουσουρι που του βρηκα ειναι οτι οταν επιλεγεις μια εικονα απο τον υπολογιστη δεν στην διχνει δεξια.τελεια συμπεριφορα στο φορουμ
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 15 May, 2014, 22:28:29
ωραια speed dial εχει ο firefox
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 16 May, 2014, 20:58:29
παντως μου κανει τρομερη εντυπωση να κολαει τοσο ευκολα ο προεπιλεγμενος περιηγητης. χωρις να εχω πειραξει τιποτα. οπως τον ειχε απο την μανα του. αμα εχω ειδικα ενα παραθυρο ανοιχτο και παω για δευτερο γινεται μαχη. περιμενω τουλαχιστον 10 δευτερολεπτα να ξεκολησει :hmm: :hmm:ο χρομ δεν κολαει ποτε και με 5 παραθυρα ακομα ανοιγμενα

ενδεικτικα με το που παταω το κουμπι να ξεκινησει ο firefox ανοιγει μετα απο  11 δευτερολεπτα :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

ο χρομ μετα απο 2 δευτερολεπτα
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 19 May, 2014, 14:28:12


ενδεικτικα με το που παταω το κουμπι να ξεκινησει ο firefox ανοιγει μετα απο  11 δευτερολεπτα :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

ο χρομ μετα απο 2 δευτερολεπτα


Εχει πολλα προσθετα γι'αυτο! ;)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 May, 2014, 22:55:43
δεν απενεργοποιουνται? να δουλευει χωρις τοσα προσθετα.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 May, 2014, 23:28:37
ειχαμε θεμα με το νετμπουκ . γιαυτο 2 μερες δεν μπηκα. επειδη δεν δουλευω το ασυρματο καθολου στο σπιτι δεν ειχα δει να δουλευει σωστα με τα lubuntu. και οταν πηγαμε επανω δεν συνδεοταν με τιποτα, εμφανιζε το δικτυο εβαζες τον κωδικο και τιποτα. ειμασταν στο κοσμος που εχει ελευθερο wi fi. πατουσα να συνδεθει τιποτα. ηρθαμε το απογευμα εδω εβαλα το ασυρματο τιποτα. εβαλα το wicl network manager και συνδεθηκε
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 May, 2014, 00:19:45
επισης δεν μπορουμε να μπουμε στο φορουμ με το ταπατακ. με wi fi οταν υπαρχει. μας λεει οτι απετυχε η συνδεση με το φορουμ και να επικοινωνησουμε με τον διαχειριστη :hehehe: :hehehe: :hehehe: του φορουμ
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 May, 2014, 00:34:09
πατα το μια πισω και προσπαθησε παλι.το κανει και σε εμενα αυτο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 May, 2014, 00:36:38
το εχω δοκιμασει δεν συνδεεται με τιποτα. ενω το απεναντι μπαινει αμεσως
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 May, 2014, 00:41:00
σε εμενα μπαινει κανονικα παντως. δες τις ρυθμισεις σου
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 May, 2014, 15:13:42
Eκανα απεγκατασταση και ξανα εγκατασταση και δουλευει το ρημαδι
 

Στάλθηκε από το LG-E430 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 May, 2014, 15:15:53
Τεστ


Σταλθηκε απο το ρημαδι μου

Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 May, 2014, 15:30:19
αυτη η πρακτικη της απεγκαταστασης και της ξανα εγκαταστασης δεν ειναι σωστη με την εννοια οτι αφου μπορεις να επεμβεις στα αρχεια συστηματος μπορει να διορθωθουν τα παντα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 May, 2014, 17:39:39
ουτε σωστο ειναι εκει που παιζει ξαφνικα να μην παιζει. εγω δεν το ενοχλησα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 May, 2014, 21:03:09
το openbox τι διαφορα εχει απο το lubuntu? αυτο που ανοιγει με μαυρη οθονη στην εκινηση.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 May, 2014, 21:05:29
το openbox τι διαφορα εχει απο το lubuntu? αυτο που ανοιγει με μαυρη οθονη στην εκινηση.
αχαϊρευτε αυτο δεν ειναι λειτουργικο αλλα window manager και καθετε αντι του nautilus.
τι αλλο θα ακουσω  X' X'
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 May, 2014, 21:11:34
στην εκινηση μου δινει 3 επιλογες lubuntu, lubuntu netbook , openbox . δεν κανεις για δασκαλος εσυ :hehehe: :hehehe: :hehehe: :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 May, 2014, 21:21:14
μα εισαι τελειως κουτος βρε Δημητρη? ή κανεις οτι δε καταλαβαινεις?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 May, 2014, 21:24:56
HELLOOOOOOOO
Window manager δεν ειναι το λειτουργικοοοοοοοοοοοο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 May, 2014, 21:26:33
ε αφου ετσι λεει εγω τι φταιω? η αρχικη οθονη αυτη ειναι. μου ζηταει κωδικο και πανω δεξια εχει ενα κουμπι που εχει αυτες τις επιλογες.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 May, 2014, 21:27:15
HELLOOOOOOOO
Window manager δεν ειναι το λειτουργικοοοοοοοοοοοο


ειπα εγω οτι ειναι το λειτουργικο?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 May, 2014, 21:40:58
παρε μερικα βιβλια για Linux να διαβαζεις και ασε τις θαλασσες φετος.
εχεις πολλα να μαθεις αχαϊρευτε :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 May, 2014, 21:50:19
δεν το ξερα να αφησω τα μπανια.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 May, 2014, 11:28:16
δοκιμαζω παλι το βοδι λινουξ . ελυσα το θεμα με το πληκτρολογιο που ειχε. με εντυπωσιαζει η εμφανιση του που ξεφευγει τελειως απο τα αλλα λινουξ. τα κουμπια ειναι το κατι αλλο.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 21 May, 2014, 11:58:48
οσο πας μου θυμιζεις το mafia  :hihihi: :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 21 May, 2014, 11:59:06
και που'σαι το βραδυ δοκιμασε και κανενα αλλο λειτουργικο :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 May, 2014, 18:13:00
θελω να μεινω σε αυτο. δεν εχω βρει ακομα πως να μπαινω στον σερβερ.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 21 May, 2014, 19:53:39
Code: [Select]
sudo apt-get install nautilus
με αυτη την εντολη θα μπει και ο ναυτιλος file manager ο οποιος ειναι αυτος που ξερεις και εχει επιλογη Connect to server.
Μόλις τον εγκαταστησεις θα τον βρεις στο Applications>Accesories
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 May, 2014, 21:48:51
(http://s5.postimg.org/v2bax4ewn/image.jpg) (http://postimage.org/)
photo sharing websites (http://postimage.org/)


 :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: οχι και σταματα να ρωτας.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 May, 2014, 22:28:07
(http://s5.postimg.org/ps6c5tunr/shot_2014_05_21_22_26_13.png) (http://postimage.org/)
imgurl (http://postimage.org/)

ειστε σιγουροι οτι θελετε να σκοτωσετε αυτο το παραθυρο? :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:

Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 May, 2014, 00:46:00
και αυτο στα ελληνικα το εβαλες μωρε?αμαν πια X' X'
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 May, 2014, 00:47:52
εχει μερικα στα αγγλικα ακομα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 May, 2014, 14:30:07
(http://s5.postimg.org/5h3ob0h2v/shot_2014_05_22_14_27_23.png) (http://postimage.org/)
image hosting no register (http://postimage.org/)

τελειο. αυτο δεν αλλαζεται. κλειδωσε. τα εικονιδια κατω στην μπαρα απαιχτα. το ρολοι -δεν το δειχνει η φωτο- αλαζει τα δευτερολεπτα σαν αληθινο. ο χρομ πεταει.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 May, 2014, 14:31:39
θα κανω και τεστ μπαταριας. τα lubuntu την καταβροχθισαν σε 37 λεπτα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 May, 2014, 16:59:08
θα κανω και τεστ μπαταριας. τα lubuntu την καταβροχθισαν σε 37 λεπτα.
ποσο καιρο το εχεις? και τι εκανες καθως ηταν στη μπαταρια?εβλεπες youtube? ή βιντεο και μουσικες?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 May, 2014, 16:59:43
(http://s5.postimg.org/5h3ob0h2v/shot_2014_05_22_14_27_23.png) (http://postimage.org/)
image hosting no register (http://postimage.org/)

τελειο. αυτο δεν αλλαζεται. κλειδωσε. τα εικονιδια κατω στην μπαρα απαιχτα. το ρολοι -δεν το δειχνει η φωτο- αλαζει τα δευτερολεπτα σαν αληθινο. ο χρομ πεταει.
ωραιο ειναι αν και προτιμω τα εικονιδια να ειναι επανω.αλλα περι κολοκυθοπιτας..........
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 23 May, 2014, 17:46:23
θα κανω και τεστ μπαταριας. τα lubuntu την καταβροχθισαν σε 37 λεπτα.
ποσο καιρο το εχεις? και τι εκανες καθως ηταν στη μπαταρια?εβλεπες youtube? ή βιντεο και μουσικες?

to φορουμ εβλεπα οχι βιντεο. με το βοδι κραταει μια ωρα ακριβως.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 23 May, 2014, 18:24:24
ποσο παλιο ειναι δεν απαντησες ομως
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 23 May, 2014, 23:11:20
ποσο παλιο ειναι δεν απαντησες ομως

4 χρονια το εχω.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 23 May, 2014, 23:21:42
οταν ανοιγω τον ναυτιλο μου ανοιγει αυτοματως 2 παραθυρα. ενα τελειως μπλε και ενα με τα αρχεια.

οταν θελω να το κλεισω το παραθυρο με τα αρχεια κλεινει και μενει αυτο το μπλε

(http://s5.postimg.org/da3iuh1tj/shot_2014_05_23_23_12_09.png) (http://postimage.org/)
windows screen capture (http://postimage.org/app.php)

το μπλε δεν κλεινει παρα μονο με δεξι κλικ που λεει βιαιο τερματισμο. ειναι σωστο αυτο?
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 May, 2014, 00:21:08
o google chrome 37 παιζει τα βιντεο του youtube στο νετμπουκ για πρωτη φορα χωρις να κολλαει
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 May, 2014, 00:31:45
βαλε μια screenshot
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 May, 2014, 21:56:13
κορυφαιο το bodhi linux. αυτο εχω να δηλωσω
Title: Re: Linux
Post by: blades on 27 May, 2014, 22:01:46
σωπααααααα
αμα στα λεει ο μαστερ.....
και ειναι κανονικο λειτουργικο οχι οπως το joli cloud
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 May, 2014, 22:02:57
εγω το παραδεχομαι το σωστο. και οτι καποιος ειναι σχετικος στον τομεα του. αφου δοκιμασω πρωτα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 Jun, 2014, 13:02:39
ενα πραγμα δεν εχω βρει ακομα στο bodhi. που ειναι τα προσφατα εγγραφα. στο διαχειριστη αρχειων δεν τα δειχνει.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 Jun, 2014, 00:03:28
κωστα μπορεις να μου πει πως λεγεται ο διαχειριστης αρχειων του jolicloud? ανοιξε το αρχειο και θα δεις πανω ενα κουμπι που λεει περι η about. πατα το και θα δεις το ονομα του διαχειριστη
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 Jun, 2014, 00:23:25
ανοιξε τα αρχεια εκει που εχεις τις φωτογραφιες σου. εχει μενου πανω . καπου λεει about.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 Jun, 2014, 00:30:11
ευχαριστω. ξεφτερι μου γινες :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 Jun, 2014, 15:22:57
εχει βγει bodhi 3,0. εγω εχω  2,4. πρεπει να ξανακανω εκ νεου εγκατασταση?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 10 Jun, 2014, 16:13:15
ειναι ακομα σε beta. και εμεις σε 2.4  ειμαστε.
λογικα υπαρχει απ'ευθειας αναβαθμιση αλλα θα δω το βραδυ πως γινεται
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 11 Jun, 2014, 02:26:55
gγια το elementary os τι γνωμη εχεις? μοιαζει πολυ με το jolicloud
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 Jun, 2014, 03:46:49
δε το εχω δοκιμασει.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 11 Jun, 2014, 11:27:51
δε το εχω δοκιμασει.

