Recent Posts

Pages: [1] 2 3 ... 10
1
Ξεκινησε απο -6 με συννεφια, το πηγε γυρω στους 0 κι αρχισε να βρεχει και να ριχνει χιονι και τωρα ειναι στους 4 βαθμους!
Ανοιξη!! :hahaha: :hehehe:
2

O KAIΡΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

διαδοχικές ατμοσφαιρικές διαταραχές θα έχουν ως αποτέλεσμα ο καιρός να είναι άστατος κατά την διάρκεια της εβδομάδας, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε περιόδους με ηλιοφάνεια , αλλά και βροχές.
Αυριο δευτέρα αρχικά ο καιρός θα είναι με αραιές νεφώσεις που όσο προχωράει η μέρα θα αυξάνονται και από αργά το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές κατά περιόδους ως τις πρώτες ώρες της τρίτης.
την τρίτη ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με ηλιοφάνεια και μόνο λίγες νεφώσεις τις πρωινές ωρες.
την τετάρτη εκ νέου ο καιρός θα καταστεί νεφελώδης και αναμένονται και πάλι κάποιες βροχές.
η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάνει το μεσημέρι στους 18 βαθμούς στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα και τους 14 στα ορεινά του νομού.
3
Επειδη εινσι πισω στην αυλη,προς ανατολικα. Υπαρχει οικοδομη.ο αερας στροβιλιζεται
4
Μετ μηπως παιζει κατι στραβο στον ανεμοδεικτη ,φυσαει ανατολικος ,νοτιοανατολικος,και ο σταθμος δειχνει δυτικο
5
ξανα στην παραλια μας. το ξενοδοχειο σιγα σιγα ετοιμαζεται7
Ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web) γιορτάζει στις 12 Μαρτίου τα 29α γενέθλια του και ο βρετανός εφευρέτης του Σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι επέλεξε τη μέρα για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου  ότι λίγες μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες έχουν αποκτήσει υπερβολική δύναμη, γι' αυτό πρέπει να τους επιβληθούν ρυθμίσεις και περιορισμοί.


Ο Μπέρνερς-Λι, με ανοικτή επιστολή του Ιδρύματός του World Wide Web Foundation, την οποία υπογράφει ο ίδιος, καθώς και με συνέντευξη στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», προειδοποιεί ότι εταιρείες όπως η Google, το Facebook και το Twitter έχουν αποκτήσει υπερβολικά κυρίαρχη θέση στην αγορά, προωθούν την παραπληροφόρηση και την παραπλανητική πολιτική διαφήμιση, ενώ εκμεταλλεύονται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών.


«Οι απειλές για το Web είναι πολλές και πραγματικές», επισημαίνει, αλλά δηλώνει τη δέσμευσή του να αγωνισθεί, ώστε «ο Ιστός να είναι ένας ελεύθερος, ανοικτός και δημιουργικός χώρος για όλους, που θα διασφαλίσουμε ότι δουλεύει για τους ανθρώπους» και όχι το διαδίκτυο «να χρησιμοποιείται ως όπλο μαζικής κλίμακας».


Όπως τονίζει, χρειάζεται επειγόντως ένα νέο νομικό και ρυθμιστικό πλαίσιο που θα περιορίζει την ισχύ των μεγάλων τεχνολογικών εταιρειών, οι οποίες έχουν καταντήσει ανεξέλεγκτες, χωρίς να δίνουν λογαριασμό στους χρήστες. Μεταξύ άλλων, προτείνει οι εταιρείες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να δώσουν στους χρήστες περισσότερο έλεγχο πάνω στα δεδομένα τους.


«Ο αριθμός των τρόπων που τα πράγματα μπορεί να πάνε στραβά στο Ίντερντ, έχει πολλαπλασιασθεί. Ήλθε η ώρα για μια αντίδραση εκ μέρους των ανθρώπων στην Ευρώπη», τονίζει. «Ασφαλώς μπορούμε να φαντασθούμε ένα καλύτερο κόσμο...όπου θα έχει κανείς επιλογή για την μηχανή αναζήτησης και επιλογή για το κοινωνικό δίκτυο. Σε ένα καλύτερο κόσμο θα έχει κάποιος πλήρη έλεγχο πάνω στις πληροφορίες που τον αφορούν».


Ο 62χρονος Τιμ Μπέρνερς-Λι ζητά από κυβερνήσεις, εταιρείες και άλλους φορείς να βελτιώσουν την πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσω κοινοτικών δικτύων και παροχής ασύρματης πρόσβασης (Wi-Fi) στους δημόσιους χώρους, καθώς και της βελτίωσης των ψηφιακών δεξιοτήτων των γυναικών.


«Ο Ιστός στον οποίον πολλοί συνδέονταν πριν χρόνια, δεν είναι αυτός που βρίσκουν σήμερα οι νέοι χρήστες. Αυτό που ήταν κάποτε μια πλούσια γκάμα ιστολογίων και διαδικτυακών τόπων, έχει συμπιεσθεί από λίγες πλατφόρμες, οι οποίες ελέγχουν ποιές ιδέες και γνώμες θα δει κανείς και θα μοιρασθεί», αναφέρει στην ανοικτή επιστολή του.