βαλτο να το βρει το πρωι η νατ :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 11 Jun, 2014, 15:40:06
αυτο που δεν με βολευει ακομα ειναι ο διαχειριστης αρχειων. ο ναυτιλος ανοιγει 2 παραθυρα με ενα κλικ. ο marlin εχει συνδεση στο σερβερ αλλα δεν εχει σελιδοδεικτες. ενας αλλος που ειναι πολυ γρηγορος ο pcmanfm εχει σελιδοδεικτες αλλα δεν εχει συνδεση στο σερβερ. θελω εναν που να εχει συνδεση στο σερβερ και να εχει σελιδοδεικτες.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 Jun, 2014, 17:47:07
θα το έχει κάπου, αμα το ψαξεις στο google θα το βρεις σιγουρα.
πιστευω για το enlightment και για το Bodhi οτι ειναι απο τα πιο παραμετροποιησημα λειτουργικα. απλα ειναι λιγο παραξενα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 11 Jun, 2014, 17:55:04
το bodhi ειναι πολυ καλο.τωρα που το εμαθα μπορει να δοκιμασω το elementary
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 Jun, 2014, 18:00:25
θα σου αλλάξω το όνομα σε "mafia"  :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 11 Jun, 2014, 18:13:10
βρες μου εναν διαχειριστη αρχειων που να εχει. 1. ftp 2. σελιδοσεικτες. εχω ψαξει πολυ και κανενας δε με βολευει.
θα σου αλλάξω το όνομα σε "mafia"  :hahaha: :hahaha:

να μην μου μαθαινες το unebootin :hahaha: :hahaha: :hahaha: to synaptic μιλαμε τα εχει δει ολα :hahaha: :hahaha: :hahaha: φοβερο εργαλειο παντως.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 Jun, 2014, 19:35:17
κοιτα,
πιστευω οτι εχει ολες τις διευκολυνσεις το Bodhi αλλα δε φαίνονται με την πρώτη ματιά. πχ για να κάνω ένα παράθυρο να πηγαίνει κάτω απο το άλλο, έψαξα στο google και έκανα καμια 10αρια κλικς στα μενου. αυτο που ειναι τοσο απλο κι ομως πηρε αρκετη ενεργεια(λεμε τωρα). πως το βρηκα? εψαξα στο google, το bodhi εχει ενα φοβερο forum με ολα τα προβληματα απαντημενα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 Jun, 2014, 19:35:37
αυτο που δεν εχω ασχοληθει ειναι το πως γινεται η αναβαθμιση απο 2.4 σε 3
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 Jun, 2014, 19:37:16
απο ότι λένε εδώ στις 2 Αυγούστου θα γίνει stable η 3.0 έκδοση
http://jeffhoogland.blogspot.gr/2014/04/bodhi-linux-300-beta-release.html (http://jeffhoogland.blogspot.gr/2014/04/bodhi-linux-300-beta-release.html)

υπομονη
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 Jun, 2014, 19:44:50
απο οτι καταλαβα απο εδω (http://jeffhoogland.blogspot.gr/2011/12/bodhi-linux-release-schedule.html) η αναβαθμιση γινεται απο αυτόματα με ένα
Code: [Select]
sudo apt-get dist-upgrade ή κάπως έτσι, θα το δούμε οταν θα έρθει η ώρα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 11 Jun, 2014, 21:14:36
απο ότι λένε εδώ στις 2 Αυγούστου θα γίνει stable η 3.0 έκδοση
http://jeffhoogland.blogspot.gr/2014/04/bodhi-linux-300-beta-release.html (http://jeffhoogland.blogspot.gr/2014/04/bodhi-linux-300-beta-release.html)

υπομονη


δεν με απασχολει αυτο. δουλευει πολυ καλα. αλλα δεν βολευομαι τα αρχεια. πχ εβαλα τον διαχειριστη dolphin. τα κανει ολα σωστα αλλα δεν βρισκει την φωτογραφικη μηχανη που οι αλλοι ολοι τη βρισκουν. δεν εχω καταληξει ακομα σε διαχειριστη αρχειων.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 11 Jun, 2014, 21:21:47
 αυτο ειναι το κακο με τις πολλες επιλογες :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 11 Jun, 2014, 23:53:30
ο διαχειριστης που τα ικανοποιει ολα -τουλαχιστον αυτα που θελω εγω εινα ο caja. μοιαζει πολυ με αυτον που ειχε το jolcloud
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jun, 2014, 00:07:16
ωραια, να το δοκιμασω στο γνωστο pc δοκιμων :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jun, 2014, 00:09:27
και ειναι στα ελληνικα :hehehe: :hehehe: :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jun, 2014, 17:52:10
ενα ευχαριστο απογευμα με debian-mate σημερα. ολοιοδιο με το jolicloud
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Jun, 2014, 18:38:23
bodhi και ξερο ψωμι.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jun, 2014, 19:41:36
46 λεπτά άντεξε το debian-mate :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Jun, 2014, 19:42:23
πραγματικα το Bodhi ειναι σουπερ. αν δε βαριομουν να κατσω να μαθω μερικα πραγματα θα το εβαζα και εγω στο pc μου
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 13 Jun, 2014, 11:40:29
ειναι κορυφαιο το bodhi. μοναδικη εμφανιση και ταχυτητα.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 26 Jul, 2014, 01:43:27
ο google chrome 37 μου βγαζει 2 λευκες γραμμες στο φορουμ. κατα τα αλλα πεταει

(http://s5.postimg.org/70y2ni3xz/shot_2014_07_26_01_41_16.png) (http://postimage.org/)
print screen windows 7 (http://postimage.org/app.php)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 26 Jul, 2014, 23:18:13
βάλε firefox ;) :)
είναι ασύμβατος ο chrome με το φορουμ σε πολλά θέματα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 Sep, 2014, 22:10:07
ανοιγω την κεντρικη σελιδα του bodhi και βλεπω αυτο

(http://s5.postimg.org/5bxrh1alz/bodhi.png) (http://postimage.org/)
image hosting free no registration (http://postimage.org/)

παταω το λινκ στο κοκκινο τετραγωνο

http://jeffhoogland.blogspot.no/2014/09/stepping-down-from-bodhi-linux-lead.html (http://jeffhoogland.blogspot.no/2014/09/stepping-down-from-bodhi-linux-lead.html)

δεν θα εχει αλλη υποστηριξη η διαβαζω λαθος? παλι λειτουργικο θα αλλαζω? και το εχω βολευτει παρα πολυ
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 Sep, 2014, 23:56:36
όντως. κρίμα.
κρίμα γιατί ήταν ένα πολύ καλό έργο. και μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξεις λειτουργικό, έχει μερικά ακόμα ελαφριά
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Sep, 2014, 00:00:02
ειχα βρει ενα που εμοιαζε πολυ στο jolicloud . αλλα δεν το θυμαμαι ποιο ηταν
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Sep, 2014, 07:54:47
Enlighment?  :α δω και θα σου πω ελαφριές διανομες

sent from my Huawei P6
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Sep, 2014, 13:37:09
δεν θα το αλλαξω ακομα, μεχρι τον απλριλιο του 15 εχουμε ακομα. αλλα εσυ οταν βρεις χρονο και ψαξεις πες μου.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Sep, 2014, 18:12:56
διαβαζω σημερα στην σελιδα του bodhi, οτι βρηκαν λυση. μαλλον θα αναλαβουν αλλοι την συνεχιση του εργου αυτου. ευτυχως γιατι ειναι παρα πολυ καλο.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Sep, 2014, 18:20:47
Συνήθως έτσι γίνεται, ωραια

sent from my Huawei P6

Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Nov, 2014, 13:26:08
http://forums.bodhilinux.com/index.php?%2Ftopic%2F11186-stepping-up-for-bodhi%2F (http://forums.bodhilinux.com/index.php?%2Ftopic%2F11186-stepping-up-for-bodhi%2F)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 Nov, 2014, 18:22:36
για πες με λιγα λογια τι λεει ο ποιητης?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Nov, 2014, 19:26:41
λεει οτι θα συνεχιστεί το έργο Bodhi Linux
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Nov, 2014, 19:27:26
ετσι ειναι το ανοιχτο λογισμικο.δεν ανηκει σε κανεναν και οποιος σταματαει καποιος αλλος αναλαμβανει
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 Nov, 2014, 19:30:21
αυτο ειναι πολυ καλο. και το βλεπω και στην πραξη. 6 μηνες με bodhi linux , και ουτε ενα προβλημα.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 Dec, 2014, 13:39:10
σαββατοκύριακο point linux. το περιββαλον mate μου αρεσει πολυ και ειναι το μοναδικο που μου ελειπε στο bodhi linux που το θεωρω κορυφαιο σε αισθητικη
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 Dec, 2014, 14:46:00
το bodhi δεν εχει mate περιβαλλον αλλα enlightment
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 Dec, 2014, 14:51:42
ναι αλλα το enlightment  δεν εχει καλο διαχειριστη αρχειων. πρεπει να βαλεις αλλον και ολοι εχουν κουσουρια.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 Dec, 2014, 15:42:50
α καταλαβα,εβαλες το mate στο bodhi
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 Dec, 2014, 15:46:15
λαθος :hahaha: :hahaha: :hahaha: δοκιμαζω το point linux. to mate δεν μπαινει στο bodhi.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 Dec, 2014, 19:36:39
βραδια ubuntu-mate σημερα. παρατηρησα οτι στις διανομες που εχουν το περιβαλλον mate ο χρομ κολλαει πολυ. και το περιβαλλον mate ειναι αυτο που ειναι τουλαχιστον για μενα το πιο πρακτικο.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 Dec, 2014, 23:14:24
συμπερασματικα μπορω να πω οτι ολες οι διανομες τυπου ματε οσες δοκιμασα εχουν θεματα.

demian-mate. τεραστιο θεμα με τους κωδικους. σου ζηταει κατα την εγκατασταση 2 κωδικους εναν root και εναν για τον υπολογιστη. οταν εκανα εγκατασταση δεν μπορουσα να βγαλω ακρη. φυσικα το παρατησα -κολαγε και ο χρομ.

point-linux .  τα ιδια κοληματα με το παραπανω αλλα με κωδικους δεν ειχε θεμα.

elementery-os  πολυ αργο και αρκετα κολληματα.

ubuntu-mate  εδω εχει λιγοτερα κοληματα ΑΛΛΑ υπαρχουν μεγαλες δυσκολιες αν θες με το unetbootin να το αλλαξεις. σου ζηταει 100 φορες τον κωδικο σου. και μετα στην επανεκινηση δεν φορτωνει απο τα bios. πηγα στο διπλα υπολογιστη που εχει windows και εκανα το ιδιο με το unetbootin των windows και εγινε μια χαρα.

συμπερασματικα bodhi linux . ειναι πολυ γρηγορο στην εγκατασταση και ο χρομ πεταει. αν ειχα και τον διαχειριστη αρχειων caja που ειναι ο καλυτερος θα ηταν το ιδεωδες. ηδη εχω κανει σχετικο ερωτημα στο φορουμ τους.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Dec, 2014, 23:31:16
καλα το οτι δε ξερεις να χειρηστεις καποια πραγματα ή δεν τα εχεις συνηθησει δε σημαινει οτι ειναι κακα.
δε μπορεις να πεις ενα λειτουργικο κακο επειδη σου ζηταει κωδικους
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 Dec, 2014, 23:37:28
ενταξει μετα απο τοσο καιρο τα βασικα τα εχω μαθει. στο bodhi δεν υπαρχει ποτε προβλημα. δεν ειπα οτι ειναι "κακα" εχουν καποια θεματα. θεμα με τους κωδικους οπως προειπα ειχε μονο το debian-mate. και ξεχασα να πω οτι στην ετοιμη εγκατασταση τους δεν επαιζε τα βιντεο youtube . ενω το bodhi τα παιζει κανονικα αμεσως. οπως και επισης το φορουμ με τα παραπανω λειτουργικα κολουσε πολυ με χρομ. στο bodhi δεν εχει προβλημα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Dec, 2014, 23:40:24
ενταξει μετα απο τοσο καιρο τα βασικα τα εχω μαθει. στο bodhi δεν υπαρχει ποτε προβλημα. δεν ειπα οτι ειναι "κακα" εχουν καποια θεματα. θεμα με τους κωδικους οπως προειπα ειχε μονο το debian-mate. και ξεχασα να πω οτι στην ετοιμη εγκατασταση τους δεν επαιζε τα βιντεο youtube . ενω το bodhi τα παιζει κανονικα αμεσως. οπως και επισης το φορουμ με τα παραπανω λειτουργικα κολουσε πολυ με χρομ. στο bodhi δεν εχει προβλημα.

δεν επαιζε βιντεο στην ετοιμη εγκατασταση. κανενας υπολογιστης δε παιζει βιντεο, ολοι χρειαζονται το ΦΛΑΣ.
απλα το bodhi ειναι ευκολο και τα εχει ολα ετοιμα για τεμπεληδες γιαυτο σου αρεσει :hahaha: :hahaha: :hahaha: χαχαχα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Dec, 2014, 23:42:02
γενικα να ξερεις ολα θελουν λιγο πολυ ψαξιμο, εγω αν εμπαινα στη διαδικασια να δοκιμασω διανομες θα σπαταλούσα τουλάχιστον 1 μήνα με την κάθε μια για ψαξιμο. βεβαια τα βαριεμαι,εχω αλλα να κανω και εχω καταληξει οτι εχω την καλυτερη διανομη και δε κοιταζω αλλου
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 Dec, 2014, 23:43:51
οχι το bodhi δεν αλλαζεται. βασικα δεν επρεπε να μαθω το unetbootin :hehehe: :hehehe: :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 Dec, 2014, 13:00:15
δινοντας μια μια τις εντολες εβαλα τον caja. το βαζω εδω για να το εχουμε

sudo add-apt-repository "deb http://packages.mate-desktop.org/repo/ubuntu (http://packages.mate-desktop.org/repo/ubuntu) $(lsb_release -cs) main"
sudo apt-get update
sudo apt-get install mate-archive-keyring
sudo apt-get update
sudo apt-get install mate-core
sudo apt-get install mate-desktop-environment

ετσι εχω ολα τα καλουδια του mate και την γρηγοραδα του bodhi. καλα διαχειριστης αρχειων σαν τον caja δεν εχει.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 Dec, 2014, 13:14:50
(http://s5.postimg.org/4yktnt0qf/caja.png) (http://postimage.org/)
image ru (http://postimage.org/)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 Dec, 2014, 13:16:57
(http://s5.postimg.org/z3ec6ac53/shot_2014_12_21_13_15_32.jpg) (http://postimage.org/)
upload a picture (http://postimage.org/)

αυτος ειναι ο ιδεωδης συνδιασμος bodhi chrome caja
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 Dec, 2014, 13:35:29
τους ξεστραβωσα και εκει :hehehe: :hehehe: :hehehe: :hehehe:

http://forums.bodhilinux.com/index.php?/topic/11623-bodhi-and-caja/page__gopid__87690#entry87690 (http://forums.bodhilinux.com/index.php?/topic/11623-bodhi-and-caja/page__gopid__87690#entry87690)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 Dec, 2014, 20:09:48
(http://s5.postimg.org/ogyb63853/image.png) (http://postimage.org/)
image hosting 30 mb (http://postimage.org/)

οχι και σταμάτα να ρωτάς :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: StavRos on 23 Dec, 2014, 12:46:18
χαχαχαχαχα
οτι να ναι X'
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 23 Dec, 2014, 17:44:00
(http://s5.postimg.org/x6ve6xpmf/shot_2014_12_23_17_40_23.jpg) (http://postimage.org/)
image upload (http://postimage.org/)

 :hahaha: :hahaha: :hahaha:ειστε βεβαιοι οτι θελετε να σκοτωσετε αυτο το παραθυρο.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 23 Dec, 2014, 21:38:21
η μεταφραση στο Linux ειναι αηδια, ημουν στην ομαδα μεταφρασης και οταν ειδα(αυτες τις μαλακιες που βλεπετε) τα παρατησα και εφυγα. Η γνωμη μου ειναι οτι δεν πρεπει να γινονται μεταφρασεις στα λειτουργικα
Title: Re: Linux
Post by: StavRos on 24 Dec, 2014, 10:07:42
ε ναι


παντα χρησιμοποιω τα αγγλικα στα λειτουργικα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 17 Feb, 2015, 11:41:41
βγηκε η εκδοση bodhi 3.0.0!!! αυριο που θα ηρεμησω καιρικα θα την εγκαταστησω
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Feb, 2015, 13:23:49
η καινουργια εκδοση του bodhi δυστηχως με απογοητευσε. πολλα κολληματα. καμια σχεση με την εκδοση 2.4
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 Feb, 2015, 21:30:41
το νεο λειτουργικο του νετμπουκ μου ειναι το Peppermint - The Linux Desktop OS. δοκιμασα αρκετα τις προηγουμενες ημερες και αυτο παει πολυ καλα χωρις κοληματα. δυστηχως το bodhi 3.0 δεν μου κανει. απο οτι ειδα στο φορουμ τους κι αλλοι εχουν προβληματα. και το κακο ειναι οτι την εκδοση 2.4 την απεσυραν. μπορω να την κατεβασω αλλα δεν εχει υποστηριξη και δεν μπορω να βαλω τιποτα αλλο. μαλλον βιαστηκανε αυτοι.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Feb, 2015, 17:19:22
λοιπον μετα απο αρκετες δοκιμες το pepermint δεν μου κανει. παρουσιαζει καποια περιεργα κοληματα. μια φορα δεν ανοιγε καθολου, αλλες φορες χανοταν η επιφανεια εργασιας. παρολα αυτα ειναι πολυ γρηγορο. κατεληξα στο point linux που το βελτιωσαν πολυ και εκει θα μεινω. εχει το περιβαλλον εργασιας ματε που για εμενα ειναι το πιο καλο στα linux. φυσικα με τον περιηγητη αρχειων caja που ειναι ο καλυτερος .
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Feb, 2015, 17:21:54
και μια screenshot

(http://s5.postimg.org/qk5p8abcn/Screenshot.png) (http://postimage.org/)
online photo storage (http://postimage.org/)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 03 Mar, 2015, 14:54:16
χαχαχα καλό κάνουν οι δοκιμές, αν και πιστεύω οτι κάτι δε κάνεις καλά και γίνονται κολλήματα :)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 04 Mar, 2015, 19:58:17
χα χα αυτο το unetbootin δεν επρεπε να το μαθω .
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 Mar, 2015, 14:50:11
βρηκα πριν 2 εβδομαδες ενα usb στο δρομο. ειχε μεσα 1,2 gb τραγουδια. με την ευκαιρια αποθηκευσα εκει ολες τις φωτο απο το νετμπουκ και δοκιμασα μερικες διανομες linux. :hehehe: :hehehe: :hehehe:

αυτη που δενει καλυτερα στο νετμπουκ το δικο μου ειναι το point linux. δουλευουν χωρις καμια αλλη ρυθμιση ολα τα κουμπια του. πχ η φωτεινοτητα οθονης και η αυξομειωση ηχου. πχ στο ubuntu-mate δεν δουλευει η αυξομειωση της φωτεινοτητας.
ενα αλλο εκπληκτικα γρηγορο ειναι το porteus .αλλα δουλευει σαν το puppy και δεν μπορεις να το κανεις εγκατασταση.παντως καλυτερο περιβαλλον εργασιας απο το mate δεν υπαρχει.  αν ποτε παρω πιο καλο νετμπουκ θα βαλω με την μια ubuntu-mate. που ειναι λιγο βαρυτερο για το νετμπουκ. παντως το νετμπουκ ειναι σκυλι. μπορει να εχει αλλαξει και 50 λειτουργικα ως τωρα :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 23 Mar, 2015, 08:39:27
Και ελεγες για εμενα οτι αλαζω σαν τα πουκαμισα τα λειτουργικα!  :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 23 Mar, 2015, 11:48:02
χα χα. τοτε δεν ηξερα. εχω κατασταλαξει στο περιββαλον εργασιας mate. αυτο δεν αλλαζει. απλα δοκιμαζω ολες τις διανομες που εχουν mate.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 24 Mar, 2015, 17:38:15
η επομενη εκδοση του cumulus θα δουλευει στα linux. blades για διαβασε εσυ που ξερεις καλυτερα εδω

http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=12860 (http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=12860)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 24 Mar, 2015, 22:20:09
blades διαβασε και αυτο

http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=12908 (http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=12908)

δεν πολυκαταλαβα τι εννοει.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 26 Mar, 2015, 22:38:43
blades διαβασε και αυτο

http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=12908 (http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=12908)

δεν πολυκαταλαβα τι εννοει.
αυτο το λινκ μου δειχνει οτι πρεπει να συνδεθω ως χρηστης στο website
Title: Re: Linux
Post by: blades on 26 Mar, 2015, 22:39:24
η επομενη εκδοση του cumulus θα δουλευει στα linux. blades για διαβασε εσυ που ξερεις καλυτερα εδω

http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=12860 (http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=12860)
θα το διαβασω αυριο να δουμε. τωρα μου εχουν βγει τα ματια με τοσο κομπιουτερ σημερα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 26 Mar, 2015, 22:58:27
η επομενη εκδοση του cumulus θα δουλευει στα linux. blades για διαβασε εσυ που ξερεις καλυτερα εδω

http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=12860 (http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=12860)
θα το διαβασω αυριο να δουμε. τωρα μου εχουν βγει τα ματια με τοσο κομπιουτερ σημερα

τοσο facebook πια :hehehe: :hehehe: :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Mar, 2015, 22:47:51
blades διαβασε και αυτο

http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=12908 (http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=12908)

δεν πολυκαταλαβα τι εννοει.
αυτο το λινκ μου δειχνει οτι πρεπει να συνδεθω ως χρηστης στο website

ειναι κρυφη ενοτητα.  :hehehe: :hehehe: :hehehe: απλα επειδη τους ειπα οτι θα το δοκιμασω με βαλαν μεσα. να σου στειλω με email την δοκιμαστικη εκδοση , αν εχεις χρονο να δοκιμασεις. παντως απ οτι διαβαζω με το rusberry καποιος καταφερε να το δουλεψει.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Mar, 2015, 21:31:10
πες τους να με βαλουν στην ενοτητα να μπορω να διαβασω. blades μολις γραφτηκα. θα μπορεσω να ριξω μια ματια απο την Τρίτη και μετά
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Mar, 2015, 21:44:25
μπες εδω και πες τους να σε βαλουν.σε αυτο το θεμα ζητας να δοκιμασεις εθελοντικα την νεα εκδοση. αυτο το θεμα πρεπει να το βλεπεις

http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=12860&start=15 (http://sandaysoft.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=12860&start=15)

εμενα τα αγγλικα μου δεν ειναι πολυ καλα.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 Apr, 2015, 10:59:59
https://www.youtube.com/watch?v=aCr6uY1YoM0 (https://www.youtube.com/watch?v=aCr6uY1YoM0)

με το ubuntu mate, το νετμπουκ ανοιγει μολις σε 38 δευτερολεπτα χρονομετρημενα!!  αλλαζωντας την προκαθορισμενη γραμματοσειρα των ubuntu σε freeserif και μειονωντας το μεγεθος των γραμματων απο 13 σε 11 , δεν κολλαει καθολου το νετμπουκ. ολα πανε τελεια ως τωρα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 Apr, 2015, 14:53:34
θεωρω οτι ειναι αργο για δισκο ssd.
21" με δίσκο ssd εδω

https://www.youtube.com/watch?v=NRpAv716nhw (https://www.youtube.com/watch?v=NRpAv716nhw)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 Apr, 2015, 16:18:31
ισως επειδη εσυ εχεις τα 12.04. τα ubuntu mate, ειναι 14.04. ειναι ενα κλικ λιγο πιο αργα στο νετμπουκ , αλλα εσωτερικα ο υπολογιστης λειτουργει τελεια.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 Apr, 2015, 19:57:22
μαλλον ναι
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 Apr, 2015, 14:15:23
http://simplicitylinux.org/ (http://simplicitylinux.org/)