Τονίζει ότι οι λίγοι τεχνολογικοί γίγαντες μεγαλώνουν συνεχώς μέσω εξαγορών μικρότερων ανταγωνιστικών εταιρειών, ενώ απορροφούν τα νέα ταλέντα, πνίγοντας έτσι τις νέες καινοτομίες. 


Η Google κατέχει πλέον μερίδιο 87% παγκοσμίως στις διαδικτυακές αναζητήσεις, ενώ το Facebook έχει ξεπεράσει τα 2,2 δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες.


Από κοινού οι δύο εταιρείες (μαζί με τις θυγατρικές τους Instagram και YouTube) απορροφούν πάνω από το 60% της παγκόσμιας δαπάνης για ψηφιακή διαφήμιση.


Ο Μπέρνερς-Λι θεωρεί «μύθο που περιορίζει την κοινωνική φαντασία μας» ότι «η διαφήμιση είναι το μόνο δυνατό επιχειρηματικό μοντέλο για τις online εταιρείες». Εξίσου «μύθο αποτελεί ότι είναι πολύ αργά να αλλάξει ο τρόπος που αυτές οι πλατφόρμες λειτουργούν. Και στα δύο αυτά σημεία πρέπει να γίνουμε λίγο πιο δημιουργικοί», τονίζει.


«Θέλω το Web να αντανακλά τις ελπίδες μας και να εκπληρώνει τους φόβους μας, αντί να μεγεθύνει τους φόβους και να βαθαίνει τους διαχωρισμούς ανάμεσά μας», αναφέρει στην 29η επέτειο από την ίδρυση του Ιστού, σε μια χρονιά (2018) που για πρώτη φορά πάνω από τους μισούς κατοίκους της Γης βρίσκονται πια online, κάτι που όμως, όπως λέει, αναδεικνύει παράλληλα την ύπαρξη ενός ψηφιακού χάσματος.


Υπογραμμίζει ότι είναι πιθανότερο να είναι κανείς εκτός διαδικτυακής σύνδεσης (offline), αν είναι γυναίκα, φτωχός ή κάτοικος του υπαίθρου. «Αν δεν επενδύσουμε σοβαρά για να κλείσουμε το ψηφιακό χάσμα, το τελευταίο δισεκατομμύριο δεν θα συνδεθεί έως το 2042, πράγμα που αφήνει πίσω μια ολόκληρη γενιά», προειδοποιεί.[ΑΠΕ-ΜΠΕ]
8
Aστατος θα είναι ο καιρός το ερχόμενο διήμερο εξαιτίας ατμοσφαιρικών διαταραχών που θα έρχονται από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Αυριο δευτέρα θα ξεκινήσουμε με καλό καιρό και ηλιοφάνεια.από το μεσημέρι και μετά όμως προοδευτικά θα συνεφιάσει και μέσα στην νύχτα,προς την τρίτη, ένα κύμα βροχών θα επηρεάσει όλον το νομό από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
οι βροχές θα έχουν απότομη έναρξη ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν και καταιγίδες.
τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει ως τις πρωινές ώρες της τρίτης.
την τρίτη ο καιρός θα είναι άστατος με ηλιοφάνεια αλλά και συννεφιές ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει και πάλι το ενδεχόμενο να σημειωθούν και πάλι μπόρες σύντομης διάρκειας αυτήν την φορά όμως αυτό θα αφορά τα ορεινά του νομού.
η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάνει στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα τους 16 βαθμούς και τους 13 στα ορεινά του νομού.
9
τελειες καιρικες συνθηκες στο σελι χθες. καιρο ειχαμε να ανεβουμε σε χιονοδρομικο10

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

θαυμάσιες καιρικές συνθήκες θα μας εξασφαλίσουν οι αντικυκλωνικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αυτό το σαββατοκύριακο σε όλη την χαλκιδική. ορεινή και παραθαλάσσια!
ηλιοφάνεια λοιπόν και ασθενείς γενικά άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. η θερμοκρασία που θα σημειώσει μικρή ακόμα άνοδο θα φτάσει στα πεδινά και παραθαλάσια τμήματα τους 18 βαθμούς και τους 15 ακόμα και στα ορεινά τμήματα του νομού.
την νύχτα και νωρίς το πρωί τα θερμόμετρα θα δείχνουν γύρω στους 10 βαθμούς κατά μέσο όρο ενώ στα ορεινά οι ελάχιστες τοπικά θα είναι και λίγο χαμηλότερες.
προγραμματίστε άφοβα οποιαδήποτε εξωτερική εργασία , μια βόλτα ή μια επίσκεψη στο εξοχικό ο καιρός θα είναι θαυμάσιος.
ηλιοφάνεια το σαββατοκύριακο και στον πολύγυρο όπου τα θερμόμετρα θα φτάσουν τους 16 βαθμούς κελσίου το μεσημέρι.

Pages: [1] 2 3 ... 10