αυτο  δεν το ηξερα. μονο 460μβ να κατεβασω και με προεπιλογη τον google chrome. αυτο θα δοκιμαστει
Title: Re: Linux
Post by: blades on 19 Apr, 2015, 08:18:39
http://simplicitylinux.org/ (http://simplicitylinux.org/)

αυτο  δεν το ηξερα. μονο 460μβ να κατεβασω και με προεπιλογη τον google chrome. αυτο θα δοκιμαστει
με τόσες δοκιμές θα χαλασει ο δίσκος ;)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Apr, 2015, 12:14:19
μπα. ubuntu mate και ξερο ψωμι.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 20 Apr, 2015, 15:06:52
μπα. ubuntu mate και ξερο ψωμι.
Για το Notebook της Στελλας θα κανει;
Acer Aspire One 250D 10.1
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 Apr, 2015, 15:37:27
ναι.το δικο μου το hp ειναι πιο κατωτερο. τι σκληρο εχεις; τι μνημη;
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Apr, 2015, 18:26:03
μπα. ubuntu mate και ξερο ψωμι.
Για το Notebook της Στελλας θα κανει;
Acer Aspire One 250D 10.1
ο καλύτερος και σωστότερος τρόπος είναι να γράψεις ένα live cd,να φορτώσεις απο εκεί και να δεις αν παίζει σωστά, αν παίζει σωστά τότε αποφασίζεις αν θα κάνεις εγκατάσταση
Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Apr, 2015, 18:29:18
αλλα θα παίζει σωστά, εφοσον παιζει στη μπακατελα του MetFM :hehehe: :hahaha:
εχει βαλει ubuntu στη μπακατελα και στο καλο εχει τα ψωφο vindoz X' αλλα και παλι νομιζω τωρα η μπακατελα ειναι πιο γρηγορρη απο το αλλο pc
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 Apr, 2015, 18:57:03
 στο "καλο" ειναι αλλος χειριστης . εκεινο δεν κολλαει παραδοξως ποτε. με φαρμες μουσικη συνεχεια το σταθμο και την καμερα συνεχεια. σκυλι ειναι το ατιμο
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 21 Apr, 2015, 00:49:10
Διατριβή πάνω στα Mate λέμε.  :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 Apr, 2015, 00:51:17
εμ τι νομιζες. δεν χαζολογαω στα facebook :hehehe: :hehehe: :hehehe: εγω. το ιντερνετ ειναι τρομερο σχολειο. διαβαζεις οποτε θελεις οσο θελεις οτι θελεις και μαθαινεις.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 21 Apr, 2015, 23:10:37
σε λιγο θα αναβαθμίζουμε πυρήνα χωρίς reboot,
απο την αρχή του το Linux δε χρειαζόταν reboot για το 95% των αναβαθμίσεων εκτός του πυρήνα,
τώρα θα είναι γεγονός οτι θα αναβαθμίζουμε ΚΑΙ πυρηνα χωρίς reboot.
θεωρητικα δηλαδη ένας υπολογιστης με linux δε θα χρειαστεί ποτέ reboot
Title: Re: Linux
Post by: blades on 21 Apr, 2015, 23:11:55
εμας τους απλους χρηστες με τα desktops ομως δε μας επιρρεαζει και τοσο αυτο, εκει που θα φανει η διαφορα ειναι στους servers, αντι για καθε 4-5 μηνες reboot τώρα ποτέ  :)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 21 Apr, 2015, 23:13:18
http://www.omgubuntu.co.uk/2015/04/linux-kernel-4-0-new-features (http://www.omgubuntu.co.uk/2015/04/linux-kernel-4-0-new-features)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 Apr, 2015, 10:06:43
Το UbuntuMATE ειναι ένα fork του gnome2, το οποίο gnome2 υπάρχει στην εγκατάσταση μου και λέγεται gnome classic.
Καλό είναι αλλά χρησιμοποιώ το gnome3 μιας και το σηκώνει ο υπολογιστής μου. Εδω παρακατω ειναι screenshots απο το gnome classic. Η πρώτη εικόνα είναι η σύνδεση στο λογαριασμό μου που ρωτάει σε ποιό περιβάλλον θέλω να μπω, εκεί επιλέγω gnome
*fork σημαίνει αυτό http://en.wikipedia.org/wiki/Fork_%28software_development%29 (http://en.wikipedia.org/wiki/Fork_%28software_development%29)

(http://i.imgur.com/omtK4kR.jpg)

(http://i.imgur.com/x87zvdM.jpg)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 Apr, 2015, 10:09:23
η αλήθεια ειναι οτι το UbuntuMATE μου φάνηκε ταχύτατο παρόλο που έτρεχε μέσω usb, ίσως πιο γρήγορο και απο το εγκατεστημένο λειτουργικό στο pc μου που τρέχει και σε ssd, αλλα ειπαμε, με αυτα τα χαρακτηριστικα 
Code: [Select]
Intel Core i3 CPU M 370 2.40GHz ‖ RAM 5703 MiB δε βάζω UbuntuMATE
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 Apr, 2015, 17:44:42
θελεις να πεις οτι τα χαρακτηριστικα του υπολογιστη σου ειναι ανωτερα γιαυτο δεν το βαζεις; παντως μια διανομη που δοκιμασα στο νετμπουκ που λεγοταν ubuntu gnome κολαγε αρκετα. με το ubuntu mate παει ρολοι.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 Apr, 2015, 19:10:41
ναι ειναι ανωτερα, θελω να εχω κάποια fx που το mate δεν παρουσιάζει, αλλιώς είναι ένα πολύ γρήγορο περιβάλλον
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 24 Apr, 2015, 00:05:53
ελα και 2 βιντεακια τωρα που εμαθα να παιρνω βιντεο την οθονη :hehehe: :hehehe: :hehehe:

https://www.youtube.com/watch?v=4eAIdYdhOrc (https://www.youtube.com/watch?v=4eAIdYdhOrc)

https://www.youtube.com/watch?v=hBJHUbqiBWc (https://www.youtube.com/watch?v=hBJHUbqiBWc)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 24 Apr, 2015, 06:53:14
ωχ εμαθε να κανει βιντεο την οθονη, την πατησαμε :) :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 24 Apr, 2015, 22:48:32
https://ubuntu-mate.org/vivid/

ubuntu mate 15.04
Title: Re: Linux
Post by: blades on 24 Apr, 2015, 23:16:33
καλοτάξιδο :)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Apr, 2015, 14:46:45
την δευτερα θα βαλω linux σε μια γειτονισα. εχει το ιδιο νετμπουκ με μενα. κολλαει συνεχεια με τα windows. θα βαλω τα point linux που ειναι ιδια με το mate λιγο πιο ελαφρια ομως. θα γινουν και τα σχετικα μαθηματα εκμαθησης.
επισης στην θεσσαλονικη οταν κατεβουμε θα βαλω τα mate σε εναν καλο φιλο που εχουμε εκει.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 25 Apr, 2015, 16:45:49
συγχαρητήρια
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Apr, 2015, 21:52:57
πρωτο ποστ με τα ubuntu mate 15.04   . φυσικα τα πανε περιφημα.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Apr, 2015, 17:08:56
(http://s5.postimg.org/f0qgsjpfb/plank.png) (http://postimage.org/)
photo hosting (http://postimage.org/)


Plank βλακωδως απλό :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: το εχουν προεγκατεστημενο τα ubuntu mate 15.04.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 May, 2015, 22:40:19
4ο 3ωρο μαθημα σημερα. εξηγησα στην μαθητρια την χρηση των φακελων. μια πρωτη προσεγγιση στο θεμα αυτο.κατι που σε εμας ειναι τοσο ευκολο και απλο, αντε να το εξηγησεις σε καποιον "καποιας" ηλικιας. παντως ειναι πολυ ευχαριστημενη με τα linux. αυτο εχει σημασια
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 16 Oct, 2015, 23:25:50
καθως χειμωνιαζει και κλεινομαστε μεσα ευκαιρια για τσεκαρισμα νεων διανομων :hehehe: :hehehe: linux. το pepperemint 6 ειναι παρα πολυ και γρηγορο μια μικρα λαπτοπ και νετμπουκ. η εκδοση 5 που ειχα δοκιμασει ειχε πολλα περιεργα κολληματα , αλλα αυτο μεχρι στιγμης παει περιφημα. εχει προεπιλογη τον chromium αλλα μπορεις μεσω τερματικου να βαλεις google chrome. τωρα θα μου πεις το ιδιο δεν ειναι; ο chromium κανει 5 δευτερολεπτα να ξεκινησει ο chrome ξεκινα αμεσως, που για μενα τουλαχιστον ειναι πολυ σημαντικο. θα δειξει αν βγαλει κολληματα . παντως ειμαι εντυπωσιασμενος με την ταχυτητα του. βεβαια ως εμφανιση το περιβαλλον mate  δεν υπαρχει αλλο πιο ωραιο.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Oct, 2015, 22:34:45
3 ωρες ειχα σημερα το απογευμα την μαθητρια των linux. ο βασιλης την εχει δει. παραπονιεται οτι παταω τα κουμπια πολυ γρηγορα και δεν προλαβαινει :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: το τετραδιο της εχει παρει φωτια :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 Oct, 2015, 16:35:32
με το βούρδουλα με το βούρδουλα :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: weatherlover on 22 Oct, 2015, 20:37:16
Δεν θελει βουρδουλα,σιδεροβεργα θελει
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 Oct, 2015, 21:49:32
γιατι βασιλη; :hehehe: :hehehe: :hehehe: :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 Oct, 2015, 22:55:25
παμε σε ubuntu mate 15.10

(http://s5.postimg.org/3seuwt3av/anabau.png) (http://postimage.org/)


Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 23 Oct, 2015, 00:45:46
ετοιμοι ειμαστε. ολα λειτουργουν στην εντελεια

(http://s5.postimg.org/70jc9upkn/mate15_10.png) (http://postimage.org/)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Oct, 2015, 14:07:59
blades απο αυτους που εβαλες linux , ειχες ποτε κανενα προβλημα; την εγκατασταση πηγαινες στο σπιτι αυτου , η επαιρνες τον υπολογιστη στο σπιτι σου;
Title: Re: Linux
Post by: blades on 25 Oct, 2015, 17:00:09
blades απο αυτους που εβαλες linux , ειχες ποτε κανενα προβλημα; την εγκατασταση πηγαινες στο σπιτι αυτου , η επαιρνες τον υπολογιστη στο σπιτι σου;
μονο μια φορα ειχα προβλημα με το dualboot, το προβλημα ειναι με τα windows 8 και πανω. το προβλημα αυτο το λυνω με τον εξης τροπο, δε λεω οτι υπαρχει αυτη η λυση :hehehe: λεω ή το ένα ή το αλλο.

κατα τα αλλα κανενα προβλημα, εδω μαλιστα εχω κανει 3-4 εγκαταστασεις ubuntu
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 27 Oct, 2015, 18:54:58
Πηρα νεο σκληρο για το Notebook της κυρας μου και καιω φλασακι να πεταξω τα Mate να δω πως θα πάνε!
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 27 Oct, 2015, 20:53:57
Ολα ετοιμα αλλα δεν μπορω να πω οτι ειναι πολυ γρηγορο, ωρες-ωρες κολαει.

(http://s4.postimg.org/un2emxn0d/Screenshot.png)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Oct, 2015, 21:03:17
το νετμπουκ τι μαρκα ειναι;
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 27 Oct, 2015, 21:03:53
Acer Aspire One D250E
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Oct, 2015, 21:18:27
θα μπορουσες να δοκιμασεις τα lubuntu.που κολλανε ακριβως; στο ιντερνετ ; εσωερικα στον υπολογιστη; εδω στο δικο μου που ειναι 8 χρονων δουλευουν τελεια.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 27 Oct, 2015, 21:22:35
Σε ολο το φάσμα των εργασιών, κλαψ! :sad2:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Oct, 2015, 21:30:43
αρα δεν τα σηκωνει. αλλα περιεργο. με καινουργιο σκληρο κιολας. εγω που τουχω βγαλει τα ματια στα λειτουργικα :hehehe: :hehehe: θηριο ειναι. εχουν και τα windows η μονο με τα linux το εχεις;
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 27 Oct, 2015, 21:52:03
Μονο Linux στεγνο και καθαρο. Και εχω και 2GB Ram.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Oct, 2015, 21:57:11
αν δεν βαριεσαι δοκιμασε και τα lubuntu. υπαρχει και μια διανομη το easypeasy που ειναι βασισμενη πανω στα ubuntu 12. αν το νετμπουκ το θελετε μονο για ιντερνετ και αποθηκευση αρχειων με αυτο λογικα θα πεταει. στου βασιλη που δεν επερνε τιποτε αλλο αυτο δουλεψε πολυ καλα και γρηγορα.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 27 Oct, 2015, 22:00:26
Θα το δοκιμασω!
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 28 Oct, 2015, 00:34:01
Καλο ειναι παει οπως πρεπει απο θεμα ταχυτητας, καλο λειτουργικο ευχαριστω Δημητρη!  :)
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 28 Oct, 2015, 00:46:55
(http://s10.postimg.org/iveqra7ah/Screenshot.png)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Oct, 2015, 10:55:38
ναι ειναι πολυ καλο. θα σου ζητησει μια φορα μονο αναβαθμιση λογισμικου και τελειωσες.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 30 Oct, 2015, 09:26:47
Παιζει θεμα με τον FlashPlayer δεν δειχνει κανενα βιντεο στο ιντερνετ.
Γιαυτο περασα τα Lubuntu αλλα το ιδιο θεμα με τον  FlashPlayer.  X'
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 30 Oct, 2015, 12:38:24
μην πανικοβαλεσαι. εχει στο κεντρο λογισμικου να κατεβασεις flash player. σε ολες τις εκδοσεις linux. αν στα lubuntu εγκαταστησεις τον χρομ εχει εγκατεστημενο προσθετο και παιζει τα βιντεο.εγω στο βασιλη που εβαλα το easy peasy επαιζε τα βιντεο με chromium . αν και το youtube πλεον παιζει τα βιντεο με html5.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 31 Oct, 2015, 16:09:47
(http://s5.postimg.org/41bk7iupj/Screenshot.png) (http://postimage.org/)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 31 Oct, 2015, 17:40:58
flash πεθαίνει. ολα παιζουν html5 και οποιο οχι ας το φροντισουν οι προγραμματιστες. κανεις πλεον δε θελει flash
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 31 Oct, 2015, 20:42:45
Ρε μαγκες δεν γινεται να μην μπορεις να δεις βιντεο στο youtube, τι το θελω τοτε το notebook;
Εχω και θεμα με τα αποθετηρια και δεν μπορω ουτε το chrome να κατεβασω ουτε να εγκαταστησω την επεκταση flash-player στον chromium που εχουν τα Lubuntu προεγκατεστημενο.

HELP
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 31 Oct, 2015, 20:50:51
στα αποθετηρια υπαρχει η εφαρμογη pepper flush plugin. κατεβασε την και θα δουλεψει ο χρομιουμ. μπορεις εναλακτικα με τις παρακατω εντολες τερματικου εκτελωντας τις μια-μια να κατεβασεις τον google chrome που παιζει κανονικα ολα τα video keep calm :hehehe: :hehehe: :hehehe:

1=wget -q -O - https://dl-ssl.google.com/linux/linux_signing_key.pub (https://dl-ssl.google.com/linux/linux_signing_key.pub) | sudo apt-key add -
2=sudo sh -c 'echo "deb http://dl.google.com/linux/chrome/deb/ (http://dl.google.com/linux/chrome/deb/) stable main" >> /etc/apt/sources.list.d/google.list'
3=sudo apt-get update
4=sudo apt-get install google-chrome-stable
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 01 Nov, 2015, 01:07:30
Τίποτα απο τα 2 δεν λειτούργησε.
Αυριο περισοτερες λεπτομεριες!
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 01 Nov, 2015, 14:04:47
προσφατα δοκιμασα τα lubuntu. με το ποστ που σου εδειξα δουλευαν μια χαρα τα βιντεο. πριν προχωρησεις σε εγκατασταση μπορεις να δοκιμαζεις το λεοτουργικο να δεις αν σε καλυπτει και αν δουλευουν ολα σωστα πχ η συνδεση με ασυρματο δικτυο.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 30 Nov, 2015, 18:19:01
μολις εγκατεστησα σε ενα νετμπουκ acer aspire one τα lubuntu. φυσικα τα windows πηγαν περιπατο. με μολις 500mb ram το νετμπουκ πεταει
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 01 Feb, 2016, 22:27:57
(http://s5.postimg.org/75e6v7x4n/Screenshot_2.png) (http://postimage.org/)
picture share (http://postimage.org/)


γιατι να σταματησει να δεχεται ενημερωσεις ο χρομ;
Title: Re: Linux
Post by: blades on 02 Feb, 2016, 08:45:24
http://askubuntu.com/questions/724093/this-computer-will-soon-stop-receiving-google-chrome-updates-because-this-linux (http://askubuntu.com/questions/724093/this-computer-will-soon-stop-receiving-google-chrome-updates-because-this-linux)

Το άρθρο λέει οτι θα ισχύει μόνο για τις 32bit εκδόσεις(αν και το μήνυμα αυτό το εμφανίζει και σε εμένα με 64bit). Άρα ή θα πας σε 64(αδύνατο νομιζω) ή chromium ή epiphany ή firefox :)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 02 Feb, 2016, 14:21:47
γυρισα ηδη σε χρομιουμ. το διαβασα πιο μετα το αρθρο.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 Feb, 2016, 11:11:21
ο χρομιουμ εχει ενα σοβαροτατο ελλατωμα. οταν παταω να ανοιξει κανει εως και 15δευτερολεπτα να ανοιξει :very angry: :very angry: :very angry: ο μοζιλα κανει 5 με 7 περιπου. εβαλα τον οπερα που ειναι σχεδον σαν χρομ. ανοιγει αμεσως.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 07 Feb, 2016, 15:21:02
ανοιξε το χρομιουμ μεσω του τερματικου για να δεις γιατι συμβαινει αυτο.
 
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 07 Feb, 2016, 15:22:30
για δωσε εντολη. δεν το ξερω αυτο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 Feb, 2016, 20:25:37
χρονοι ανοιγματος περιηγητων. απο την ωρα που παταω το κουμπι μεχρι να ανοιξει πληρως

μοζιλα=20 δευτ.
χρομιουμ=45 δευτ
οπερα=4 δευτ.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 08 Feb, 2016, 20:31:49
για δωσε εντολη. δεν το ξερω αυτο
http://bfy.tw/49YR (http://bfy.tw/49YR)  :proud:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 Feb, 2016, 20:36:02
Gkr-Message: secret service operation failed: Failed to execute program org.freedesktop.secrets: No such file or directory
 αυτο εμφανιζει στο τερματικο και ανοιγει. αλλα μετα απο  αρκετα δευτερολεπτα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 08 Feb, 2016, 21:04:45
δε φαινεται κατι
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 Feb, 2016, 21:06:18
ναι αλλα δεν γινεται να κανει 40 δευτερολεπτα να ανοιξει :very angry: :very angry: ο οπερα ανοιγει αμεσως οπως ο χρομ
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 09 Feb, 2016, 23:28:32
Και στα Win7 τον Οπερα τρεχω, ο κρομ δεν έκλεινε τελείως οταν τον έκλεινα και δούλευε στο παρασκηνιο οπότε δεν μπορούσα να κανω καθαρισμό.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 Feb, 2016, 23:38:52
ο οπερα ειναι πολυ καλος. νομιζω δουλευει με τον ιδιο τροπο με τον χρομ.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 Feb, 2016, 23:55:11
https://www.youtube.com/watch?v=EhKGpfDfyfM (https://www.youtube.com/watch?v=EhKGpfDfyfM)

και ενα βιντεο οθονης. με την σειρα, chromium,firefox,opera.  δειτε το ρολοι κατω δεξια .
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 Feb, 2016, 23:29:57
εχω καταφέρει με αρκετές ρυθμίσεις να ανοιγει ο firefox σε 4-5 δευτερολεπτα.λευκη αρχικη σελιδα, χωρις κανενα προσθετο, και χωρις να κραταει ιστορικο.αρκετα καλα δηλαδη
Title: Re: Linux
Post by: blades on 24 Feb, 2016, 19:11:08
https://www.youtube.com/watch?v=CP8CNp-vksc (https://www.youtube.com/watch?v=CP8CNp-vksc)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 24 Feb, 2016, 22:39:57
αν καταλαβα καλα λεει , οτι καποιες εφαρμογες στο ubuntu μπορει να κατασκοπευουν; για δωσε την κεντρικη ιδεα γιωργο. αν και εγω τα linux δεν τα αλλαζω.καινουργιο υπολογιστη του κουτιου να μου δωσεις θα βαλω αμεσως λινουξ
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 26 Feb, 2016, 18:39:03
αυριο θα εχω στα χερια μου ενα λαπτοπ, που επειδη κολαγε πολυ με τα windows πηραν αλλο, και μου το χαριζουν. θα "αναστηθει" μεσω των linux και θα το εχω στην πεθερα μου.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Feb, 2016, 14:39:21
το λαπτοπ ειναι το hp630. 500gb σκληρος και 4gb ram στα 64bit. πηγαινε πολύ καλά και με τα windows. απλά το παραφορτώσαν με αντιβαριους και δεν μπορουσες να ανοιξεις καμια σελίδα.οταν τα απενεργοποίησα δούλευε πολύ καλά.kαι στο ιντερνετ. λειπουνομως 5 πληκτρα αποτο πληκτρολογιο. δουλευουν ομως κανονικα. σημετα το πρωί φόρεσε τα ubuntu mate.

(http://s5.postimg.org/y5shqpeuv/Screenshot.png) (http://postimg.org/image/h59li11tf/full/)
free photo hosting (http://postimage.org/)

kαι φυσικα πεταει.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Feb, 2016, 07:31:49
Δημητρη αυτο το λαπτοπ δεν ειναι για το ελαφρυ mate αλλα για κανενα ubuntu 16.04
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Feb, 2016, 11:14:42
το ματε 15.10 εχει. σαν το ματε εγω αλλο δεν βαζω σαν περιβαλλον εργασιας. τα ubuntu 16 δεν εχουν βγει ακομα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Feb, 2016, 17:19:23
θελετε να εχετε και computer παναθεμα σας χαχαχα. εξω ειναι εχουν βγει
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Feb, 2016, 17:50:13
επισημα δεν εχουν βγει. οταν γινει θα μου ζητησει να τα βαλω αυτοματα.στην σελιδα του ubuntu εχει ακομα την 15,10 εκδοση.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Feb, 2016, 21:20:47
επισημα εχουν βγει, εκδοση beta1
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Feb, 2016, 21:21:47
αν εννοεις την τελικη εκδοση, δεν υπαρχει και τοσο τελικη εκδοση εφοσον καθε βδομαδα/μηνα υπαρχουν αναβαθμισεις :)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Feb, 2016, 21:23:25
αν εννοεις την τελικη εκδοση, δεν υπαρχει και τοσο τελικη εκδοση εφοσον καθε βδομαδα/μηνα υπαρχουν αναβαθμισεις :)

εννοω την stable εκδοση. αναβαθμισεις γινονται συνεχεια
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 Mar, 2016, 08:20:26
stable  νομιζω 16 απριλιου? αλλα τι ειναι stable...xaxaxaxaεκει που κοιτας μπορει τσουπ να εξαφανηστει το γραφικο περιβαλλον χαχαχα
πλακα κανω
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 Apr, 2016, 00:31:03
ανημερα της επαναστασεως παπαδοπουλου, βγηκε η εκδοση 16.04. αυριο θα αναβαθμισω
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 Apr, 2016, 09:29:36
ανημερα της επαναστασεως παπαδοπουλου, βγηκε η εκδοση 16.04. αυριο θα αναβαθμισω
mate;
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 Apr, 2016, 13:54:08
ασυζητητι

(http://s5.postimg.org/q7h63abuf/13010710_497818793739327_4540429550395657700_n.jpg) (http://postimage.org/)

(http://s5.postimg.org/q8vpag31z/13043297_497819140405959_1395340443560692592_n.jpg) (http://postimage.org/)


ετοιμοι ειμαστε
Title: Re: Linux
Post by: blades on 22 Apr, 2016, 14:17:11
και εγω τρεχω 16.04 ενα μηνα στο σταθερο και 1 εβδομαδα στο φορητο, ubuntu
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2016, 13:33:39
(http://s5.postimg.org/kezlfx6d3/Screenshot_at_2016_04_29_13_30_29.png) (http://postimage.org/)

ubuntu 16.04 και στο νετμπουκ που εχω αφησει πια εδω στα πεθερικα μου.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2016, 13:57:41
ωχ τους βλεπω αυριο να φωναζουν μαστορα και να βασταει και γουινντουζ δισκετα μαζι
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Apr, 2016, 14:09:21
χα χα. μιλαμε για το νετμπουκ που εχω εγω απο το 2008. που το αφησα εδω αφου μου εδωσαν το αλλο το hp830 που εχω αφησει στα μουδανια. υπολογιστης που βαζει linux δεν γυρναει πισω ποτε
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2016, 16:14:22
εγω πηρα ενα raspberry pi 2 σήμερα για 2 λογους, πρωτον μπορω να βαλω μεσα το ubuntu snappy core και 2ον να το κανω wireless access point. ηδη εκαψα 2 sd καρτες μια για το καθενα και τα δοκιμασα λιγακι και τα 2. το web interface του router δειχνει πολυ καλο, OpenWrt λεγεται και ουσιαστικα ειναι ενας πυρηνας linux.
με το ubuntu snappy core  δε προλαβα να παιξω πολυ αλλα σκοπευω να γραψω οταν κανω δοκιμες
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Apr, 2016, 22:46:32
Αυτη ειναι η σελιδα του openwrt που δειχνει τις συμβατες συσκευες, οποιος εχει καποιο δευυερο παλιο μοντεμ ρουτερ στο ντουλαπι μπορει να δοκιμασει να εγκαταστησει αυτο το λογισμικο linux, βεβαια απαιτει.καποιες βασικες γνωσεις για την εγκαταστση, στο τελος το μοντεμ παιρνει αλλη υποσταση, μπορεις να κανεις παραπανβ πραγματα.

https://wiki.openwrt.org/toh/start
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 19 Jul, 2016, 01:24:44
Δοκιμαζω τα win 10  :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 20 Jul, 2016, 22:00:10
Δοκιμαζω τα win 10  :hehehe:

ο παλιος καλος μαφια που ξεραμε :hehehe: :hehehe: :hehehe: αν και θα επρεπε να φας μπαν 10 ημερες :hehehe: :hehehe: :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 21 Jul, 2016, 04:12:56
Τελικά μια χαρά ειναι τα 10, ειχα μια υποψία οτι θα ειναι σκατά σαν τα 8αρια αλλά μοιάζουν περισσότερο με αναβάθμιση των 7  ':
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 21 Jul, 2016, 04:15:40
Ενα βασικό καλό είναι οτι τα δίνει δωρεάν και απο win 7 Pro πήγα σε win 10 Pro και δεν εχω μαλακίες σχετικά με γνησιότητα και ενεργοποίηση.  :)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 04 Oct, 2016, 20:46:19
ενα ban στον κυριο παρακαλω :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:  καπου ειχα διαβασει οτι τα 10ρια εχουν στοιχεια απο τα linux.
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 08 Oct, 2016, 23:16:57
Άκουσα πολλούς να τα βρίζουν αλλά έμενα δεν με χαλάνε και πολύ, καλά είναι αλλά άπλα καλά. :hmm:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 23 Oct, 2016, 22:27:38
καλως ηλθες ubuntu 16.10!!


(https://s5.postimg.org/49bfcw54n/Screenshot_at_2016_10_23_22_21_30.png) (https://postimg.org/image/5od01m67n/)screen shot (https://postimage.org/app.php)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 11 Nov, 2016, 22:59:56
μου κανει ενα κουφο απο το πρωι το νετμπουκ. ανοιγει κατευθειαν με memory test. και για να μπω στον υπολογιστη ανοιγω απο τα bios .
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Nov, 2016, 02:39:38
Code: [Select]
sudo update-grub
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Nov, 2016, 10:28:10
to διορθωσα. αλλα γιατι εγινε αυτο;
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Nov, 2016, 19:54:22
εκανες προσφατα αναβαθμιση και ειχε κατι επιλογες για τον grub2?
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Nov, 2016, 20:30:29
εκανα απο 16.04 σε 16.10 αλλα δεν θυμαμαι να ειχε κατι τετοιο. παντως τωρα ενταξει ανοιγει.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 16 Nov, 2016, 17:27:33
Έβαλα και εγω το Ubuntu Mate σε ενα μικρο pc
16.04.

το προσπαθω ακομα δηλαδη γιατι καποιο προβλημα αντιμετωπιζει οταν το εγκαθιστω στην emmc καρτα. στην sd καρτα ξεκινα κανονικα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 17 Nov, 2016, 18:22:48
Τελικά τα κατάφερα χτες με παράξενο τρόπο


(http://i.imgur.com/Qa5ujow.jpg)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 17 Nov, 2016, 18:23:16
Έφτιαξα και ένα σπέσιαλ wallpaper :) :)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 17 Nov, 2016, 19:49:04
Τελικά τα κατάφερα χτες με παράξενο τρόπο


(http://i.imgur.com/Qa5ujow.jpg)

screenshot δεν μπορουσες να βαλεις; :hehehe: :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 Nov, 2016, 16:54:46
μπορεις να το κατεβασεις απο εδω http://snowguide.gr/images/linux/ubuntu-mate-smolikas.jpg
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 Nov, 2016, 21:18:53
μεχρι αρχες δεκεμβριου που θα φορεσουμε τα χριστουγενιατικα

(https://s5.postimg.org/9heis0nav/Screenshot_at_2016_11_18_21_17_11.png) (https://postimg.org/image/5xsl27kkz/)screen capture tool (https://postimage.org/app.php)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 18 Dec, 2016, 20:30:31
Αυτον το καιρο προσπαθω να συλλαβω μια καλη ιδεα για να χρησιμοποιω τους δυο δισκους που εχω(ενα ssd και ενα hdd) με κρυπτογραφηση και dualboot ubuntu/kubuntu.
Ο ssd θα εχει το λειτουργικο συστημα και ο hdd τα αρχεια μου πχ downloads, pictures κλπ.
Έτσι το έχω και μέχρι τώρα και λειτουργει με symlinks.
Τώρα θέλω να το κάνω dualboot, lvm, και τα 2 . Γενικα δε βλεπω καποιο οδηγο στο ιντερνετ που διαβαζω 2 μερες.
lvm ειναι logical volume manager, κατι ανωτερο απο τα κλασικα partitions.

Title: Re: Linux
Post by: blades on 20 Dec, 2016, 17:17:29
και ναι μολις τελειωσε το εργο.
ολο το συστημα ειναι κρυπτογραφημενο με ενα απλα συνθετο τροπο. επιτελους μπορει καποιος να μου κλεψει το πισι με ασφαλεια :hehehe:
το εχω κανει dualboot kubuntu & ubuntu
το φανταστικο με το  kubuntu (εκτος των αλλων) ειναι οτι υπαρχει η δυνατοτητα να αλλαζεις την καθε γλωσσα πληκτρολογιου με διαφορετικα πληκτρα
πχ για να παω στα αγγλικα παταω alt+e
για να παω στα ελληνικα alt+g
και για τα νορβηγικα alt+n
Title: Re: Linux
Post by: blades on 27 Dec, 2016, 08:53:16
http://www.oxygenimpaired.com/multiple-linux-distro-installs-on-a-luks-encrypted-harddrive
http://earlruby.org/2010/02/adding-an-external-encrypted-drive-with-lvm-to-ubuntu-linux/
https://wiki.archlinux.org/index.php/Dm-crypt/System_configuration
https://www.finnie.org/2009/07/26/keyfile-based-luks-encryption-in-debian/

http://ubuntuhandbook.org/index.php/2015/12/install-keepassx-2-0-in-ubuntu-16-04-15-10-14-04/http://www.thenerdgarden.com/how-to-compile-nextcloud-client-for-linux/


https://github.com/nextcloud/client_theming/issues/25#issuecomment-254232998
Title: Re: Linux
Post by: Πιρπιρης on 27 Dec, 2016, 15:57:27
http://unix.stackexchange.com/questions/199164/error-run-lvm-lvmetad-socket-connect-failed-no-such-file-or-directory-but (http://unix.stackexchange.com/questions/199164/error-run-lvm-lvmetad-socket-connect-failed-no-such-file-or-directory-but)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Dec, 2016, 22:01:25
blades alter ego :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Dec, 2016, 22:40:52
Κάνω κάτι δοκιμες
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 05 Jan, 2017, 23:34:10
προσπαθησα προχθες να βαλω ubuntu mate σε λαπτοπ με windows 10 αλλα , πριν την εγκατασταση μου ελεγε οτι ο υπολογιστης δεν εχει λειτουργικο :hehehe: :hehehe: :hehehe:  και ο χρηστης δεν ηθελε να βγαλω τα windows. πρωτη φορα μου συνεβει αυτο.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 06 Jan, 2017, 19:25:37
Πολλοί φοβούνται.
Πρέπει να διαβάσεις πως γίνεται η αλλαγή από 8 ή 10 σε Linux, δεν ειναι όπως παλιά λόγω uefi
Title: Re: Linux
Post by: blades on 24 Jan, 2017, 20:54:23
Ο καιρός μέσα απο το τερματικό, γιατί έτσι μας αρέσει  :)

(http://i.imgur.com/gMbmcvJ.png)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 24 Jan, 2017, 20:55:11
οδηγίες εδώ
https://github.com/chubin/wttr.in

η βασική ιδέα είναι έτσι
Code: [Select]
curl wttr.in/Athens
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 24 Jan, 2017, 21:01:31
απο που παιρνει δεδομενα αυτο;
Title: Re: Linux
Post by: blades on 24 Jan, 2017, 21:09:05
Νομίζω απο εδώ
https://www.worldweatheronline.com/
Title: Re: Linux
Post by: blades on 24 Jan, 2017, 21:11:16
https://www.worldweatheronline.com/greece-weather.aspx
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 Mar, 2017, 01:22:17
μου εδωσαν ενα νετμπουκ acer kav10 , που ειχε ubuntu 12.04 πηγε να βαλει 16.04 και την ωρα της εγκαταστασης κοπηκε το ιντερνετ. ετσι μου ειπε αυτη τουλαχιστον.και ακουτε τι κανει . ανοιγει κανονικα και μολις εμφανισει την οθονη να συνδεθεις με τους κωδικους η οθονη σβηνει. παταω μερικες φορες το κουμπι που ανοιγει και δουλευει. εβαλα lubuntu 16.04 και μολις εγινε η εγκατασταση εκανε ακριβως το ιδιο!! 
Title: Re: Linux
Post by: blades on 08 Mar, 2017, 07:50:31
Κάποιος πριν κάνει εγκατάσταση μιας διανομής linux θα πρέπει να μαθαίνει τα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή. Ύστερα με μία αναζήτηση στο ιντερνέτ πχ Ubuntu 16.04 requirements μαθαινει αν η συγκεκριμένη διανομή μπορεί να υποστηριχθεί από τον υπολογιστή.
Δοκίμασε να εγκαταστήσεις το Lubuntu,16.04.
Title: Re: Linux
Post by: metfm1 on 08 Mar, 2017, 13:16:29
αυτο εκανα χθες . ενταξει κοιταω τα τεχνικα του καθε υπολογιστη πριν. εβαλα χθες βραδυ lubuntu αλλα και παλι στην εκινηση το κανει παλι. αναβοσβηνει το λαμπακι που ανοιγει τον υπολογιστη και μετα απο 4-5 φορες που το παταω ανοιγει και μετα δουλευει κανονικα. τωρα απο αυτο γραφω απλα δεν εχω συνδεθει στο φορουμ
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 08 Mar, 2017, 20:31:53
θα μεινει με lubuntu κατα 99% το νετμπουκ. με αυτο δουλευουν ολα σωστα εκτος απο το προβλημα που εγραψα πριν που το κανει με ολες τις διανομες που δοκιμασα . μαλιστα με ubuntu mate επεφτε σε αναμονη και στην κανονικη λειτουργια, ενω με lubuntu oxi. mono στο αρχικο ανοιγμα, μετα πατας το κουμπι που ανοιγει ο υπολογιστης και δουλευει ρολοι.

(https://s5.postimg.org/qngdvsurb/100_0007.jpg) (https://postimg.org/image/gq5d2qn5f/)adult image hosting (https://pixxxels.org/)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Mar, 2017, 07:32:11
Εξήγησε  μου πάλι ποιο το πρόβλημα με Lubuntu
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 Mar, 2017, 13:00:37
το ειπα πιο πανω. να δειξω και εικονες.

ανοιγω το νετμπουκ. απο τον διακοπτη πανω δεξια. αναβει πρασινο το κουμπι
(https://s7.postimg.org/mk8b06l9n/100_0016.jpg) (https://postimg.org/image/44nu2s753/)

εμφανιζεται η οθονη με το σημα lubuntu
(https://s7.postimg.org/45xrw78yz/100_0017.jpg) (https://postimg.org/image/smfxqo9pj/)


μετα απο μερικα δευτερολεπτα σβηνει η οθονη και το λαμπακι αναβοσβηνει κοκκινο, σαν να μπαινει σε αναμονη
(https://s7.postimg.org/vukf3pvzf/100_0019.jpg) (https://postimg.org/image/eu1iv1ixz/)


το αφηνω 8-10 φορες να αναβοσβησει το παταω γινεται πρασινο μου εμφανιζει κωδικους μπαινω κανονικα και ολα ενταξει μετα. απο αυτο γραφω τωρα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Mar, 2017, 13:25:11
χμ, ρωτησε στο ubuntu φορουμ
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 Mar, 2017, 18:41:22
ρωτησα αλλα φως δεν εχω δει ακομα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Mar, 2017, 20:50:04
Έχει πέσει το φόρουμ....μην αναφέρουμε το γιατί.....
όμως κάποιος βρίσκεται και απαντάει, τελευταία εχω χρόνο και απαντάω σε πολλά ερωτήματα, στο δικο σου ομως δε μπορω.
Υπομονη
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 Mar, 2017, 21:33:43
ενταξει το πολυ πολυ θα της το δωσω, και θα της πω να παταει το κουμπι μετα απο λιγο. δεν νομιζω να φταιει το λειτουργικο
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Mar, 2017, 22:13:03
Μη το δώσεις έτσι περίμενε!!! Θα φτιαχτεί θα δεις, θα το φτιάξεις μάλλον...
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 Mar, 2017, 22:33:15
αμα  μου το ζητησουν τι να κανω; ειπα σε 3 μερες δεν περιμενα οτι θα βγαζε μπελα. καλα θα περιμενω μεχρι αυτη να με παρει τηλεφωνο
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Mar, 2017, 23:18:01
Πες τους να κάνουν λίγη υπομονή και πες τους είναι για καλό τους.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Mar, 2017, 23:21:14
Δοκίμασε αυτο που θα σου πω και πες μου τι εγινε.
κλεισε το πισι, ανοιξε το και μη πατησεις το power on για να ανοιξει αλλα πατησε μερικα πληκτρα απο το πληκτρολογιο.

πες μου αν ανοιξε τελικα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Mar, 2017, 23:24:42
και κατι ακομα, οταν κατεβασες το lubuntu 16.04 ειχες επιλεξει τη σωστη αρχιτεκτονικη? 32/64 bit?
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Mar, 2017, 23:30:47
και ενα ερωτημα ακομα, το πισι το κλεινεις απο το κουμπί ή απο το μενού στο λογισμικο?

 
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 Mar, 2017, 23:58:32
και κατι ακομα, οταν κατεβασες το lubuntu 16.04 ειχες επιλεξει τη σωστη αρχιτεκτονικη? 32/64 bit?

nai re συ 32 . den eimai kai toσο ασχετος :hihihi: :hihihi: :hihihi:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 09 Mar, 2017, 23:58:56
και κατι ακομα, οταν κατεβασες το lubuntu 16.04 ειχες επιλεξει τη σωστη αρχιτεκτονικη? 32/64 bit?

nai re συ 32 . den eimai kai toσο ασχετος :hihihi: :hihihi: :hihihi:
και ενα ερωτημα ακομα, το πισι το κλεινεις απο το κουμπί ή απο το μενού στο λογισμικο?

 


απο το μενου
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 Mar, 2017, 00:03:42
Δοκίμασε αυτο που θα σου πω και πες μου τι εγινε.
κλεισε το πισι, ανοιξε το και μη πατησεις το power on για να ανοιξει αλλα πατησε μερικα πληκτρα απο το πληκτρολογιο.

πες μου αν ανοιξε τελικα

den ανοιγει με κανενα. μονο με το power on
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 Mar, 2017, 13:32:46
το νετμπουκ αυτο εχει και το καταλληλο αυτοκολητο

(https://s5.postimg.org/ktf845rqv/100_0020.jpg) (https://postimg.org/image/r74b7ewmr/)img upload (https://postimage.org/)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 Mar, 2017, 20:22:38
με εκΑνε 2 αναπαντητες αυτη με το νετμπουκ. τουλαχιστον τωρα παιζει
Title: Re: Linux
Post by: blades on 10 Mar, 2017, 20:45:29
Θα βιάζετε να μπει στο facebook  :hahaha: X' X'
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 Mar, 2017, 20:49:53
3 μερες την ειχα πει. που να φανταστω οτι θα πεφτα στην περιπτωση.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Mar, 2017, 15:19:39
πηρε χθες τηλεφωνο και την ενημερωσα για το προβλημα, οκ μπορω να το κρατησω κι αλλο. εκανα στο φορουμ και ενα θεμα γιατι το λαπτοπ το δικο μου δεν διαβαζει τις καρτες sd . δεν το γνωριζα μεχρι που πηραμε καινουργια μηχανη και πηρα μια μια καινουργια καρτα sd kαι δεν την διαβαζει με τιποτα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Mar, 2017, 22:47:34
Ο ανταπρορας έχει θέμα,οι κάρτες διαβάζονται ολες
Title: Re: Linux
Post by: blades on 12 Mar, 2017, 22:50:20
Αυτό τώρα είδα τι έγραψες στο άλλο φόρουμ, άρα φταίει ότι δε γίνεται η προσάρτηση όπως λες.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 12 Mar, 2017, 23:06:18
δεν γινεται προσαρτηση ομως. δεν την δειχνει στον διαχειριστη αρχειων
Title: Re: Linux
Post by: mafia on 15 Mar, 2017, 09:07:23
Ερε μπελαδες  :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 15 Mar, 2017, 23:37:15
ενταξει μικροπροβληματα υπαρχουν. αλλα το ποσο ανετα εργαζεσαι με λειτουργικο λινουξ αυτο δεν αλλαζεται με τιποτα. η μερα με την νυχτα ειναι απο τα windows.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 26 Mar, 2017, 14:10:33
γιαυτο το νετμπουκ κατεληξα στην διανομη point linux 3.2 με xfce περιβαλον εργασιας. η διανομη βασιζεται στην εκδοση ubuntu 14.04  . για καποιον λογο στις διανομες 16 παρουσιαζει αυτο το προβλημα με την εκκινηση . δουλευει τελεια με την παραπανω διανομη σε ολα και δεν παρουσιαζει κανενα προβλημα.μιλαμε αλλωστε για νετμπουκ 9 ετων που το δουλευει μια κυρια 50 χρονων. ουτε ενημερωσεις θα της ζητησει ποτε ουτε τιποτα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Mar, 2017, 17:00:50
'ωρα να της βάλεις και έναν ιό μέσα  :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Mar, 2017, 20:45:38
αυριο θα ερθει το απογευμα να δωσω το νετμπουκ. χαρηκε παρα πολυ που φτιαχτηκε . ειπε να δωσει χρηματα αλλα φυσικα δεν δεχθηκα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 31 Mar, 2017, 00:52:27
Θα μπορούσες να δεχτεις χρήματα, έστω κάτι συμβολικό.  Προσωπικά αν μου προτείνουν (για τέτοιες εργασίες) δε λέω οχι.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 31 Mar, 2017, 01:04:00
ηρθε το απογευμα και το πηρε το νετμπουκ.ενταξει ολα καλα. μας ειπε και την ιστορια της ζωης της :hehehe: :hehehe: :hehehe: σε ενα τριωρο.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 19 Apr, 2017, 00:12:11

καλως ήλθες ubuntu 17.04

(https://s5.postimg.org/kgfpdt647/2017-04-13_22-25-08.png) (https://postimg.org/image/lvha2j777/)photo uploader (https://postimage.io/)certificity.com (https://certificity.com)
Title: Re: Linux
Post by: blades on 10 Oct, 2017, 16:29:34
https://github.com/wolfcw/libfaketime
lib fake time
αυτο μπορεί να φανεί χρήσιμο σε κάποιες κλέιδωμενες εφαρμογες που κοιταζουν την ωρα και την ημερομηνια
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 Oct, 2017, 22:16:27
εγω εκανα αναβαθμιση στο παλιο νετμπουκ που εχω και απο τοτε δεν βλεπει τα δικτυα wi-fi . εχω ανοιξει σχετικο θεμα στο  φορουμ
Title: Re: Linux
Post by: blades on 10 Oct, 2017, 22:55:34
Το είδα. Ποτέ δε κάνω αναβάθμιση, μόνο καθαρές εγκαταστάσεις. Και ποτέ σε μη LTS, παντα απο LTS σε LTS.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 10 Oct, 2017, 22:57:25
τοσες φορες στα χρονια πρωτη φορα εγινε αυτο.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 Oct, 2017, 12:36:45
(https://s5.postimg.org/93t0auslz/2017-10-21_15-05-46.png) (https://postimg.org/image/wi0zmsaj7/)


με απόλυτη επιτυχία αναβάθμισα στο λάπτοπ μου hp 630 σε ubuntu MATE 17.10
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 04 Nov, 2017, 16:02:58
με αυτη την ασυρματη καρτα των 5 ευρω ελυσα το προβλημα στο μικρο νετμπουκ. μαλιστα η καρτα στα χαρτια της ελεγε συμβατη με linux.
δεν ηθελα να αφησω αυτο το νετμπουκ που με αυτο αρχισα τα linux. εχει συμπληρωσει σχεδον 10ετια πια. το εχω παροπλισμενο στα πεθερικα μου για να εχω και εκει υπολογιστη

(https://s5.postimg.org/4ode1ijt3/100_0073.jpg) (https://postimg.org/image/mr6gsqfnn/)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 25 Dec, 2017, 16:08:15
blades αυτο μπορει να ισχυει;

https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=33081
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Dec, 2017, 08:40:21
blades αυτο μπορει να ισχυει;

https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=33081 (https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=33081)
και βέβαια ισχύει αλλά οχι μονο για το Ubuntu αλλα για όλες τις διανομές Linux σε συγκεκριμένα UEFI. Φταίει ο οδηγός SPI της intel στον πυρήνα. Δες περισσότερα εδώ
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1734147
έχει δημιουργηθεί ένας χαμός με αυτό το θέμα
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Dec, 2017, 11:51:35
να ξερω μακρια απο lenovo δηλαδη!
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Dec, 2017, 01:21:31
Δεν ειναι μονο τα lenovo ουτε ολα τα lenovo. Τα λαπτοπ με τις πιο αωστες μητρικες ειναι Asus,MSI και ισως και acer
Title: Re: Linux
Post by: vaya on 29 Dec, 2017, 18:39:11
Μια γνώμη τι laptop να πάρω;;;
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Dec, 2017, 19:40:55
τα hp ειναι σκυλιά.γνωμη μου παντα. το παλιο σου λαπτοπ αν κολαει θα φταινε τα windows. μπορεις να τι κρατησεις να βαλεις μια διανομη linux και να ειναι σαν καινουργιο. ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙΣ
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Dec, 2017, 21:57:32
Να πω και τη δικη μου εμπειρία. Έχω ένα σχετικά παλιό Lenovo έτους 2011 περιπου. Μου είχε μπει το μικρόβιο να πάρω άλλο χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος αλλά το ξεπέρασα και νιώθω πολύ καλά τώρα. Τελικα αναβάθμισα τον ίδιο υπολογιστή (μνημη απο 4 σε 6 ,επεξεργαστη απο i3 σε i5, νεες ψυκτρες και καρτα δικτυου 5GHz, μπαταρια συνολο 120 ευρω). Τώρα ειναι σα καινουριος σχεδον. Εχω επιθυμια να τον κρατησω εως το 2022 (υγεια να εχουμε εως τοτε).

Βάγια πάρε ενα chrombook, κανε μια μεγαλη ερευνα αγορας πρωτα γιατι εχει πολλά μοντελα είδη
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 30 Dec, 2017, 00:09:07
για να μην βαλει στο παλιο linux?  δεν ξερουμε και πιο μοντελο ειναι
Title: Re: Linux
Post by: vaya on 30 Dec, 2017, 19:50:47
Το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών και μου είπαν δεν αξίζει να το φτιάξω .Ειναι ένα laptop turbo x.
Ολως παραδόξως έχει αντέξει αρκετά χρονια , δεν το περίμενα , το εχω από το 2008 . Εάν μπορούσα θα πήγαινα
στη λύση ενός mac για να βολεύει και το Βασίλη με το voice over αλλά είναι πανάκριβα .
Title: Re: Linux
Post by: vaya on 30 Dec, 2017, 19:55:35
Θα κοιτάξω αυτά που μου είπατε παιδιά ευχαριστώ, Α! Μια άλλη ερώτηση:η γνώμη σας
για τα ανακατασκευασμένα ; Έχω βρει ένα dell με 8g στα 295 ευρώ με 1 χρόνο εγγύηση .
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 30 Dec, 2017, 20:16:54
ta μακ ειναι πανακριβα και δεν ξερω τελικα αν αξιζουν τα λεφτα τους. αν δεν το κουνας πολυ παρε σταθερο. χα χα κι εγω γραφω τωρα απο ενα νετμπουκ 10ετιας. με linux πεταει. κι επειδη περασαν 2 laptop hp απο τα χερια μου και ζουν μια χαρα προτεινω αυτην την μαρκα.αλλα οτι και να παρεις προτεινω λειτουργικο linux.
Title: Re: Linux
Post by: vaya on 30 Dec, 2017, 20:20:18
Καλά εννοείται ότι είναι πανάκριβα μόνο για το Βασίλη το σκεφτόμουν που έχει το
προγραμμα το φωνητικό αλλά δεν παίζει τέτοιο θέμα ούτε καν σκέψη είναι πανάκριβα .
Θα κάνω μια έρευνα .
Title: Re: Linux
Post by: blades on 30 Dec, 2017, 20:51:49
Το πρόβλημα είναι στην κάρτα γραφικών και μου είπαν δεν αξίζει να το φτιάξω .Ειναι ένα laptop turbo x.
Ολως παραδόξως έχει αντέξει αρκετά χρονια , δεν το περίμενα , το εχω από το 2008 . Εάν μπορούσα θα πήγαινα
στη λύση ενός mac για να βολεύει και το Βασίλη με το voice over αλλά είναι πανάκριβα .
τι εστί voice over?
Title: Re: Linux
Post by: vaya on 30 Dec, 2017, 23:45:15
Το voice over είναι μια λειτουργία που έχει η apple για τα άτομα με προβλήματα όρασης , σε όλα στα iPhone , iPad κλπ, είναι εκφώνηση στα πάντα που έχει το τηλέφωνο.
Title: Re: Linux
Post by: vaya on 30 Dec, 2017, 23:46:15
Για τα ανακατασκευασμένα καμια γνώμη ;
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 31 Dec, 2017, 00:01:20
στα ανακατευασμενα δεν μπορεις να εισαι 100% σιγουρος. εκτος αν ειναι καποιος δικος σου. η να ξερεις εσυ να το κανεις.εμενα παντως  προπερσι που μου χαρισαν ενα ελλατωματικο και καλα λαπτοπ που και καλα κολαγε. εβαλα linux- an και πηγαινε πολυ καλα και με τα windows-  kαι το εχω κρατησει και το δουλευω κανονικα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 31 Dec, 2017, 06:29:42
Για τα ανακατασκευασμένα καμια γνώμη ;
Παίζεις και βλέπεις. Σημασία έχει ο πωλητής/κατάστημα να είναι ηθικός ή να είναι κάτω απο τους νόμους προστασίας καταναλωτή
Title: Re: Linux
Post by: vaya on 31 Dec, 2017, 17:32:27
Οκ παιδιά σας ευχαριστώ και τους δυο ! Θα το ψάξω και θα δω!
Title: Re: Linux
Post by: blades on 09 Jan, 2018, 10:55:20
blades αυτο μπορει να ισχυει;

https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=33081 (https://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=4&t=33081)
http://www.omgubuntu.co.uk/2018/01/ubuntu-17-10-lenovo-fix
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 21 Jan, 2018, 00:13:27
δοκιμαζω διανομες αυτον τον καιρο στο νετμπουκ με περιβαλλον lxqt. μου φαινεται οτι το παλιο νετμπουκ παει καλυτερα απο διανομες lxde οπως πχ το lubuntu. αυτες τις ημερες εχω sparky linux. μαλιστα εχω κανει μια ξεχωριστη partition στον σκληρο ωστε να μην χανω ποτε αρχεια φωτογραφιων κλπ. αυτο το gparted ειναι φοβερο εργαλειο.

(https://s5.postimg.org/63pchj0g7/image.png) (https://postimages.org/)
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 27 Apr, 2018, 13:53:46
(https://s5.postimg.cc/6nndtd1bb/2018-04-27_13-12-05.png) (https://postimg.cc/image/yb037gmhv/)


ubuntu mate 18.04   . καθαρη εγκατασταση φυσικα.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 28 Apr, 2018, 12:50:54
Εβαλα και εγω 18.04 σε 2 λαπτοπ χτες, ενα καθαρη εγκατασταση και τολμησα ενα με αναβαθμιση. Αυτο με την αναβαθμιση εχει το πιο περιπλοκο συστημα σετρισματος, ακομα δε μπορω να καταλαβω γιατι πηγαν ολα καλα, δεν επρεπε....
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 Apr, 2018, 13:15:27
καθαρη εγκατασταση μονο. εχω αφησει ενα partition 30gb και το εβαλα εκει. η αναβαθμιση περvει πολυ περισοτερη ωρα. η καθαρη εγκατασταση ουτε 20 λεπτα
Title: Re: Linux
Post by: blades on 01 May, 2018, 11:23:31
Σε αυτο που έκανα αναβάθμιση δεν έκανε πολύ ωρα, περίπου 40 λεπτά....πρώτη φορά έκανα τέτοια αναβάθμιση, γενικώς το αποφεύγω αλλα το έκανα γιατι αν πετυχεναι θα γλίτωνα ένα τεράστιο setup
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 May, 2018, 20:49:11
μια πολυ καλη διανομη για παλιοτερα μηχανηματα ειναι η lxle .  σαν το lubuntu με καλουδια απο το mate

http://lxle.net/
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 28 May, 2018, 21:49:35
δοκιμασα για πλακα για πρωτη φορα linux mint. στο λαπτοπ το καλό που έχω. αυτό είχε ενα κουσουρι , ότι δεν κρατάει σταθερά τα ασύρματα δίκτυα. το είχε από την εποχή των windows . το πρόβλημα δεν διορθώθηκε ούτε με ubuntu mate που είχα τόσο καιρο, ούτε με την εκδοση 18.04. αλλά με linux mint το πρόβλημα διορθώθηκε. και η διανομή κυριολεκτικά πετάει-σε περιβάλον mate πάντα- πολυ πιο γρήγορο από ubuntu-mate.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 May, 2018, 06:23:36
Ποσες διανομες εχεις δοκιμασει; :hehehe: :hehehe: Καλα κανεις!
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 May, 2018, 15:08:54
μπορω πολυ γρηγορα να φερω μια διανομη στα μετρα μου. κι αφου εχω τα αρχεια σε αλλο partition δεν χανω τιποτα.σε αυτο το λαπτοπ δεν πολυ κανω δοκιμες. ειχε απο την αρχη ubuntu mate 17.04 meta 17.10 μετα 18.04 και τωρα mint.to μονο που δεν αλλαζω ειναι το περιβαλλον mate
Title: Re: Linux
Post by: blades on 30 May, 2018, 19:01:57
αυτο με τα αρχεια σε ξεχωριστο παρτισιον ειναι μαγικο
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 30 May, 2018, 20:26:26
den το συζηταω. εχω αφησει 25gb kαι κανω οτι θελω.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 22 Jul, 2018, 22:36:48
παντως η κοινοτητα του linux mint πρεπει να ειναι απο τις πιο ενεργες. σχεδον καθε μερα ο υπολογιστης κανει ενημερωσεις.
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 23 Dec, 2018, 23:30:10
to  mint παντως πρεπει να ειναι η κορυφαια διανομη linux. εκανα χθες αναβαθμιση σε 10!! λεπτα ακριβως απο 19 σε 19.1 καμια σχεση με τις αναβαθμισεις του ubuntu
Title: Re: Linux
Post by: blades on 24 Dec, 2018, 08:30:05
Πρώτη έρχεται το Ubuntu, μετά το Mint και μετά όλα τα άλλα :hehehe:
Title: Re: Linux
Post by: blades on 24 Dec, 2018, 09:42:42
https://www.omgubuntu.co.uk/2018/12/best-linux-distros-2018
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Dec, 2018, 00:51:19
to μιντ στην λειτουργικοτητα ειναι κορυφαιο. εκανα αναβαθμιση σε 10 λεπτα!!! στο ubuntu ηθελε πανω απο ωρα. σημερα συνδεσα καλωδιο hdmi λαπτοπ με την τηλεοραση και ολα λειτουργησαν τελεια. δεν εχω κανενα ψεγαδι για το mint.
Title: Re: Linux
Post by: blades on 29 Dec, 2018, 10:54:22
το  ιδιο πράγμα ειναι κατω απο το "καπώ", απλα σου ετυχε
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 29 Jan, 2019, 23:23:35
(https://i.postimg.cc/ZRrb7bkk/51097735-1026123920908809-8750838523768078336-n.jpg) (https://postimages.org/)

linux ubuntu στην οδοντιατρικη σχολη του ΑΠΘ
Title: Re: Linux
Post by: blades on 30 Jan, 2019, 13:51:20
Κάνε τους μια διαλεξη  :hahaha: :hahaha:
Title: Re: Linux
Post by: MetFM on 18 Feb, 2019, 19:37:05
linux ubuntu στο γυμνασιο μουδανιων


(https://i.postimg.cc/j2BkGCPT/P1030551.jpg) (https://postimg.cc/5Qq3z4sK)